Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…TEĎ NASTAL ČAS, KDY SÁM NĚCO NATOČÍM.…“ /// Nahrávací čip přímo v oku (to máš kliku pičo! Že vidíš pičoviny? Tož to máš blbý…) … PŘÍBĚHY, kamera tady, kamera tam, kamera na psoj (co je to za slovo?), kamera … (SPOILER! - ne v prdeli nebyla…), duchové, zombíci, někdy trapný, někdy ftipný (černě), krvavý…., ale skoro vždycky ROZKLEPANÝ. Naštěstí se tady nemelou sračky vo potřebě zavostřit, točit tohle či tamto, nikdo nemá čas si vylejvat bolavý srdce či chorej mozek. V podstatě to vodsejpá, jen míra zajímavosti je různorodá. Hold někdo má rád holky a jinej … kurva ti ,,šediváci“ mě udělali radost! Taková snaha mi narvat představu, že jinak tyhle kousky natočit nelze. Dobrá, a co tam máš dál? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu poznat holku, která umí kurevsky dobře (a hlavně hezky!) vyhnat ducha. 2.) Přemejšlím, co natočím (na internet vole, tvý ametérský skopičiny nikoho nezajímaj. P.S: ukaž starou?). 3.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jednička byla přímo otřesná, kdy ani jeden příběh nedával sebemenší smysl a film byl jen diletantským pokusem o vydělání škváry na současném nejvýnosnějším subžánru hororu. Očekávání bylo minimální, ale nějaké to napětí a inovaci trailer k dvojce přesto sliboval. Mírně překvápko se nakonec i konalo, kdy všechny příběhy jsou jasně pochopitelné a svým způsobem originální. Na druhou stranu jsou ale apaticky zahrané a impotentně natočené, takže napětí pro horor tak příznačné, neexistuje. Nenápadně také odpadlo to teatrální tajemno hrající na strunu "real nahrávek" a zůstala jen přiznaná sbírka bizarru, který se místy nemohl brát jinak, než s úsměvem. Největším záporem filmu je pak skutečnost, že dějové linie jednotlivých příběhů jsou nasekané takovým způsobem, že vždy končí v tom nejlepším, respektive v pasáži, která by odstartovávala regulérní celovečerní film. Divák se tedy pomalu začíná sžívat s příběhy a nadrženě tlačí děj dál, a všechno náhle končí záběrem na dva tupé kretény, čumící na zrnící obrazovky. O tom, že obraz kamery vypadává při každé akčnější scéně a všechno se zas klepe jak ulepený zvadlý kokot, čerstvě vytáhlý z pouliční děvky, už ani nezmiňuji. To je evergreen veškerých podobných (levných) filmů. 40% ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Sice si už úplně nevzpomínám na první V/H/Sku, ale myslím si, že příběhy jsou svoji kvalitou celkem srovnatelné. První mě tak trochu zklamala, když jsem viděl ty odfláknuté duchy, kteří nenaháněly strach, i když příběh ušel. Druhý příběh se zombíkama, byl sice na jednu stranu atraktivní, ale při dnešním počtu zombie filmů bych raději viděl něco originálnějšího. Ze "Safe Haven" se vyklubal taky docela slušnej příběh, ale nejvíc se mě líbila asi poslední páska s ufounama, která mě dokázala i pobavit, ale kde mně také bylo hodně líto Tanka. :-( ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak škoda po výborných recenzích a ohlasech jsem čekal že mě film bude bavit stejně nebo možná i více než jednička, nicméně jsem očekával asi hodně protože film mě nechal poměrně chladným. Hlavní příběh je tentokrát o dvou lidech hledající jakousi dívku. Nic extra a celé to bylo dobré jen na konci.40%. Další povídka o operaci oka je docela dobrá, hlavně má výborný nápad. I když není zas tak originální díky Oku. Ale i tak nadprůměr. 70%. Další povídka o zombie byla výborná a originalita tu jen sálala, jedná se o nejlepší povídku. 80%. No a teď údajně hlavní tahák filmu. Tak ten mě zklamal nejvíce, ze začátku mě nudil a ke konci jsem se smál. Sice je hodně fajn brutalita tohohle snímku ale u mě vyšel naprázdno. 40%. No a poslední povídka je o mimozemšťanech, nic extra to nebylo ale pár dobrých scén tu bylo. 50%. U mě je druhý VHS průměr. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po průměrném prvním dílu jsem do volného druhého pokračování šel spíše ze zvědavosti, než že bych se na něj vysloveně těšil. 1/ První, duchařsky laděná, VHSka mě ale mile překvapila. Pohled první osoby, doslova, byl moc dobrý a celkově příběh krásně říká, že "oni" tu vždy s námi byli, jsou a budou, jen je většina nevidí/neslyší. V těch pár minutách byla skvělá atmosféra s dobrým vizuálem, který mě donutil se i leknout, což jsem nečekal. Závěr neméně dobrý. Jsem i nadšen. 2/ Druhá VHSka zůstává u one-person pohledu díky kameře na helmě a dostáváme se na ní do zombie prostředí, které již okamžitě je znatelně vizuálně horší a spíše připomíná béčkovou produkci. Je patrná nadsázka, a až vtip ze zombie žánru, kterou dovršuje to, že zombie nedokáže otevřít dveře auta (či se o to aspoň pokusit), ale brokovnice jí nedělá problém. Nu co, i tak se na to kouká dobře a po až strašidelné první VHSce je to příjemné odhlečení, (3/) aby hned v nadcházejícím příběhu přišel obrat o 180 stupňů. Natáčení o jakési náboženské organizaci je totiž jeví z počátku nevinně. Po příjezdu do jejich sídla je ale čím dál více jasné, že se tam děje něco jiného, nicméně nic co by znalejší hororocý divák již neviděl. Zvrat událostí a odstrartování šíleného teroru přichází ale náhle. Šílenství a velká beznaděj filmařů se každou vteřinu zvětšuje. Galony krve ale rostou ještě 10x rychleji. Perfektní psycho podívaná, kde již tolik, v poslední době, oblíbená i nesnášená ruční kamera dokonale utváří celkovou scénu. A co více: Přijde i na samotného Satana! 4/ Pokud poslední minuty se Satanem byly pro někoho moc sci-fi, tak poslední VHSka už na něj bude asi moc. Naprosto sci-fi příběh, kdy se můžeme hádat, zda kamera v druhé jeho půlce je nešťastná a nebo skvěle umocňuje děj. Tak i tak se shodnem, že je nereálná, jelikož je celkem nemyslitelné, aby se zrovna její nositel podíval přesně žádaným směrem. Čert to vem. Nekouká se na to špatně, dokáže i dostatečně zaujmout a námětem jde o super věc, která by šla obstojně roztáhnout do většího děje se širším záběrem, než jen na partu kamarádů. 5/ Jde vlastně o meziděj mezi jednotlivými VHSkami, který považuji za, vzhledem k jedničce, nutnou vatu či spojnici. Neurazí, nenadchne, i když děj po poslední VHSce má i své kvality. Nicméně doteď nechápu, proč člověk nepomůže své kolegyni která je očividně těžce raněná. A i kdyby byla prokazatelně mrtvá, tak si raději pustí VHSku jen proto, že je na ní napsáno "Watch". 1-5/ Oproti prvnímu dílu mě V/H/S/2 opravdu dost bavilo a až nadchlo. Hlavně první a třetí VHSka a velice rád si to někdy pustím s přáteli. Opravdu super překvapení a 96 minut. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)
  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)

Reklama

Reklama