Reklama

Reklama

Young Ones

  • Velká Británie Bad Land: Road to Fury
Trailer 1

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti přemění Ameriku katastrofické sucho na vyprahlou pustinu. Zatímco většina lidí těžce zdevastované oblasti opustila, někteří odmítají ze svých domovů odejít v naději, že se déšť vrátí. Ernest Holm je jedním z těch, kteří zůstali. V nevlídném prostředí brání farmu před nájezdy banditů, zajišťuje zásobovací cesty a snaží se postarat o svou rodinu. Přítel jeho dcery má ale s Ernestovou zemí jiné plány a nezastaví se před ničím. (dresi)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (50)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postapo western o pomstě, který se sice může chlubit Michaelem Shannonem a celkem solidní kamerou, ale zcela mu chybí děj. resp. Paltrow nenechává své obrazy vyprávět, ale jen je bezduše dává za sebe. A to za chvilku začne nudit. Do incidentu v horách to ještě šlo, ale pak už přišla jen bída a utrpení, čemuž podlehli i herci. Shannon byl tradičně dobrý, ale ten zbytek byl si zasloužil nějakou anti-cenu. Zejména hysterická Elle Fanning. Promrhaná příležitost. 15% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a nezajímavá story zasazená do naopak velice zajímavého, skoro až postapo prostředí. Záběry na vyprahlou krajinu jsou supr, stejně tak nápad ohledně závěrečných titulků. některých sci-fi prvků a dokonce i místy fakt pěkná hudba. Ale nemůžu si pomoct, film jako celek je takové utahané nic bez zajímavějšího děje a s poměrně otravnými postavami. Jistou zvláštní atmosféru mu ale upřít nemůžu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu pochopit, proč má Young Ones tak nízké hodnocení. Podle mě se jedná o hodně slušné postapokalypticky realistické sci-fi s nádechem westernu. Nicméně problém filmu je možná v tom, že postavy v něm nejsou dvakrát sympatické. Také je poměrně nestrannej, takže tu nenajdete jedinou postavu, která by Vám vysloveně sedla. Na druhou stranu ale nemůžete říct, že by žádná z nich nebyla něčím zajímavá. Zajímavý je i způsob vyprávění a jeho zakončení, které burcuje po vzoru dřívějších westernů. Paní Pomsta tak opět udeřila. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Opravdový western z budoucnosti! Vyprahlý, špinavý, pomalý, prostě takový, jako má správný western i postapokalyptický snímek být. Jake Paltrow instinktivně vytušil dávno se nabízející průnik obou tak odlišných, v podstatě ale metonymických žánrů. Ne že už by tu takové pokusy nebyly, spojit western a sci-fi napadlo před 3 lety třeba tvůrce Kovbojů a vetřelců, byly to ale pokusy umělé a nefunkční. Hlavně tedy všichni vždy měli za to, že tohle spojení musí být na průniku akce a podpořené dynamikou akčních scén. Ovšem to je zásadní neporozumění westernového i postapo světa. Jde především o ducha boje o přežití a obhájení svého způsobu života. A samozřejmě i leitmotiv pomsty. A to film Jakea Paltrowa naplnil vrchovatě. Malý nízkorozpočtový nezávislý film, který jde proti všem očekáváním a pravidlům. Nádherná kamera, vynikající hudba, zajímavý scénář, skvělí herci. V záplavě šablonovitých sci-fi naprosto originální snímek. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Sympatie tahle atmosférická žánrovka s dobrou kamerou a minimalistickým pojetím určitě vzbuzuje. Příběh o vášni, zradě a pomstě v postapo western kulisách je dobře nasnímán, zahrán a ozvučen. Bohužel jen na atmosféře se celý film nepodařilo vystavět a i díky slabšímu scénáři je tak pouze pro milovníky žánru. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v období února až března roku 2013. (Tristan Rafael)

Reklama

Reklama