Reklama

Reklama

Pirát Blackie

  • Československo Pomsta Černého korzára (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kostýmní komedie vypráví napínavý příběh neohroženého piráta, který se na ostrově v Karibském moři stane svědkem dražby unesené manželky místokrále a nechá se zlákat její koupí. Za tento čin je ostatními korzáry nenáviděn, neboť představa vysokého výkupného je příliš lákavá… Rozehraný konflikt je záminkou pro řadu dobrodružných situací, v nichž zůstává místo i pro milostné jiskření. To vše vyprávěno s humornou nadsázkou, která je populární dvojici Terence Hill a Bud Spencer vlastní. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Lupes 

všechny recenze uživatele

Ona to nemá být tak úplně komedie, je to pokus o dobrodružný šermířský film francouzského typu a nutno uznat, že stran scénáře a zápletky je to celé na výbornou (kéž by udělal někdo remake, ale pokud možno bez nových scenáristických zásahů). Janě, nejsou peníze, celé je to natočeno s pár lodičkami... je smutné pozorovat např.  potápějící se loď pouze skrze výrazy hereckých účastníků. Místy mohl film přejít do podoby rozhlasové hry a nikdo by si ničeho zásadního nevšiml. Ale to je jediná výtka skvělému filmu, který je nedoceněn. Dvojka TH+BS prostě vzbuzuje jiná očekávání, která v tomto případě nenaplňuje. Ale to vůbec nevadí!! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

tuten film u mého nicotného já vyniká obzvláště jednou věcí - střet oněch dvou herců je prostě úžasný, ona chemie, která je v tolika filmech stmelovala skvěle se přerodila v energii opačnou, jejich nenávist je takřka hmatatelná.. Snad jen škoda malého prostoru pro postavu Buda Spencera, neboť je skvělá a její "odchod" navýsost výborný ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Dobrodružně historický film s odlehčeným nadhledem. Svižné, hravé, zábavné, ale také patetické ve vážných chvílích. Souboj anglického a španělského království probíhá i v Karibiku pomocí korzárských lodí, které loupí zlato převážené ze španělských amerických držav do rodné země. Kapitán jedné korzárské lodě Blackie (zajímavý Terence Hill) je pragmatický romantik, který si užívá života, ale jde i vychytrale a vytrvale za svým úkolem a posláním loupení pro anglického krále. Jeho muži ho milují a obdivují, ženy podléhají jeho šarmu, on sám se vším baví a neohroženě se vrhá do každého nebezpečného dobrodružství. Z dalších rolí: vychytralý a výmluvný Don Pedro (George Martin), který se z nedostatku jiné příležitosti staví na stranu Blackieho, Blackieho věrní muži Martin (Salvatore Borghese), Stiller (Pasquale Basile) a Moko (Fernando Bilbao), místokrálova manželka Isabel de Mendoza y Laguna (půvabná Silvia Monti), používající ženské zbraně při svém úkolu dovést zlato do Španělska, hostinská Manuela (půvabná Diana Lorys), pomáhající pirátům, Isabelina služka Carmen (Mónica Randall), zamilovávající se do Martina, ostatní korzárští kapitáni Carlos (Bud Spencer), Montbarque (Luciano Pigozzi) a De Lussac (Carlo Reali), stojící proti Španělům i chytrému Blackiemu, a španělský vícekrál (Edmund Purdom), naivní idealista věrný své zemi. Zábavné, hravé, dobrodružné, i když ne zdaleka dokonalé. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Tento film je naprosto odlisny od ostatnich filmu dua Hill-Spencer. Neni to komedie, spise dobrodruzny film s vtipnymi, ale i smutnymi prvky. Obcas hraje na city. Hill je tu jasne v popredi a Spencer se za cely film objevi jen parkrat. Je to skoda, myslim si, ze kdyby Spencer hral treba toho fousace, kterej slouhil Blackovi, bylo by to lepsi. Co me ale uprimne prekvapilo, byla vynikajici hudba... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer jen jako mručící kapitán jedné z pirátských lodí a stojící proti Terenci Hillovi, který šermuje jak D´Artagnan a velí druhé pirátské lodi? Jak tohle asi tak mohlo dopadnout? No nijak oslnivě. Je to sice naprosto něco jiného než oba dva ve svých kariérách natočili, čili jde vlastně o jakousi raritu, ale také je pravda, že to příliš zajímavé není a chvílemi je to těžce nudné. Nebýt alespoň povedených šermířských soubojů, hezkých žen, originality prostředí pro mou oblíbenou dvojici a slušné atmosféry filmu, asi by to bylo i za méně než slušných 40 %. Hudba: Gino Peguri ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje stejné záběry lodí na moři jako film Tygr sedmi moří (1966). Stejně tak například odlehčování lodi o přebytečný náklad včetně děl a závěrečné zahákování španělské lodi. Mělo být využito tzv. Stock footage (příp. stock video), kdy jsou natočené záběry využity ve vícero projektech. (jerzy1976)

Reklama

Reklama