Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další australácká velmi příjemná záležitost. MekŘehoře mám rád a tady si střihnul drsného kriminálníka. Mám rád i prison filmy, takže hned jsem si od první minuty mlaskal pod vousy... Souhlasím s Verbalem, že děl lehce sem tam zaskřípal a nesmělo se nad ním moc přemýšlet. Už jen těch šest měsíců vazby mezi chlapáky s doživotím atd...I sám útěk z vězení působil velmi easy... Na stranu druhou mně to bavilo, přepadení australáckejch zlatejch dolů hned tak někde člověk neuvidí a ta následná off road honička také bodla. Na mně film působil lehce pohádkově, zejména jeho závěr, ale nechť... Žánrovka jak má být. Za mne jsou to 3 zlaté cihly. * * * ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEĎ, SYNU, PRO TEBE MOHU TOHLE VYŘEŠIT. ALE PAK BUDU POTŘEBOVAT POMOC VENKU." /// O tom, jak mladej ,,všivák“ vyměnil neporušenej anál, za spojenectví s vychcaným zločincem. Úvodní jednoduchá pasáž z krimu, pak útěk, loupež, zrada, pomsta… moc bych u toho nepřemejšlel. Postavy jsou obyčejný, nic k nim člověk necejtí a ani Ewan zrovna nepobral muklovský charisma. Mladíček si to brouzdá kolem mafiánovy děvky (no tak určitě, taky bych kroužil…) a já furt nechápu, proč to jako má 110 minut. Teda vlastně chápu. Bohužel, i kdyby to mělo pět hodin, tak stejně charakterům ani příběhu nepomůžou. JR má zjistit, že ani v životě velkejch grázlů nejsou věci tak, jak se zdají. A tak to zjišťuje. Historka to není špatná, hlavně proto, že je to taková scénáristická vykrádačka. Všechno už jsme někde viděli a vsadím se, že v lepším provedení, ale souhlasím, že tahle jednoduchá žánrovka nikomu neublíží. A když Averymu někdo příště píchne se scénářem… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nejdrsnějším hercem je pro mě Ewan McGregor. 2.) Potřebuju zjistit, co udělat, abych si nemusel v kriminále kupovat indulonu. 3.) Thx za titule ,,Chic0ny“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jsem čekal trošku víc, ale i tak se jedná o dobrou žánrovku, která se příliš nezabývá scénáristickými veletoči a s neuchutajícím tempem spěje k závěrečnému rozuzlení. To bylo na mě sice trošku přepálené, ale to vem čert. Herci dobří, ačkoliv ústřednímu adolescentovi jsem nejprve nemohl přijít na chuť. Naopak McGregorovi se povedlo vymanit se ze škatulky pravověrných klaďasů a i když jeho postavu nelze označit vyloženě za zápornou, mě se jeho výkon líbil. 65% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V první polovině neuvěřitelně nezáživná podívaná, kterou nerozhýbalo ani vězeňské prostředí, a to je už co říct, postupně se ale film poměrně slušně rozběhl a i když se to nakonec v žádném případě stejně nevymanilo z mantinelů naprosto průměrné akční krimi, tak k prostřelení hlavy kvůli neúnosné nudě nemusí dojít. Zápletka mi každopádně přišla celá taková dost obyčejná, nenápaditá, nepřekvapivá, vše se odehrávalo tak nějak předvídatelně, bez nějakých výraznějších, či snad až nečekávaných zvratů, nikterak přesvědčivé nebyly vesměs ani postavy, od nichž se dali očekávat též jen činy, které jim byly přisouzeny už od začátku, snad tedy jen vyjma té Ewana McGregora, který navíc i jako herec dokázal jediný zaujmout a oslovit, což ovšem nebylo zrovna v tomto snímku pro něj nějak obtížné, neboť především ústřední dvojice Thwaites, Vikander byla doslova otřesná. Akce pak dostala jen pomálu prostoru, což ovšem příliš nevadilo, protože i pro ní platí jen slova o tuctovosti a nezáživnost. Celkově se tak zkrátka jedná o sice možná poctivou, ovšem nikterak ojedinělou podívanou, která nezabije, ale divák si při ní ani zrovna dvakrát neužije nějaké té výraznější zábavy. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Austrálska odpoveď na americké kriminálky. Tento krát namiesto špinavých uličiek amerických miest na slnkom a prachom zaliatych austrálskych uliciach. Poctivo zrežírované, atmosférické, s pomalším tempom, s občasnou špinavou, realistickou akciou (automobilová naháňačka s policajtmi je presne ten typ poctivej starej školy) a slušne zahrané – Ewan McGregor v netradičnej úlohe son-of-a-bitch kriminálnika a vychádzajúci Brenton Thwaites dokazuje, že má aj na vážnejšie úlohy. Akurát príbehovo to nie je veľmi nosné, po skvelo rozohranom úvode vo väznici sa následne film vydáva tou najpredvídateľnejšou cestou s pár zbytočnými dejovými líniami (postava priateľky je úplne nepodstatná) a v závere chce dej udalosti prirýchlo uzavrieť a tak mu chýba potrebné gradácia. Vo výsledku tak síce poctivá, ale len rutinná kriminálna dráma s občasnou slušne zrežírovanou akciou a zaujímavým ústredným hereckým duom. Po príbehovej stránke nič čo by sme už tisíc krát nevideli, ale na jedno pozretie v podstate fajn, akurát prvá polovica vyvolala pocit, že Son of a Gun má na viac a druhá to už vôbec nevyužila. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama