Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Další film, který měl obrovský potenciál, ale byl totálně posrán. Teda alespoň podle mě, vůbec se mi to nelíbilo a tak trochu mě to obešlo. Jediný pozitivum je to krásný pomučeníčko letlampou, lámání prstíčků a tak dále, jenže to je tak všechno. Já čekal hlášky a brutální černou komedii. Zaznamenal jsem za celou dobu jeden vtip u kterého jsem se zasmál, jinak to bylo spíše nudný, než abych se do filmu zažral. K tomu to vykrádá ostatní filmy a většinu scén a celej ten nápad jsem už někde viděl, prostě nuda, která si nezaslouží být v červených číslech. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Éh, těžký. Jeden by sice rád lezl verbitchovi do kakáčku, ale na druhou stranu mě neměl navnadit na něco, co nepřikráčelo. Pravda, izraelskou kinematografii nemám zrovna v předkožce, proto nakonec šoupnu čtyři, neboť jinak bych mohl psychicky podpořit kibucoidní hovádka, rovná snad jen svým raketky a bumajzle pšoukajícím oponentům, ale po ukázkovém uvedení do děje jsem čekal ještě větší masox. Vykonstruování obviněnce zanedbané, tortura nedotažená a konec sice krutý, ovšem ne-dost-at-ečně, nebo jak jdou ty slabiky po sobě. Přesto doporučuji všem, co mají rádi malá děvčátka. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Izraelských filmů jsem zatím moc neviděl, pokud se nepletu, tohle je čtvrtý, a to ty předtím byly i v koprodukci. Rozhodně mě ale překvapilo, co mi Izraelci naservírovali. Téma stejné jako ve filmu "zmizení", ale pojetí spíše jako thrillerová komedie. A ono to překvapivě funguje. Ano, jsou zde momenty, které jsou směšné, a to i přesto, že tématika je hon na pedofila. Je to variace a to, co člověk může, co by měl, ale právě tím pojetím je tohle naprosto jiné. Je to kontroverzní, je to překvapivé, ale rozhodně to není špatné. Tohle chce odvahu, což se nakonec vyplatilo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že thriller o prznění, mučení a uřezávání hlav malých holčiček a o následné tortuře kladivem a letlampou doma ve sklepě může být natočený s nadsázkou a humorem? Ano! Myslíte, že izraelský film může mít německy precizní kameru a vytříbené filmařské provedení? Ano! (srovnejte prosím s předchozím Kalevet od stejných tvůrců - vzestup kvality o sto procent!) Myslíte, že komorní béčko od jakýchsi vyšinutých obřezaných orientálců může být stokrát lepší než devadesát procent velkohubě namachrované produkce od jejich příbuzných z Hollywoodu? Třikrát ano! Obrovsky příjemné překvapení, v návalu nadšení dávám plný počet, protože mě nenapadá vůbec nic, co bych téhle černohumorné židovské anekdotě vytknul, zdá se, že ony "smějící se bestie" nejsou nakonec Češi, ale Židé. I když se vlastně není vůbec čemu smát... A v neposlední řadě bych rád vypíchl karikaturu "Araba" na koni - roztomilá vedlejší postava. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výborná černohumorná komedie. Troufnout si být s takovýmto námětem vtipný, to by si hned tak někdo nelajznul (například loni Denis Villeneuve, na jehož Prisoners jsem si během projekce několikrát vzpomněl). Občas z toho člověk opravdu má trochu černé svědomí - takovým věcem se přece nesměje. Ale co se dá dělat, když to režijní duo tak krásně zvládlo natočit. Jinak - Keshales a Papushado evidentně brousí svůj autorský rukopis - Big Bad Wolves se v mnoha ohledech podobají jejich prvotině Rabies. Řetězec různých náhod a zvratů (tu pravděpodobných, tu nepravděpodobných) zavede na jedno místo několik různorodých postav, jež se nakonec pustí do vzájemných, ne zrovna přátelských interakcí, přičemž průběžně dekonstruují tradiční thrillerové postupy a nenaplňují divácká očekávání. Zatímco u Rabies to ale celé působilo dost vycucaně z prstu a nepřesvědčivě, tentokrát jsem s filmem takový problém neměl. Těším se, co přijde dál. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama