Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, nič také čo by tu doteraz nebolo. Akurát to prostredie je za každým inšie, no forma zostáva rovnaká. Ďalší z filmov o (ne)dôvere, zrade, chamtivosti a ďalších dominantných vlastnostiach mnohých ľudí. Iné sa v podstate ani nedalo čakať. Takže to je prvoradý dôvod, prečo ma to nijako obzvlášť nenadchlo. Inak, hneď ako sa tam objavil motív šachu v úvode filmu som tušil, že tá symbolika sa objaví ešte aj v ďalších fázach vývoju (a tak aj bolo). Najväčším plusom celého filmu je aj taj podľa mňa Ewan McGregor (veď ako inak). No a Brenton Thwaites mi bol v tomto filme strašne nesympatický, až je pre mňa neuveriteľné, že takej ustráchanej postave ako JR by zverili takú zodpovednosť. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

McGregor ako tvrďák príjemne prekvapil, bol ťahúňom filmu. Naopak mladý Thwaites sa mi do svoje roly nehodil, vizážou je skôr vhodný do One Direction. Najlepšie scény boli vo väzení, potom to trochu upadne, ale zase aspoň na slobode vidíme Aliciu Vikander ako kompenzáciu. Na Austráliu celkom v pohode film, hoci záver sa mi až tak nepáčil. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další australácká velmi příjemná záležitost. MekŘehoře mám rád a tady si střihnul drsného kriminálníka. Mám rád i prison filmy, takže hned jsem si od první minuty mlaskal pod vousy... Souhlasím s Verbalem, že děl lehce sem tam zaskřípal a nesmělo se nad ním moc přemýšlet. Už jen těch šest měsíců vazby mezi chlapáky s doživotím atd...I sám útěk z vězení působil velmi easy... Na stranu druhou mně to bavilo, přepadení australáckejch zlatejch dolů hned tak někde člověk neuvidí a ta následná off road honička také bodla. Na mně film působil lehce pohádkově, zejména jeho závěr, ale nechť... Žánrovka jak má být. Za mne jsou to 3 zlaté cihly. * * * ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film balancuje mezi standardem s nadstandardem. Ta hranice je ale tenká a neuvěřitelně subjektivní. Třeba australská angličtina. Nebo vůbec australský styl je něco co působí tak svěže a "jinak" (pokud je někdo háklivý na US šablony a cenzory, ví o čem mluvím). Další je přítomnost McGregora. Jeho vousatý vzhled mi hned připomněl jeho cestování po světě na motorce. Když jsem ve scéně "nákup zbraní" slyšel známý, cca 20 let starý, rave mix bylo to jak balzám (no vzpomínky, no)... Akce není okatě přestřelená. Vedlejší postavy sympatické (Alicia Víkendem, Matt Nable, atd). To vše jsou ale jen ty drobné subjektivní plusy. Z jiného soudku je dějová nevyváženost. Je to jak na houpačce. Střídavě se děj vleče (vybavuje se mi spousta zbytečných záběrů a scén co nemají na děj žádný vliv) nebo letí dopředu bez vydechnutí (útěk z vězení, loupež zlata). Díky tomu jakmile film skončí, v paměti zůstanou jen útržky. Také mi nějak nesedl Brenton Thwaites. Slaďoučký... až moc. A chováním nijak extra sympatický. No a teď si z toho vyberte ;). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jsem čekal trošku víc, ale i tak se jedná o dobrou žánrovku, která se příliš nezabývá scénáristickými veletoči a s neuchutajícím tempem spěje k závěrečnému rozuzlení. To bylo na mě sice trošku přepálené, ale to vem čert. Herci dobří, ačkoliv ústřednímu adolescentovi jsem nejprve nemohl přijít na chuť. Naopak McGregorovi se povedlo vymanit se ze škatulky pravověrných klaďasů a i když jeho postavu nelze označit vyloženě za zápornou, mě se jeho výkon líbil. 65% ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Západnej Austrálii a na autentických miestach, akými sú doly v Kalgoorlie či väznica s maximálnou ostrahou v Casuarine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama