Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

Morholt 

všechny recenze uživatele

A ono to zse nebylo tak hrozné, jak jsem čekal a jak valná většina hodnotících prohlašuje. Oproti původní Angelice se ta současná může pyšnit autentičtější atmosférou, uvěřitelnějšími postavami a v mých očích i přitažlivější hrdinkou. Michelle Merciér sice byla hezká ženská, ale jazyk na vestu jsem z ní rozhodně neměl. Mínusem jsou naopak ostatní postavy resp. jejich představitelé, ale na druhou stranu si musím položit otázku, zda Francie disponuje vhodným typem herce, který by dokázal přehrát Roberta Hosseina a Jeana Rocheforta. Určitě ne. Chápu, že skalní fanoušci staré Angeliky se křižují a zažehnávají všechno zlé, ale já k nim nepatřím a tudíž jsem se docela příjemně bavil. 60% ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Série filmů s Angelikou ze 60. let je již kultovní záležitost pro naše babicky, maminky a přiznejme si, že i pro některé z nás. I Škopková by mohla vyprávět! Ovšem to, co s tím teď udělali Frantíci,to by jeden brečel! Předně nechápu, proč dali do kin film s dabingem - Vašek Vydra? Za druhé Nicolas vypadal jako Angeličin, táta, Jofrey jako její děda! Není divu, když ho hrál herec ve věku 62 let! Za treti slavna scena s osmatavanim sochy byla nahrazena necim podradnym. Za ctvrte jsem chvilemi mela pocit, ze koukam na pornofilm - bohuzel nahy byl i Peyrac. Za pate hral tam Jirka Pomeje, ktereho predabovali. Nejlepsi tedy byly zabery na Pernstejn a bratranec Philippe de Plessis-Bellieres, jehoz potencial se snad rozvine ve 2. dile. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Z remaků nebývám nadšen neboť v převážné většině zprzní atmosféru filmu, kterou si pamatuje divák z původní verze. Sérii příběhů o Angelice ze šedesátých let jsem viděl v tv repríze několikrát. Obě hlavní postavy, Angelika a Peyrac me hned v úvodu zklamaly. Neměly to očekávané charisma. Každopádně jsem si na ně postupně zvykl. Film má dobrou výpravu a děj-když se konečně rozjede, tak solidně ubíhá bez větších nudných pasáží až do dramatického finále, kdy jsem musel uznat, že je to vlastně lepší než jsem čekal. 60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další remake u něhož jsem si řekl - proč? A to hned dvakrát. Za prvé proč vůbec něco takového vzniká a za druhé proč já na to hrome koukám. Jmenovatel obou otázek je společný. Je jím zvědavost jak a zda někdo jiný látku (často románovou předlohu) zpracoval jinak a třeba i lépe. Bohužel a teď nelžu, nejsem si schopen vybavit žádný remake nějakého slavného filmu, kdy jsem si řekl, sakra - to bylo o dost lepší než ten původní snímek. A ani zde nepatří k těm více hodnoceným. Je to jako písničkou, když Vám ji po čase často po smrti nějakého echt zpěváka přezpívává do omletí z rádia nějaká mladá serebrita co zatím nic nedokázala kromě toho, že se neustále někde nechá fotit bulvárem i při těch nejdebilnějších příležitostech... Přesto remaky filmaře podivně lákají, přitom podle mého když už jdou do něčeho takového a tak výpravného, zde až do půlky sedmnáctého století, mohli by natočit něco úplně nového z té doby... Ne. Tady natočili Angeliku, před nedávnem vznikl remake Sedmi statečných či Ben Hura... ne neviděl jsem ani jedno a nemám chuť ani přehnané iluze o kvalitě . O našem remake Švejka se zatím jen mluví a co jsem mluvil s lidmi majícími v oblibě film, bylo to zatím povětšinou přijato s mírným či větším zděšením... Tahle Angelika je taková spíše dobrodružná věcička skoro až pro odrostlejší mládež. Nora je malďoučká, hezká, o tom žádná, ale Angelika je u mně je jen jedna a tou byla Michelle Mercier - tečka. Ačkoliv i tento film je celkem slušně výpravný a divák se může kochat opevněnými zámky, kostými či hezkými interiéry, přeci jen je za originálem o dost pozadu. Děj je sice podle knihy, ale je celkem dost odsekán a příběh jen klouže pom hlavní ose, kterou je Angelika a její milovaný kulhavý Joffrey. Trochu v šoku jsem koukal na to jak jej po procesu před upálením přivazují ke kůlu takovými sranda tkaničkami... Kdo trochu zná historii, neřku-li dokonce formy různých dobových trestů a způsoby poprav, ten už se musel ke konci smát. Koukat se na to dalo, ale jak říkám - pro mně osobně je Angelika jen a jen jedna. * * ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)
  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)

Reklama

Reklama