Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policejní komisař Rizzo přezdívaný Velká noha se právě vrátil z Hong Kongu, kde se velmi razantně očistil od obvinění, že je překupníkem drog. Jenže klidu si příliš neužije. Okamžitě se musí pustit do dalšího případu. Tentokrát však nejde jen o drogy, ale také o krádež a pašování diamantů. Na prodej drog i nelegální obchod s diamanty ho upozorní africký kolega, který je ovšem vzápětí zavražděn. Stopy vraha vedou do Johannesburgu, kam se Rizzo neprodleně vydává. Ještě před odjezdem se ale setká s bývalým strážmistrem Caputem a s Bodem, synkem zavražděného policisty, kteří se ochotně stávají jeho pomocníky v boji proti dobře informované narkomafii. Od prvního okamžiku, kdy nenápadná trojka vystoupí z letadla, musí komisař čelit najatým zabijákům, kteří nevynechají jedinou příležitost, aby se ho nepokusili zabít. Ale Rizzo poněkud přihlouplé a nešikovné protivníky s přehledem likviduje pádnými pěstmi i důvtipem. Kromě toho stále pátrá po vrahovi afrického kolegy. Stopa ho zavede až k odhadci drahých kamenů Spyrosovi a jeho šéfovi, jenž se neštítí žádného zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Že Spencer bez Hilla a Hill bez Spencera není to pravé ořechové ví všichni.Většina jejich samostatných filmů stála za prd,ale budiž chvála těm několika ojedinělím kouskům,které se v kariéře obouch těchto borců opravdu vyvedli.A právě série s komisařem Rizzem tou vyjímkou v kariéře Buda Spencera je.Sice Policajt v Africe ještě úplně nedosahuje kvalit výborného Milionového brouka,ale zábavným a povedeným dobrodružství je určitě.Čím víc dílů tato série měla,tím se stávala odlehčenější.Zatímco první případy komisaře Rizza byly úplně vážné pojaté krimi filmy,postupně začal komisař přidávat čím dál víc facáků a hlášek a právě Policajt v Africe je vydařený tím,že je trefně namixován oběma těmito ingrediencemi.Jak vážnou krimizápletkou,tak spoustou bitek a fungujících vtipů.Spencer tu je navíc v super formě a ostatní mu skvěle sekundují.Je to zkrátka klasická oddychovka,která dokáže bavit bez ohledu na své stáří a já se k ní budu vždy rád vracet. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

"Neříkej mi pořád Kiru" "Tak jo Kiru", moje oblíbená filmová replika, kdy Bud Spencer naplňoval můj klukovský svět silou pěstí a zábavou do té doby nevšední. Super lehká komedie s hercem, který byl hrdinou pro generaci kluků zvaných "husákovy děti". Tenhle film doporučuju všem, kteří se chtějí jednoduše pobavit. ()

Reklama

TostTom 

všechny recenze uživatele

již třetí pokračování série s komisařem Rizzem v podání Buda Spencera, který se tentokrát vydává do Afriky řešit problémy s pašováním drog a diamantů. A musím říct že tenhle už třetí film ze série, mi zatím sednul nejvíc a asi to bude příjemným africkým prostředím a taky tím že se tento film nese v trochu komediálnějším duchu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +příběh, hudba, prostředí Afriky bylo slušně využito, Bud Spencer tady pěkně hláškuje -děj je opravdu delší, až zdlouhavej/// Po opravdu dlouhé době první film tohoto ranaře. A překvapivě i v dnešní době celkem solidně zabaví. I když, z počátku se film tvářil více jako krimi a přecijen dvouhodinová stopáž filmu taky moc nepomůže. Ale je zase fakt, že náš komisař toho hodně prožije a divák s ním. Bitky docela v pohodě, hlavní záporáci fain a ten malej černoušek byl super./// Celkem 66%/// ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další nenáročná zábava v podání komisaře Rizza (Bud Spencer), který kvůli drogám tentokrát musí zamířit do Johoafrické republiky, kde v té době sice byla rasistická vláda, ale bylo tam mnohem bezpečněji. A do Namibie, která tehdy byla pod jakousi okupací Jihoafické republiky. A nádherné jihoafrické reálie se spoustou divoké zvěře. Při této cestě mu pomáhá bývalý policejní inspektor Caputo (Enzo Cannavale), který se ale spíše stále třese v obavě o život. Protivníkem mu je bohatý podnikatel Smollet (Joe Stewardson), který dodává drogy dohromady se zvěří. A jeho hlavní poskok Spiros (Werner Pochath). Samozřejmě nechybí nedorozumění, jisté podezření, že Rizzo je darebák a spousta rvaček, i když jeho protivníci tentokrát hojně vytahují střelné zbraně. Asi nejpůsobivější rvačka je na závěr v kulisách pobíhající divoké zvířeny. Už vstupuje na scénu malý černoušek Bodo (Baldwyn Dakile), kterého se musí Rizzo ujmout. A už je tu také ženský faktor v podání znuděné Smolletovy manželky Margy (Dagmar Lassander). Nenáročné, ale velmi pobaví. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • V jednom z rozhovorů vzpomíná Bud Spencer na zážitek, kdy se setkal s rasismem. V jedné restauraci, do které vzal Baldwyna Dakila na oběd, musel zaplatit příplatek kvůli jeho pleti. (chleba24)
  • Gaetano Caputo (Enzo Cannavale) pracuje v restauraci, která se nachází v bývalém hotelu Carlton na Commissioner Street 150 v Johannesburgu. Do roku 2019 byl hotel s výškou 223 metrů nejvyšší budovou v Africe. (999.9)
  • Film byl do československých kin uveden jako vůbec první ze Spencerovy "policajtské" série v létě 1981. Aspiroval tehdy na jeden z největších návštěvnických hitů roku. Po několika měsících byl však v tichosti stažen z distribuce kvůli aktuálnímu bojkotu Jihoafrické republiky, kde se snímek z větší části odehrává. Do dlouhé řady menších kin na vesnicích se tak tento film nikdy nedostal, k pramalé radosti jejich vedoucích. (charles3)

Reklama

Reklama