Reklama

Reklama

Osudové léto

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná Anne Marie Chadwicková žije na Havaji. Zbožňuje surfování a poslední roky se snaží tvrdě trénovat, aby získala prestižní cenu v turnaji Pipe Master. Je to jedna z nejnebezpečnějších a nejtvrdších surfařských soutěží, která až dosud byla výhradně mužskou záležitostí. Její život není jednoduchý, stále se těžce vyrovnává s tím, že ji před lety opustila matka, která jí nebyla oporou na cestě dospíváním, a navíc jí nechala na starosti její mladší - a poslední dobou poněkud problematickou - sestru Penny. Společně se svou sestrou a svými dvěma nejlepšími kamarádkami Lenou a Eden, samozřejmě také nadšenými surfařkami, bydlí ve skromném domku na pláži a všechny tři pracují v blízkém přepychovém hotelu. Práce není nijak zvlášť výnosná, ale zato jim nabízí poměrně pružnou pracovní dobu. Surfovat tak mohou vždy, když jsou vlny a optimální podmínky. Do jejího života ale vstoupí láska a dívka stojí před osudovou volbou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +krásné na pohled (je fakt na co koukat), slušný soundtrack, Matthew Davis je sympaťák v každém směru -po druhém zhlédnutí mohu potvrdit, že zábavné je to jen jednou/// Film o snu s příměsí dobrodružství, krásné romantiky a v poslední třetině solidního dramatu. Tak trošku tři věci v jednom. Tu prostřední část bych si mohl pouštět pořád dokola. IMHO Kate, Michelle a Mika v jednom filmu je taky tak trochu sen :-)/// Celkem 75%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velký podíl na snesitelnosti Osudového léta (produkovaného mj. Brianem Glazerem) má kameraman (a zřejmě i speciální efekty), který se projížděl v těsné blízkosti surfujících slečen, tu a tam se ponořil pod hladinu, aby se někde jinde vynořil, udělal u toho pár úžasně vypadajících fines a fetišisticky se vrátil ke svým objektům. Jen kdyby scény, které ty surfové obklopují, nebyly zahaleny v naprosto naivním balení. Hlavní dějovou linkou je totiž jeden velký životní sen „outsiderky“ Anne Marie, její peripetie s mladší sestrou, s živobytím i s novým objevem. A zejména s psychikou, která jí brání dostat se do optimální závodnické formy. John Stockwell, který před šesti lety mile překvapil dramatem Šílená/krásný s Kirsten Dunst (která je mimochodem podstatně lepší herečka než Kate Bosworth), tentokráte sází na atraktivní prostředí rozbouřeného oceánu a absolutně kašle na uvěřitelnost okolních situací, ve kterých jednotlivé vztahy a jejich krize a drobné zápletky vypadají jako ze špatného seriálu pro mladé. Až místy získáváte pocit, že dialogy vznikaly přímo na place. 40%. ()

Reklama

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Strach je náš najväčší nepriateľ, keď ho však prekonáme, možno nás život poriadne prefacká, ale výsledok rozhodne stojí za to! :) Film, ktorý odštartoval môj záujem o surfing ako taký. Už ma to tak neberie ako 10 rokov dozadu, takže nostalgické 4, ale stále to má super atmosféru, pohoďácky soundtrack, Havaj ..... :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrné sportovní drama (obehrané schéma, kdy hlavní hrdinka - pokojská, nejdříve neznámá a tudíž bez šancí, nakonec slavně zvítězí...) řízlé s romantickou komedií, na kterém je zajímavé především to, že se odehrává v surfařské komunitě...i když surfařských záběrů je tam pohříchu málo. O surfingu bylo ale natočeno mnoho lepších a kvalitnějších snímků... Podobné filmy: Bod zlomu, V zajetí vln, Bra Boys, Nekonečné léto, Nekonečné léto 2, Billabong Odyssey, Riding Giants ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsi film rezisera Johna Stockwella povazujem Turistas, a tato akasi pseudo letna pohodova komedia ma nebrala. Herecke vykony su mizerne, rezia je amaterska, Kate Bosworth je podla mna podpriemerna herecka a vlny na surfovanie su slabe a slabo natocene. ked uz surfersky pohodovy film, tak odporucam skor North Shore z roku 1987. 30 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Michelle Rodriguez točila všechny scény na surferu bez kaskadéra. (Chipsonator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno