Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

tron 

všechny recenze uživatele

„Spoľahnite sa. Je to macher. VEĽKÝ macher.“ Neskutočná smršť a prča! Videl som to ešte ako školák a šúľal som sa na zemi od smiechu. Keď som to videl o niekoľko desaťročí neskôr, konkrétne v roku 2019... stále to bola neskutočná šupa. Len v úvodných 20. minútach sú desiatky strašne dobrých vtipov. Ruka v ruke s tým kráča (či skôr freneticky ako fretka beží) dokonalý kasting a perfektný scenár s bravúrnymi scénami ("Buď pozdravena chvíle.", mlieko, katapult, archívne zábery motoriek, realitný agent) a božími hláškami („Preboha, máš deti, spamätaj sa!“ alebo „Tento mesiac vyrábate už tretiu motorku. Toto je továreň na kosačky.“). Plus musím oceniť neskutočné fyzické gagy, čo je strašne náročná vec, ale tu vyšla dokonale, na jednotku s troma hviezdičkami. Milujem tento film, jedna z mála mojich obľúbených komédií na celom celučičkom svete. Ak chcete dať v zamestnaní nezabudnuteľnú výpoveď, pozrite si Americkú krásu, Klub bitkárov... a Veľký bazar. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Velice sympatická, slavná francouzská komedie, která uběhnuvšími dekádami neztrácí na kvalitě. Jde zde také o nastínění sociálněhospodářského problému, kdy v éře kapitalismu končí epocha malých podnikatelů, které je vystřídána nadnárodními společnostmi představujícími korporátní kapitalismus. Jenže bohužel doba jde dopředu a nakonec – kdo by dnes upřednostnil řadu malých obchůdků, když vše může koupit pod jednou střechou nějakého hypermarketu? ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Další můj oblíbený film s Les Charlots,kterým říkám"čtyřka pacientů",tentokrát na téma"jak zachránit malý obchůdek před invazí supermarketu".Film je opravdu velmi zábavně napsaný a Claude Zidi ho režíruje se snahou,aby se divák ani na chvíli nepřestal smát.A to se mu opravdu daří,neb film je skutečně prošpikovaný vtipnými nápady a gagy.Charlotům tu skvěle sekunduje Michel Galabru a film je stále a po letech vtipný,zábavný a kupodivu i aktuální.Tohle je podle mě jeden z nejlepších filmů Les Charlots,dávám,vůbec ne,bazarových,85% a zkusím do Tesca propašovat můj malý katapult. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Komunisti jásají, a demokraté, prosím, nekamenujte mě, ale tenhle letos 38 let starý film ukazuje dnešní českou (kapitalistickou) ekonomiku a její problémy v plné nahotě. "Je tu konec měsíce, pánové. Nikdo nemá ani floka, takže lidi budou krást jako straky." Ukázka například pro tvůrce filmu Benga v záloze, že i nadsázka umocněná na druhou může být vtipná. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Velký bazar je další skvělou francouzskou komedií, jejíž humor je sice úplně praštěný, ale opravdu vtipný. Už od první minuty jdou za sebou jedna vtipnější scéna než druhá. Tento film má ale bohužel jednu velkou chybu - scény se často opakují a některé jsou ještě navíc až přemrštěně dlouhé. Samozřejmě, že scény s vykrádáním obchodu byly opravdu vtipné, ale celkově jich bylo prostě moc. Stejně jako scén s motorkama. Tyto scény byly až příliš dlouhé na to, aby opravdu vyzněly tak, jak měly, a navíc byly tak časté, že už jsem se ke konci jen občas usmála. Velký bazar je skvělá komedie, ale pět hvězdiček ode mě prostě dostat nemůže. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Když vybíhá Phil z baráku, má mokré nohavice a navíc zapadne do jakési malty a má tak trochu zašpiněné kalhoty, když se otáčí za dívkou, vše je ještě jako v předešlém záběru, ve scéně s popelnicemi jsou ale jeho nohavice již suché a navíc i čisté. (Stocki)
  • Scéna, v ktorej Emil (Michel Galabru) prvýkrát prichádza do obchodného domu, je odkazom na film Vtedy na Západe (1968), pričom dokonca hrá aj hudba zo zmieneného filmu. (Hodnotim)
  • Film vo Francúzku navštívilo 3 913 477 divákov, čo bol v roku 1973 štvrtý najnavštevovanejší film celkovo. A druhy najnavštevovanejší francúzsky film. Tri týždne v roku 1973 bol film najnavštevovanejší po celom Francúzku. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama