Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Sadistický Arab Batchary-Bej, krásný, nedoceněný a obětovaný Rákóczi, charismatický král Ludvík a naprosto bezcharakterní, schopná nebo spíš všehoschopná prostopášná Angelika, která všechny sobecky využívá, po použití a využití odhazuje a kterou přesto všichni milují. Proč? Protože je hezká, kromě vzhledu je to jinak průměrná drškující ženská, nevím, proč o ní ve filmu všichni mluví jako o obdivuhodné figuře a skvělé osobnosti. Ne že bych neznala podobné potvory ze života, někdy to tak prostě je. Je to moje nejmilovanější dobrodružství, kde se to událostmi jen hemží. - Pozor, spoiler: Dvorský lesk, sláva, intriky a nezapomenutelné scény jako jsou: úmrtí druhého manžela Filipa hned na začátku, večerní návštěva opuštěného sídla s alchymistou, večerní návštěva u krále, kde si najednou bezcharakterní Angelika k údivu mnoha žen vzpomene na morálku a ctnost a krále překvapivě, vzhledem ke své veselé a hrabivé povaze, z úcty k J.P: odmítá. Následují šaty napuštěné jedem a následné hysterické ubití roztřesené služky ("Terezo! Mluv, kdo ti to poručil! Dělej, mluv už konečně!", přes koupací scénu u vody, satanskou mši s novorozenětem, zabití oddaného trpaslíka až po Angeličino bušení na zamknuté dveře: "Joffrey!" a odjezd na kočáře dalším dobrodružstvím a postelím vstříc. Všechno už tu bylo citováno, všichni to notoricky známe. Jen na jedno si nevzpomínám a zkusím to někdy spočítat. S kolika muži se Angelika vyspala, jo, souhlas, to budou dost vysoká čísla (sic v pozdějším dílu přísahá manželi: "Ne! Byla jsem ti věrná!"), kolik mužů kvůli ní zemřelo a kolikrát zaznělo jen co někam vejde aniž otevře pusu: "Angeliko, vy jste tak báječná! Tak chytrá! Tak perfektní, máte můj hluboký obdiv."  No, a stejně mám tuhle nanejvýš zdařilou, nenáročnou ptákovinu o jedné vypočítavé potvoře ráda! Pěkná pohádka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sa nám Angelika začne hrať na Mata Hari a oje..., pardon dostane na rôznych exotických misiách pomaly každého chlapa a neodolá jej ani kráľovský frantík. Stala sa z nej riadna rajda. Kto si to ešte nerozdal s Angelikou, nech sa prihlási u súdruha Žinčicu. Bohužiaľ pre nás chlapov, počet akčných scén klesol na dno, ale počet posteľových scén dosiahol vrcholu. Toto už je nadobro séria pre ženy. A ako vidím vysoké  hodnotenie žien, ktoré mám v obľúbených, tak evidentne sú spokojné. Holt, ženy majú Angeliku a my máme Bonda. Ale občas sa tam nájde vtipný dialóg. Prosím vás na kolenách. Tak prečo nekľačíte? Mám reumu. Fuj. Film zachraňuje finále v ktorom možno príde aj kúzelník, teda pardon upálený čarodej. Ale potom, čo zistí s koľkými si to cudná Angelika rozdala, tak zoberie nohu na ramená a aj s pahýľom nahodí také tempo, že jej zdrhne. Lenže márne. Angelika zapriahne kone a s fanatickým výrazom v xichte sa rozhodne, že ho dohoní. Proste to sa už nedá brať vážne. Ale z nostalgie tomu dám aj tú tretiu hviezdu. 5/10. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalsia cast, v ktorej bolo sice dost dialogov a menej zivotunebezpecnych scen, ale predsa len nezabudnem na satanistov, ktori chceli zabit dieta alebo na saty, poliate smrtelnym jedom a okrem toho i mnozstvo komickych ironickych dialogov a ziarlivosti, kvoli Angelikinej krase... 16.01.2009 ____ Michèle Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Jean Rochefort - (Desgrez) +++ Jacques Toja - (Ludvík XIV.) - Michel Galabru - (Bontemps) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Príbeh skoro vždy rovnaký, len urodzený milenec sa mení. Ale krásnej markíze, láske z detstva, jednoducho nemôžem dať menej ako tri hviezdy. –––– Ste tu sama? Sama, a spíte nahá?! –––– Láska moja, prišiel som sa pozrieť, ako spíš. Len pozrieť, aby som ťa nezobudil. Utiekol som, a nechcel som s tebou hovoriť. Tvoj život je Slnko a môj podzemie. Odnášam si kúsok večnosti, ktorým je tvoj úsmev, keď spíš. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Osudy Angélique de Peyrac pokračují po všech frontách. V příběhu se Angélique ocitne na dvoře krále Ludvíka XIV a to na žádost, aby z ní udělal diplomatku a aby přesvědčila perského velvyslance k dohodě dohodě smlouvy. Peršan je sice pohledný, ale sadistický. Do toho různé intriky na dvoře a setkání se satanským kultem. O dobrodružství tu tedy nouze není. Tvůrci se však rozhodli v rámci zachování romantické linie odklonit od původní knižní předlohy a do děje vrátili starého známého ze zcela prvního snímku. Na scéně se objevuje Jeoffrey de Peyrac. Ale ne zase nějak střemhlav. Ponechali v tom určité tajemno a citové probuzení. Touha a cit Angélique nebyli tak silné jako teď. Setkají se? Zdá se, že od tvůrců to byl výborný tah. Atmosféra je naprosto úžasná. Celkově se snímek zdá být o něco lepší než předchozí druhý v pořadí a to jak výpravou, tak i honosnějším dějem. PS: Počítá někdo kolik už měla mužů v posteli a kolik z nich zemřelo? ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)

Reklama

Reklama