Reklama

Reklama

Sexy bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejvíce Sexy bestií je zde něco mezi britským Michalem Istenikem a Borisem Johnsonem jehož ve snech pronásleduje lowcostový Donnie Darko, a ženské postavy jsou zde tak nějak do počtu, je tato poněkud jiná gangsterka poměrně zajímavá, s jistým ironickým nádechem, Kingsleyho psychopatem, Španělskem, Ritchieovským střihem (pár scén). rádoby tarantinovským fuckováním (hodně scén) a všemi těmi věcmi okolo, je toto dílo, které je mnohdy naprosto fádní, mnohdy ad absurdum a hlavně zoufalou vykrádačkou, kde je to sice mnohdy omluvitelné, ale pak naopak naprosto nestravitelné a otravné. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Sexy bestie je pomalý film. Člověk tak nějak pořád čeká, že se něco stane, dojde na nějakou větší akci, ale ono nic. Je to opravdu jenom o tom, že jeden gangster ve výslužbě je vyrušen z odpočinku gangsterem stále aktivním. A následně nám roztáhle ukazují, jak je manželka naštvaná, jak je i přítel Aitch naštvaný (ten spíše vystrašený), a co víc, dokonce i Aitchiho Jackie je rozrušená, když přijede Don Logan alias Ben Kingsley. Přesto dávám zasloužené 3 hvězdy, které jsou za dobrou kameru, hudbu a hlavně vytříbená herecká čísla. Jenže ono je to těžké když máte výborné herce, ale nemáte s nimi pořádně co dělat... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Skvělá moderní forma přidává body tam, kde už nesložitý obsah (hluboký asi jako zahradní bazén ;-)) nestačí. Avšak i on má mnohé do sebe, vynucený návrat vysloužilého kriminálníka k jedné bezrizikové fušce (protože říci ne ukázkovému psychopatovi Bena Kingsleyho není jen tak) právě na nervózním napětí mezi charizmatickými postavami "na pokraji výbuchu" (z podezřívavého, chladného bosse Iana McShanea taktéž nepříjemně mrazí) pevně stojí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gary Dove (Ray Winstone) se rozhodne praštit s životem gangstera v Londýně, a uchýlí se na vejminek do Španělska, kde všechen volný čas věnuje slunci, vodě a své ženě a přátelům. Tato pohoda je brzy narušena pokynem šéfa mafie Dona Logana (Ben Kingsley), aby byl nápomocen při bankovní loupeži. Gary se k řemeslu vracet už nechce, ale Don Logan je typem člověka, kterému NE neříká ... Když vynechám slunné Španělsko a skvěle zahranou roli psychopatického šílence Benem Kingsleyem, tak tento film bohužel nenabízí nic, proč by si jej divák vůbec chtěl pustit znovu. Scény, ve kterých se nevyskytoval Ben Kingsley, působily tak příšerně nudně, že těžko vzpomínám, o čem vůbec byly. Pár scén se sice povedlo, ale celý film to nezachrání.. škoda.. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Glazer má zvláštny štýl, ktorý mi vlastne nikdy úplne nesadol. Jeho filmy vrátane tohto sú niekedy zbytočne artovejšie a iné a pocitovo trvajú tak tri hodiny aj keď majú sotva 90 min. Toto je divotvorný mix psychedelickej gangsterky a romance, ktorý zanecháva po zhliadnutí zvláštnu pachuť. Kingsley výborný degen, prvá polovica o dosť lepšia, výsledok celkovo rozpačitý. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Ben Kingsley při hraní psychopata Dona Logana dával volný průchod veškerému svému hněvu a napětí a, jak sám řekl, po zbytek dne pak byl krotký jako beránek. (MrCreosote)
  • Výslech na letišti byl první scénou, kterou Ben Kingsley natočil. Ten později uvedl, že postava Dona Logana byla z velké části inspirována jeho babičkou. (MrCreosote)
  • Slovíčko "fuck" uslyšíme celkem 115krát. (MrCreosote)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama