Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Klasickej průměr, kterej nedokáže překročit stín konkurence a místy ani ten svůj. Ona by to mohla být fakt dobrá gangsterka, ale když se do toho všeho zase namontuje velká romance jak od Shakespeara, to je pak těžký. I když Shakespeare to aspoň ukončoval nějak dramaticky. Tvůrci se snaží scénář trochu zamotat, aby to jako mělo koule a divák si na konci řekl "woooo, to jsem nečekal, mazec!", jenže to se vůbec neděje a jakékoliv zvraty tam nijak zvlášť nefungujou. A k tomu hlavní hrdina vypadá fakt tragicky s tím svým knírem neknírem. Za 3 a nazdar. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Drsný vězeňský úvod, kdy se nejde ve sprše pro mýdlo daleko, je na Zezbraněsynovi de facto to nejlepší, pak už jen následuje odfláknutý heist motiv a oplétačky s ruskojazyčnou mafií, která je (a to už je průhledné jak půllitr s vodkou) opět krajně lstivá a proradná. Prapor trochu drží netypicky obsazený šimpanz s kouzelným přízvukem, to parťák z tlupy bonobo je stejně otřesný jako v Maleficent. Jeho romantická linie zloděje a štětky přináší jen samoúčelnost a otravnost, vždyť i kamarádské pouto mezi těmi starými kriminálníky bylo přesvědčivější. Závěr s lodí, prádelnou a fotkou už jen utvrdí v přesvědčení, že se nehrály šachy, nýbrž jen dáma a to ještě s chybějícími kameny.. ()

Reklama

rowdys 

všechny recenze uživatele

Austrálsky heist a la GTA V si miestami nesie štipky inšpirácie zo starších žánroviek ako Heat či Die Hard 3, no vo svojom jadre hrá vlastnú caper hru, na ktorú sa veľmi dobre pozerá. Ewan McGregor strúha kvázi-nekompromisnú sviňu, na ktorú má príliš sladkú tváričku, takže mu to nikto úplne nezožerie. Rovnako tak cigánča Brenton Thwaites nie je žiadny Niko Bellic, ale zaľúbený puberťák s M60kou, no i napriek tomu to táto dvojka dobre potiahla. Na to, že sa jedná o Averyho prvý celovečerák to bola hutná zábava a budem pevne dúfať, že z neho vyrastie nový Michael Mann, lebo tie kontúry sa tam v pozadí začínajú pekne rysovať. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Austrália vykradla všetko čo sme v danom žánri už stokrát videli a napchala to jedného totálne nudného a po všetkých stránkach priemerného filmu s pubescentom v hlavnej úlohe. Ewan síce pôsobil dôveryhodne aj v takejto preňho neobvyklo drsnej úlohe, ale ja predsa len nie som na zlých chlapcov. Takže ako to tu už niekto napísal, snímok vhodný len na to, ak Vás pri nespavosti už nebaví rátať ovečky. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Výrazově skromné, obsahově bohaté. Ačkoliv jsou v centru dění záporáci, divák si k nim dokáže najít kladný vztah. Pomáhají tomu sami (když budete střílet, tak jen do nohou), ale i ještě zápornější záporáci (ve vězení i mimo něj). Nechybí napětí, akce, zvraty, ani láska. Takže o moc víc chtít ani nemůžete. 70 % Oblíbená část- rozhovor Brendana a JRa po vytažení z vody zpět na loď ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Názov filmu zaznie vo filme iba raz, v 96. minúte. (figis20)
  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)
  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)

Reklama

Reklama