Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle mi přišlo vtipný snad jedině ten retro zjev některých postav. Jinak je to pro malý děcka. Nebo spíš pro nejmenší. Nikdy se mi tyhle bažantovský filmy nelíbily. A teď po několika letech jsem se o tom opět přesvědčil. Tak to vypadá, že jsem zatím asi jedinej, kdo dává odpad. Možná mě za to budou všichni kamenovat, ale já to sem dávám jako varování pro ten zbytek. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Každý uzná, že najťažšie sa hodnotí komédia. Tak dobre ako pri Bažantoch som sa už dávno nezasmiala. V podstate to nemá zmysluplný dej, je to sled na seba naväzujúcich skečov, ktoré sú však mimoriadne vtipné hlavne svojou absurditov. Oná absurdita je príčinou, prečo sa to mnohým ľuďom nemusí páčiť a priam sa im to zdá trápne. Je to len vec vkusu. Čo sa týka obsadenia, nečakala som, žeby hudobníci mohli byť i dobrými hercami. Pri dráme by pohoreli, no ako bezhlaví mladíci sadli. K tomu fajn atmosféra "sladkého Francúzska" obohatená o "peace" a na jednu z najlepších oddychových komédii má našliapnuté. Objektívne sú to priemerné 4*, no subjektívne, hmm. 88% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ( Šašovia ) je francúzska hudobná skupina pôsobiaca od roku 1966 a v sedemdesiatych rokoch ich popularita stúpla vďaka 16-tim celovečerným filmom. Za socializmu sa u nás premietali v kinách štyri filmy ( Blázni zo štadióna, Veľký bazár, Štyria sluhovia a štyria mušketieri a Bažanti idú do boja ) a treba priznať, že to bolo to najlepšie z ich produkcie, napriek tomu, že išlo skutočne o veľmi jednoduché filmy blížiace sa ľudovej zábave. Film Bažanti je druhým filmovým projektom, ktorí natočili, ide o rozháraný príbeh plný skečovitého jednoduchého humoru, bez nejakej silnejšej dramaturgie. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Môj komentár tu na ČSFD ma usvedčuje z toho, že šesť rokov dozadu som videl pokračovanie tohto filmu "Bažanti idú do boja" a celkom sa mi páčilo, pričom som vyzdvihoval sympatických hrdinov. No neviem, možno som sa dnes inak vyspal, alebo sú tieto dva filmy natoľko odlišné, pretože túto zberbu lenivých hipíkov som si znenávidel veľmi rýchlo. Ich humor spočíva prevažne v tom, že rozbíjajú všetko čo im príde pod ruku, robia bordel a nie sú schopní ani tých najjednoduchších úkonov. Väčšina scénok na mňa pôsobila ako by to boli nepoužité zábery vystrihnuté z Kredenca pre prílišnú demenciu. A okrem týchto scénok v celom filme nič iné nie je. 3-/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni spolecnej film skupiny Les Charlots se docela poved, ale prislo mi, ze ze zacatku nikdo nejak zvlast nevedel, o cem tocit, takze nez se dostali do kasaren, jen tak blbli bez nejakyho vetsiho smyslu. Coz ale nevadilo, je to fakt ukazkova skupina smolaru, ktery na co sahnou, to zvorou a delaj jen samy problemy a je to velmi vtipny. Jinej dil bazantu mam sice jeste radsi, ale tohle je rozhodne nadprumerna komedie se sympatickejma hlavnima hrdinama. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v obciach Falaise a Cabourg vo Francúzsku. (dyfur)
  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)
  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama