Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (190)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Správná Angelika má mít vždy perfektně natupírovanou blond hřívu, dokonalý mejkap a má svůdně mrkat z pod černou linkou zdůrazněných řas. Její oděv je vždy čisťoučky a nažehlený, třebaže právě vylezla z kanálu. No...vylezla...ona z něj nevylezla, ona z něho vycupitala, téměř vytančila, správná Angelika se totiž ani jinak pohybovat neumí. Taková má být správná Angelika, a to mi nikdo nevymluví. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

S remaky se to má tak, že jsou buď dobré nebo špatné, ale nic mezi tím. Aspoň se mi to v poslední době zdá. Angeličina postelová Odyssea z let šedesátých nebyl sice žádný Homérův epos, ale hrdinka byla pěkná a Joffrey, Nicolas, Desgrez, Ràkóczi a Ferradji taky. Jen král a Philippe de Plessis-Bellières vypadali jak teplý a teplejší, ale co už. Byla to pastva pro oči, když už ne pro mozek. Nová Angelika je taky hezká, ale působila na mě, jakoby přiletěla strojem času z 20. století a nebyla si přesně jistá, jestli má být královnou zbojníků, princezničkou na bále nebo harlekýnskou femme fatale. Žofré vypadá jako starý pirát, chybí mu jen dřevěná noha a papagáj na rameni, pak tu máme duo král a Filip 2: ještě teplejší a poměrně odfláknutý vizuál. Jedinou postavou, která se mi skutečně líbila, byla (opět) Sorbonne. :) ()

Reklama

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Nehezcí nesympatičtí herci, kterým nelze věřit nic z toho co hrají. Celý film šedý tmavý depresivní. S původní Angelikou to nemá vůbec nic společného. A je i lepší to tak brát že se jedná o uplne jiný film. O výběru hlavních hrdinů se nebudu ani zmiňovat. I v původním příběhu bylo Angelice snad 15 a "Žofrému" cca 40 ale tady je to tedy opravdu velký rozdíl. Jako samostatne braný film za 3☆. Jako remake Angeliky pr*ser. Takže celkem 2☆ ať nejsem zlá. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Na novej Angelike je vidieť, ako bola dobre natočená stará verzia, aj so všetkým, čo jej bolo kedy vyčítané. Novej verzii chýba baroková pompéznosť, ľahkosť, dobrodružstvo, krásne kostýmy a romantika. Hlavná predstaviteľka je možno pekná baba, je však mizerná herečka, v úvode nasadí výraz: pozor mám silný predmenštruačný syndróm, koniec dohrávala v zúfalom kŕči. Zvyšok kastingu rovnako zúfalý, Joffrey má cez 60 rokov, Nicolas čo mal byť prvý, krásny a hlavne mladý, okolo 50 rokov! V "starej" Angelike ju oslovia jej titulom možno 2x, tu sa to hemží "pani grófkou" viac ako v Sissi "Vaším veličenstvom". ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

V rozhovoru režisér řekl, že ho nebaví točit akční ani milostné scény. Jenže ty ostatní (tedy dialogové) vždycky skončí mnohem dřív, než se daná scéna pořádně rozjede. Výprava je ošizená, což žádné řeči o větší realističnosti nezachrání, bratránek Philippe vypadá, jako by si do Francie odskočil z Blízkého východu, když Angelika souloží s Joffreyem, je to evidentně dubl (srovnej velikost poprsí ve scéně před zrcadlem)...a podobně jako v novém Robocopovi i sem tvůrci nepochopitelně vložili kus "starého" soundtracku. Závěrečný titulek o tom, že jde o první díl, zůstane zřejmě jen zbožným přáním tvůrců. Hvězdička navrch za Sorbonna. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)
  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)
  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)

Reklama

Reklama