Reklama

Reklama

Zázrak v Miláně

  • Itálie Miracolo a Milano (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bylo nebylo, jednoho dne našla jedna stará žena mezi hlávkami zelí na svém políčku opuštěné dítě. Přijala jej a říkala mu Toto. Po její smrti je Toto vychován v sirotčinci, jehož brány opouští jako dobrácký mladík. Toto se pokouší najít si v poválečném Miláně práci, ale končí mezi bezdomovci. Tedy nekončí, ale začíná. Právě zde totiž Totova dobromyslnost a malé zázraky, které jej životem provází, nacházejí to nejlepší uplatnění, neboť právě zde je jich nejvíc potřeba. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

rottik-cb 

všechny recenze uživatele

Přímo se nabízí to říct, tento film není žádný zázrak… Nelze mu upřít snahu a nadšení, to v žádném případě, a hlavního hrdinu v podání Paola Stroppy taky režisér nemohl vybrat lépe- je to pěkný kluk s neuvěřitelnýma očima, kterému „sežereme“ všechno… Začátek (titulky i velmi rychlé shrnutí Totova života) výborný, konec jedno velké utrpení, bez kouzel by to vyznělo daleko lépe. Nevím, nevím, mě tenhle snímek spíš než optimismem naplnil bezbřehým úžasem nad lidskou naivitou a hloupostí (dokud ropa náhodou nechytne, nepoznají ji od vody??) I když přihlédneme k době, pořád tak max. 3 hvězdy. ()

Inkunabule 

všechny recenze uživatele

Na Tota se člověk nedokáže zlobit. Jak by se někdo mohl zlobit na človíčka, který zdraví ostatní a přeje jim dobrý den, protože jim ten dobrý den opravdu přeje. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka pro dospělé. Scénárista Zavattini uvedl : "Zásadním impulsem v Zázraku v Miláně není únik, ale vzpoura, požadavek solidarity s určitými lidmi a odmítnutí solidarity s jinými lidmi." Průnik kamery klíčovou dírkou není v žádném jiném filmu tak nádherný, ty moderní počítačové omalovánky se můžou jít vycpat. ()

Marat 

všechny recenze uživatele

Osobně nevím co si o tomto filmu mám myslet. Byly zde scény, které se mi strašně moc líbily a byly zde scény, které mi v tomto filmu absolutně nepasují. Je to možná dvojí film v jednom. Je to pohádka spojená s filmem na zamyšlení nad lidskou chudobou. Pro mne bylo složitější tento film strávit. ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Obzivla! To bylo me tajne prani, od te doby, co ji nasli. Ale i pres to a nekolik milych triku a situaci nemuzu dat vic. Tohle bylo nesnesitelne optimisticke, preslazene a naivni. A ta vsudypritomna hudba neskutecne irituje... ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Hlavny hrdina sa stane sucastou bezdomoveckej kolonie. Zacleni sa do komunity, pomaha. Developeri chcu na pozemku stavat a tiez tam jedneho dna najdu ropu. V poslednej tretine film prehodi vyhybku do uplne bizardnych scen ( duchovia, holubica, let na metle). ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Toto byl jako miminko nalezen věčně optimistickou starou paní a po její smrti odešel do sirotčince. V dospělosti se dostal do kolonie bezdomovců, kterou svým optimismem povýšil na malé městečko, které se ale dostalo do hledáčku korporace, která tu chtěla postavit nové byty. Kolonie se však nevzdala a za pomoci odhodlání i malého kouzla se rozhodla s boháči bojovat a to i proti armádě. Opravdu kouzelný film s věčně optimistickým hlavním hrdinou, jehož bezelstnost mění odpadky v umělecká díla a spojuje lidi v rodinu. A ta pohádková část je pastvou pro oči. LFŠ 2023 ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

uááááá, cože? už to skončilo? eště ne???? co to proboha je? ten konec, to je trapný. celej film je nějakej nedomrlej. sociální kritika je naivní, všichni se chovaj naivně až hloupě.... já nevím. no už to teda dokoukám, když jsem skoro na konci, ale....... ()

790511 

všechny recenze uživatele

Podivnost. Kvalita je v průběhu filmu dost kolísavá, jakoby režisérovi bylo občas úplně jedno, co se děje na place a potom si zase některé scény chce velice vymazlit. Zdá se mi, jakoby nás film tlačil k sympatizování s těmi chudáky, ale zároveň nám ukazuje, že to s jejich charakterem není až takové růžové. V jednu chvíli zpívají, jak jim stačí bouda a kus chleba, ale jakmile mají možnost díky Totovi získat, co si zamanou, přejí si rozmařilé zbytečnosti, jako drahé róby a obrovské skříně, které se jim do chudinské boudy ani nevejdou. Nález ropy je sice pro začátek vtipný, ale co z toho? Po zbytek filmu tam jen bez užitku stříká a my máme stát na straně těch lidí, kteří obsadili cizí pozemek a dopustí takové plýtvání? A ten konec s košťaty už mi připadal jako zoufalá snaha dát tomu všemu aspoň nějaké vyvrcholení, byť dost mimózní. Jako světlé okamžiky hodnotím epizodu s holubicí, kterou dva andělé neustále "odklízejí" . Postava nevrlého individualisty byla taky sympatická, aspoň někdo měl v tom davu svůj názor a viděl věci realisticky. To, jak ho ostatní vyvrhovali jen ukazuje, jací to byli darebáci. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Tak měl jsem trochu obavy, protože starší "oceňované" filmy mě často míjí a některé vnímám jako příšerné blbosti, u kterých nechápu, co na nich kdo obdivuje. Ale tady mě dostala už skvělá scéna pohřebního "průvodu" a snímek jsem si užíval až do konce. Hodně se v komentářích skloňuje slovo naivita, ale myslím, že naivní je spíš hlavní hrdina, než samotný film - a je to dobrá naivita. Některé scény mě dojaly - ale čistým způsobem, žádné citové vydírání! Jo, a taky jsem mnohokrát zasmál - a to mě mile překvapilo, protože italský humor (resp. italské komedie) zrovna moc nemusím. A ta scéna, ve které se boháč Mobbi tváří, jak rád si poslechne písničku chudých, a dokonce si ji s nimi zazpívá, zatímco jeho lidi jim likvidují domov - ta byla fakt silná.. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi grotesky, tak snímok sa vám bude páčiť. Príbeh je mierne hlúpučký, ale je to milé a usmievavé. ()

sahier 

všechny recenze uživatele

Cítila som sa ako pri pozeraní našich budovateľských filmov z 50tych rokov, vidno vízia rovnostárstva bola silná aj v kapitalistických krajinách...ale ako komédia pobavilo ()

Raf 

všechny recenze uživatele

Film se zaobírá poválečnou situací nezaměstnaností a bídou zasaženého italského města Milán. Činí tak velmi netradičně, odvážně a mile. Hlavní postavou snímku je prostý dobrosrdečný chlapec Toto schopný svým optimismem nakazit všechny kolem sebe. Žije ve svém vlastním světě a o realitě mimo něj (možné nespravedlnosti, těžkostech života) má minimální povědomí. Jedná se o sociální drama plné absurdních komediálních situací, které vcházejí do ostrého kontrastu s tragickou poválečnou realitou zubožené Itálie. Pro tento filmový obraz, který nehledá diváky mezi dětským obecenstvem, je charakteristická překvapivě pohádková dějová linka plná nadpřirozených událostí a zvratů, optimismem nabitý děj, jeho velmi slušné tempo, výborná hudba, kontrast mezi světem chudých a bohatých. Ve finále se nemožné stává opět skutečností ... Válkou ti nejvíce zasažení a společností opomíjení, zastrašovaní a ponižovaní hromadně odlétají na košťatech vstříc lepším zítřkům a my s nimi ... ()

Blažena 

všechny recenze uživatele

sociální problémy se mě moc nedotkly, ale přišlo mi to celé jako naprosto dokonalý úlet. když nakonec všichni nasedli na košťata a odlítli, byla jsem mrtvá smíchy. ()

Reklama

Reklama