Reklama

Reklama

Pirát Blackie

  • Československo Pomsta Černého korzára (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kostýmní komedie vypráví napínavý příběh neohroženého piráta, který se na ostrově v Karibském moři stane svědkem dražby unesené manželky místokrále a nechá se zlákat její koupí. Za tento čin je ostatními korzáry nenáviděn, neboť představa vysokého výkupného je příliš lákavá… Rozehraný konflikt je záminkou pro řadu dobrodružných situací, v nichž zůstává místo i pro milostné jiskření. To vše vyprávěno s humornou nadsázkou, která je populární dvojici Terence Hill a Bud Spencer vlastní. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna TOP budyhill komedií, ale co se týče žánru, tak je to velice povedený film. Je zábavný a napínavý a i když tu Hill a Spencer netahají za stejnou stranu provazu, tak to mezi nimi stále jiskří a člověk si užíval každou scénu, ve které se společně objevili. Kdo má rád filmy typu Scaramouche nemůže být z Pomsty Černého korzára zklamán. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Dobrodružně historický film s odlehčeným nadhledem. Svižné, hravé, zábavné, ale také patetické ve vážných chvílích. Souboj anglického a španělského království probíhá i v Karibiku pomocí korzárských lodí, které loupí zlato převážené ze španělských amerických držav do rodné země. Kapitán jedné korzárské lodě Blackie (zajímavý Terence Hill) je pragmatický romantik, který si užívá života, ale jde i vychytrale a vytrvale za svým úkolem a posláním loupení pro anglického krále. Jeho muži ho milují a obdivují, ženy podléhají jeho šarmu, on sám se vším baví a neohroženě se vrhá do každého nebezpečného dobrodružství. Z dalších rolí: vychytralý a výmluvný Don Pedro (George Martin), který se z nedostatku jiné příležitosti staví na stranu Blackieho, Blackieho věrní muži Martin (Salvatore Borghese), Stiller (Pasquale Basile) a Moko (Fernando Bilbao), místokrálova manželka Isabel de Mendoza y Laguna (půvabná Silvia Monti), používající ženské zbraně při svém úkolu dovést zlato do Španělska, hostinská Manuela (půvabná Diana Lorys), pomáhající pirátům, Isabelina služka Carmen (Mónica Randall), zamilovávající se do Martina, ostatní korzárští kapitáni Carlos (Bud Spencer), Montbarque (Luciano Pigozzi) a De Lussac (Carlo Reali), stojící proti Španělům i chytrému Blackiemu, a španělský vícekrál (Edmund Purdom), naivní idealista věrný své zemi. Zábavné, hravé, dobrodružné, i když ne zdaleka dokonalé. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Že by to byl nějak dobrý film, to se říct nedá. Nuda, omšelý příběh, herci nic moc. Terence není špatný, ale spíš má prostor na šermířské souboje (ty jsou trapné). Bud má málo prostoru, takže o něm se vlastně ani moc netřeba zmiňovat. George Martin ve třetí hlavní roli je neskutečně otravnej. Slabota. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

To je hrozne tu cist narky, ze si S&H dovolili opoustit zazitou sablonu. A ze chudak Bud musi hrat zaporaka ... no a co, navic neni o moc vetsi zaporak jak Hill (moc se mi libilo, jak nejdriv gentlemansky dostal do poslete sexbombu Silvii Monti a pak ji stejne prodal) a to ze stoji proti sobe neni taky tak uplne pravda. Ja to beru jako prijemne zpestreni, film se posouva hodne od komedie k dobrodruzstvi, s pomerne zajimavym, ne jednoduchym pribehem. Je sice skoda, ze tu Bud moc neni a jeho posledni scena neni moc pekna (kvuli ni nedam ctvrtou *), ale zase jsou tu jine zajimave postavy. Jedine co lze opravdu vytknout je hodne slabe technicke zpracovani namornich bitev, ale jinak je technicka stranka slusna (krasne lode). Film urcite stoji za to videt a predevsim slyset, hudba je asi nejlepsi na tom filmu. 65% "Nikdo nepromluvi, pirati je pobili dojednoho","ale opravdu ? no to je skvele" ()

otík 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer jen jako mručící kapitán jedné z pirátských lodí a stojící proti Terenci Hillovi, který šermuje jak D´Artagnan a velí druhé pirátské lodi? Jak tohle asi tak mohlo dopadnout? No nijak oslnivě. Je to sice naprosto něco jiného než oba dva ve svých kariérách natočili, čili jde vlastně o jakousi raritu, ale také je pravda, že to příliš zajímavé není a chvílemi je to těžce nudné. Nebýt alespoň povedených šermířských soubojů, hezkých žen, originality prostředí pro mou oblíbenou dvojici a slušné atmosféry filmu, asi by to bylo i za méně než slušných 40 %. Hudba: Gino Peguri ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje stejné záběry lodí na moři jako film Tygr sedmi moří (1966). Stejně tak například odlehčování lodi o přebytečný náklad včetně děl a závěrečné zahákování španělské lodi. Mělo být využito tzv. Stock footage (příp. stock video), kdy jsou natočené záběry využity ve vícero projektech. (jerzy1976)

Reklama

Reklama