Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost jinej film, nez ktery duo Spencer - Hill delaj a tolik me nezajujal, ale presto to je dobre zvladnutej western. Problem je v pomalejsim tempu filmu, nekdo furt nekam jezdi a vsichni furt kecaj a kecaj a kecaj... Navic jsem se ze zacatku nemoh moc v deji zorientovat. Ale aspon tu neni tak jednoducha zapletka, jak u tehle dvojky bejva zvykem a najde se tu i par zvratu. Skoda, ze reziser moc nevytezil ze vzajemneho postuchovani hlavni dvojice, takze se tu najdou tak dva tri vtipy a par hlasek. Bitka tu je vetsi jen jedna a prestrelek tu taky moc neni. Navic mi prislo, ze hudba se snazi kopirovat Leoneovky, ale moc ji to nejde a misty byla dost neprijemna. A tentokrat to moc nezachranuje ani Spencer s Hillem, ktery tu nejsou moc za sympataky (Tady neni kladnej asi vubec nikdo.), Spencer ma malo prostoru a Hill se tak strasne snazi tvarit vazne a drsne az to je nekdy k smichu. Kdyz privru oboje oci, bude to na slabsi 4*, protoze i pres veskerou tu kritiku, jsem se nudil jen vyjimecne. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Snad vůbec první film s tímto duem (pokud nepočítáme tamto v antickém Římě) mě moc nepotěšil. Ne že by to byl vyloženě špatný western, ale u nich jsem si zvykla na svěží neotřelý humor a tady těch humorných scén bylo pomálu, popravdě si teď zpětně ani na žádnou snad nevzpomenu. Ale rozhodně nebýt tohoto filmu, asi by se potom tato humorná dvojka nevyvíjela dál, tak jak to udělala. Tady se poprvé osvědčily jako úžasní westernoví kumpáni, kteří stojí vždy na té lepší straně. ()

Reklama

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tohle je , jak je známo první film , kde se setkala dvojice BS a TH . První a pro mě naprosto vedle ! Nudný film , kterému pomáhá jen výborná Colliziho režie a herecké výkony . Na druhou stranu i scénář byl postaven v podstatě hlavně na nich . Je radost dívat se na to , co předvádí dvojice Frank Wolff a Terence Hill . Bud Spencer se zde drží spíše v pozadí , ale jeho role je výborně napsaná . Vcelku to tedy není taková hrůza a ty tři hvězdičky rozhodně dám !! Ale to , co filmu ubírá asi nejvíc je hudba . Jedny z nejhorších hudebních motivů všech dob , které mě dokáží po každém zhlédnutí otrávit . ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z vůbec prvních filmů známé dvojice se sice nese v trochu jiném duchu než jsme u nich zvyklí, ale to neznamená, že by na tom bylo něco špatného. Je sice pravdou, že jde hlavně o westernovou podívanou, ale i zde narazíme na několik humorných vložek, které předurčili dráhu obou herců. Hill tu měl sice větší úlohu a svůj prostor dokázal obstojně zužitkovat, ale ani Budd si nevedl vůbec špatně. Z „akčního“ hlediska to taky nebylo zlé – mrtvol je tu kupa, soubojů taky, takže za mě opět spokojenost. Navíc se mi líbila i postava hlavního záporáka – pěkně slizká, nemilosrdná...tak to mám rád!70% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pojďte, pánové, budeme si hrát na Sergia Leoneho. Všechno, co potřebujeme, máme s sebou: pár správných a pár nesprávných chlapů, strašně divoký Západ, ženskou s lokýnkami (pokud možno lehčího zaměření), a spoustu koltů, klobouků a koní. Vymyslíme jednoduchou zápletku, pořádně ji zamotáme, přidáme spoustu úsečných a nejasných dialogů, ten sympatický blonďák se pokusí o ledový pohled v modrém oku (škoda, že jsme pro tu roli neuhnali Delona nebo Fondu), ten sympatický fousáč si potrpí na vzhled, takže musí být dokonale ostříhán a ovoněn i poté, co jeho postava stráví x-dní v pustině (škoda, že jsme neuhnali Eastwooda, tomu špína nevadí), ještě to bude chtít pěkně atmosférickou hudbu, mnohem víc mrtvol (když už, tak už), a pokud vyjdou peníze, tak i něco zapálíme. Jo a samozřejmě – nesmíme zapomenout na ty dlouhé záběry a pomalé pohyby kamery. To by v tom byl čert, aby se to nepovedlo. :) 6/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)
  • Cat Stevens (Terence Hill) ve filmu říká, že neumí plavat. Hill však ve skutečnosti plave od dětství a vlastní několik medailí z mistrovství Itálie. (Pepinec)
  • Roli Terence Hilla měl původně hrát jiný herec, ale pár dnů před natáčením si zlomil nohu. (špaček421)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama