Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

Wysch 

všechny recenze uživatele

K uzoufání dlouhé a nudné, za což primárně podle mě může scénárista a režisér v jednom. Zaprvé za dialogy by si měl nafackovat, za druhé za dávkování tempa by si měl nafackovat a zatřetí za zoufale nudné vyprávění ne zas tak zajímavýho příběhu. Jsem hrdým neznalcem předlohy a ani "původní" filmovou Angeliku si moc nevybavuju (viděl jsem snad jeden film a myslím, že to rovnou byl ten poslední, když mně bylo nějakejch osm devět deset let). Měl jsem v plánu vypsat, co všechno se mi na filmu nelíbilo, až jsem nakonec po přečtení svýho komentáře došel k názoru, že bude lepší, když to obrátím, a řeknu, co se mi líbilo. Hlavní představitelka. Tečka. Peyrac je starej, starší než můj otec, kterej mě měl před čtyřicítkou, vzájemná chemie mezi ním a Angelikou je asi tak silná, jako vzájemná přitažlivost mezi mrkví a piraní. Dialogy zasloužily kompletně smazat a napsat znovu někým, kdo ví, co dialog je. Hudba je otravná, kamera nezábavná a jednotvárná, kostýmy jsou průměrné (pouze jeden dekolt je fajn, ale ten souvisí spíš s obsazením), choreografie šermířskýho souboje nudná, film by klidně mohl být bez střihu... a tak dál. Nuda, nuda, zoufalá nuda, a tak jedinou světlou stránkou podle mě je, že se povedlo najít pěknou babu, která si zasluhuje hvězdičku sama pro sebe. [DVD] je ztráta peněz. Bonusy = nula přidané hodnoty. Zajímalo by mě, kdo byl tak odvážnej, a do kina na to šel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

A ono to zse nebylo tak hrozné, jak jsem čekal a jak valná většina hodnotících prohlašuje. Oproti původní Angelice se ta současná může pyšnit autentičtější atmosférou, uvěřitelnějšími postavami a v mých očích i přitažlivější hrdinkou. Michelle Merciér sice byla hezká ženská, ale jazyk na vestu jsem z ní rozhodně neměl. Mínusem jsou naopak ostatní postavy resp. jejich představitelé, ale na druhou stranu si musím položit otázku, zda Francie disponuje vhodným typem herce, který by dokázal přehrát Roberta Hosseina a Jeana Rocheforta. Určitě ne. Chápu, že skalní fanoušci staré Angeliky se křižují a zažehnávají všechno zlé, ale já k nim nepatřím a tudíž jsem se docela příjemně bavil. 60% ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Taková televizní divně urychleně sestříhané historické romantické drámo - limonáda. Než film je to spíše přetažený úvodní film k nějakému seriálu na Hallmarku :) Smysl to moc nedává, ale je vidět, že do toho někdo lil peníze, akorát si nepohlídal, co z nich vzejde. Takže to nevypadá vůbec špatně, ale celé se to tak sestříhávalo, že z toho vznikla jakási břečka. Pokračování, které by si autoři zřejmě asi přáli (viz konec), tak zůstane jen jejich snem. Perličkou budiž jeden ze záběrů hned na začátku, kdy ještě svobodná Angelika kouká z okna a mluví k ní její komorná (asi, služka prostě) - tenhle záběr je pozpátku a to tak blbě, že střihač musel být magor, že to tam takhle pitomě nechal. ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Nehezcí nesympatičtí herci, kterým nelze věřit nic z toho co hrají. Celý film šedý tmavý depresivní. S původní Angelikou to nemá vůbec nic společného. A je i lepší to tak brát že se jedná o uplne jiný film. O výběru hlavních hrdinů se nebudu ani zmiňovat. I v původním příběhu bylo Angelice snad 15 a "Žofrému" cca 40 ale tady je to tedy opravdu velký rozdíl. Jako samostatne braný film za 3☆. Jako remake Angeliky pr*ser. Takže celkem 2☆ ať nejsem zlá. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepochopil proč zrovna z Angeliky je pomalu celá pánská část Francie tak vyplesklá. Jistě, rajda to je přijatelná, jenže jestli se Francie něčím vyznačuje, tak je to zvýšeným počtem žab na talíři a zvýšeným počtem kurtizán na jednoho obyvatele, takže sedat si na prdel zrovna s Angeliky je fakt těžkej úlet. Navíc už vidím jak Joffrey, přinese domu kachnu a řekne Angelice, ženo má milá, udělej mě nedělní oběd. Nicméně ortodoxní odmítačka domacích prací, která se postupně z lásky k Joffreyeovi prošukává celou Francií je takovej fenomén, že se dočkal remaku. Samozřejmě při vyslovení "nová Angilka" jde tak trošku husí kůže, protože ať tak nebo onak, původní Angelika sbírala u diváků body napříč generacema a nejedna žena si z té velké lásky zaslzela. Nová Angelika pro mě překvapivě neupadá na příběhu, ale na postavě Joffreye. Nic proti, Gérard Lanvin je výbornej herec, ale takovou personu jakou je Robert Hossein prostě nepřehraje. I když je Robert především divadelní herec, tak svoje filmový postavy hraje takovým způsobem, že je vlastně vytváří a to je pak naprosto nemožný ho ve stejný postavě překonat. Jiná situace nastala u Angeliky i když Nora Arnezeder u mě zpočátku nebodovala, nakonec jsem jí tu lásku a odhlodání věřil víc než Michele ! Pokud jde o další herce, tak nemám žádných větších výhrad, nejvíc mě dostal Tomer Sisley. Příběh má své mušky, ale i masařky, je sice hezký a docela originální, že se Angelika několikrát zhoupne a má dvě děti, ale stárnutí by mělo platit snad i na markýzu andělů ne ? Joffrey má něštěstí ksicht v hajzlu pořád, takže se tam nějaká vráska navíc snad už ani nevejde. Ovšem nejvíc mě vadily dialogy. Člověka co je psal, může zametat nádráží v Mukačevu, ale ne se srát do filmů. První polovina byla dějově ucamraná, ale v druhý části to přece jen začne žít, hlavně když Angelice zabásnou toho jejího pajdu a začne jí hořet koudel u prdele. Chlapi se totiž můžou přerazit, aby jí buď zabili a nebo zachránili. Co bych tvůrcům vyčet je menší péče při výběru exteriérů, protože to spolu s hudbou byla největší síla původní Angeliky. Sice nevím proč se rozhodla distribuční společnost film uvádět s dabingem, ale když už, tak v rámci možností ho považuju za vydařený, vyjma Vaška Vydry, to fakt sorry. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)
  • Natáčení filmu začalo 17. září 2012 na zámku Schloss Hof v Dolním Rakousku. Herci i kompars se sjeli na hrad v dopoledních hodinách a natáčelo se až do pozdních nočních hodin. Počasí bylo ideální, ani příliš teplé, ani chladné. Fotografování na placu nebylo vůbec povoleno, mohli se fotit pouze komparsisté. Kolem dokola neustále pobíhali maskéři a kontrolovali, zda je všechno v pořádku. Ve chvílích volna a v pracovních záběrech měla Nora Arnezeder na hlavě síťku, aby jí účes neponičil vítr nebo drobná smítka poletující ve vzduchu. Dialogy se natáčely ve francouzštině a angličtině. Druhý den se začalo natáčet při západu slunce a pokračovalo se až do čtvrté hodiny ranní. Všichni zúčastnění byli poučeni o tom, že detaily o natáčené scéně nesmí nikomu prozradit a také fotografování bylo přísně zakázáno. Na zámku Schloss Hof se filmaři zdrželi do pátku 21. září, v dalším týdnu pak využili prostory bývalého loveckého zámku Eckartsau, kde se mimo jiné natáčela svatba Angeliky (Nora Arnezeder) a Joffreye (Gérard Lanvin). Několik scén vznikalo také na hradě Kreuzenstein. Od 27. září do 5. října 2012 probíhalo natáčení na hradě Rosenburg. Tímto dnem také definitivně skončilo natáčení v Rakousku a štáb se pomalu připravoval na přesun do České republiky, kde se filmovalo na zámku v Kroměříži a na hradu v Telči a na hradech Točník a Žebrák. Natáčelo se i na hradu Pernštejn. (FRIDAY13)
  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)

Reklama

Reklama