Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

McGregor ako tvrďák príjemne prekvapil, bol ťahúňom filmu. Naopak mladý Thwaites sa mi do svoje roly nehodil, vizážou je skôr vhodný do One Direction. Najlepšie scény boli vo väzení, potom to trochu upadne, ale zase aspoň na slobode vidíme Aliciu Vikander ako kompenzáciu. Na Austráliu celkom v pohode film, hoci záver sa mi až tak nepáčil. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je bohužel znát to, že se jedná o debut. To co VELMI slibně začalo, skončilo jako parodie na sebe sama. To, o co se snaží Avery, zde nefunguje stejně jako u jeho australských, famózních "bratříčků" (Animal Kingdom či Snowtown). Ano jde o odlišné filmy svým obsahem, ale co mají tyto australské majstrštyky společný je fakt, že si na nic nehrají a někam posouvají svůj žánr. Zatím co, když se "nic" nedělo např v Animal Kingdom, ohromovala nás umě jeho atmosféra. V Son of a gun, když se nic neděje (teď mám na mysli fádní a ultrabrzdící romantickou linku), doslova a do písmene se nudíme k smrti. Je to škoda. Mohla z toho být jednohubka. Tohle je nedovařená kaše, která se nějak svým dobrým způsobem tváří na startu a v cíli chutná jako zkažená houba. Ještě jednou zvolám škoda. Slabé, velmi slabé tři. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Poctivý, přímočarý, snadno zapomenutelný. Nejprve jim pomohl z vězení, pak, jakmile jde o velké prachy, netuší, komu může věřit a kdo pro něj někde potají chystá kulku do týlu. Mívám problém s hlavními hrdiny, kteří vypadají se samopalem v ruce směšně a tváří se ještě hůř. Brenton Thwaites je přesně takovým vyjukaným hošanem (ač mu to zcela jistě předepisuje scénář), ale jednoduše si sympatie získává velmi obtížně. Se zarostlým nervákem Ewanem McGregorem je to zcela opačné, jeho antihrdina vyzařuje charisma a diváka zajímá. Lokace jsou solidní, atmosféra také, stejně jako ta drobná princezna ze Švédska a další vedlejší postavy, akce jede v oldschoolovém rytmu, s gradací je to už horší. A vlastně s celým provařeným příběhem – který je namazaný na okoralý, i když pořád chutnající krajíc. Inteligentní thriller prostě nečekejte, nějakou zábavnou akční jízdu také ne. Spíš něco mezi tím, ale i to se počítá. A jasně stanovená cílovka to ostatně ocení. Takže nakonec opatrné poplácání po zádech za hodně slušné tři hvězdy. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Žánrová jednohubka, která chce být konkurentem britských "drsných" gangsterek. McGregor si roli zkušeného lupiče střihl s přehledem. Dokonce i příjemně překvapil a budete mu od začátku fandit. Je to zločinec, ale má svoji čest i pravidla a není to panchart. Kde jinde uvidíte Obi-wana hrát šachy a kropit policajty z vrtulníku. Pak už to vše je jasně dané. Ruští mafiáni, přepad zlatého dolu i většina vedlejších figurek jedou podle schéma. Mě ten mlaďas vůbec neseděl - nic proti. Být to jen kolem McGregora, tak by si mohl začít budovat kariéru na stará kolena alá Liam Neeson. Jen škoda, že jsou tu pasáže, které se snaží vypadat komplikovaněji. Pokud by to jelo lineárně bez těch odboček, pak bych dal i hvězdu navíc. Ke všemu mě ten konec krapet nakrkl a byl zbytečně navíc. Slabých posledních 20 minut a konec to srazil na průměr. Na velmi dobře koukatelný průměr. Hodnocení OST: Mix hudby z Kobry 11 a NCIS. Průměr 6/10 ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Vcelku fajn žánrový mix Sons of Anarchy něčeho vězeňskýho, Romea a Julie apod. Velká škoda, že to nemá jistější režii a lépe obsazeného titulního představitele, takhle je to jenom fajn. Ewan McGregor špičkový, Alicia Wikander cute a zase trochu jiná. :) Závěr mne plně uspokojil, ale takový podobně malý The Drop se mi líbil o moc víc. 7/10 ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Západnej Austrálii a na autentických miestach, akými sú doly v Kalgoorlie či väznica s maximálnou ostrahou v Casuarine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama