Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Filozofické sci-fi o pokročilých robotoch, ktorých vyvíja dobrácky vedec vo vojenskom komplexe, takže okrem vedeckej stránky sa to bude srať kvôli zámerom armády. Drvivú väčšinu filmu sa hlavne kecá. Bohužiaľ postavy nie sú príliš prepracované a ani nejakých hlbších myšlienok nad ktorými by sa dalo zamyslieť tu veľa nie je. Aj akčné finále je skôr sklamaním, pritom aj napriek nízkemu rozpočtu by z toho lepší režisér vydoloval pôsobivejšiu akciu. Výsledkom je po každej stránke podpriemerné sci-fi u ktorého okrem iného aj hodnotenie dvíha hlavne krásna Caity Lotz. 4/10. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na začiatok by som upozornil, že hviezdičkové hodnotenie je čisto subjektívne a neznamená, že je film s okamžitou platnosťou hodný zavrhnutia. U The Machine by som prekusol neoriginalitu, keďže práca s myšlienkou je zaujímavá, ale žiaľ zúfalo nerozvinutá. Nedostatočná stopáž (alebo neschopnosť zhustiť dej) a look niekde na polceste medzi televíznym a direct-to-dvd z neho robia len ďalšiu žánrovú jednohubku, ktorá bohužiaľ nie je dostatočne vťahujúca, napínavá či zábavná na to, aby nenudila. Na prvý pohľad príťažlivá škrupina v sebe priveľa neskrýva. Ale ktovie, možno som len príliš skeptický, i keď som od toho vonkoncom nič nečakal. 40% ()

Reklama

dalibor.durcak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé dílo. Na povrchu tak umělé, přesto jsou motivy vědce tuze lidské. Díval jsem se a pořád se snažil najít to, co mne na filmu zaujme...Je fakt, že je chvílemi vyprávění pozvolnější, pomalejší...(nudné?) Ale pomalu vypráví to, co vyprávět chce a pomalu graduje až k akčnímu závěru. 55-60%. Plus přidávám za Caity Lotz (Black Cannary z Arrow), která ač tuze nesympatická, zahrála velmi dobře a taky za syntetickou hudbu. Ta hudba se tam prostě výborně hodila...A navíc je to sci-fi a skvělé téma umělé inteligence. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Postupně začne selhávat příběh, který se stává více a více upracovaný, nucený a neuhlazený. Jednotlivé příběhové segmenty na sebe nenavazují a fungují spíše odděleně, než-li v rámci celku. Největší šok mi způsobil, a to doslova, akční závěr, který tady asi přivandroval nedopatřením z nějakého předtočeného desátého dílu Univerzalního vojáka. Že by střihač a režisér slepili ve střižně dva různé filmy a nevšimli si toho? Teď už je pozdě někomu spílat, zbývá než-li litovat možného potenciálu, jež v sobě tento nízkorozpočtový film měl. Škoda ústředního hereckého dua. Škoda netradiční ale výborné hudby. A škoda pěkného vizuálu, který musím ocenit o to více, že tvůrci zjevně pracovali s omezeným rozpočtem. Kdyby se jednalo o čistě akční film od samého začátku, neměl bych proti filmu víceméně, co říct. Ale vzhledem k ladění celého sci-fi do temných a dramatických tónů (v první polovině) a naopak kvůli thrillerovým a akčním zkratkám v závěru, se jedná o dost rozporuplný sci-fi počin. 5/10 ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Už viackrát som mal možnosť vidieť nízkorozpočtový film (v rozličných žánroch), z ktorého režisér dokázal vyžmýkať pomaly "áčkovú" pecku. Túto geniálnu schopnosť však Caradog W. James nanešťastie nemá. Z tohto minimalistického sífička totiž lacnota srší všetkými smermi - čo by ale nemuselo byť nevyhnutne jeho náhrobným kameňom. Vlastne, ak by ste mali niekomu povedať obsah v jednej alebo dvoch vetách, tak sa nejedná o zlý nápad/premisu. Ale ako som tu už v niektorom komentári čítal, tento flik je veľmi nezaujímavo vyrozprávaný/zrežírovaný. Stále som od toho odskakoval na net, do kuchyne a neviem kde všade, pretože ma to nedokázalo chytiť ani niečím zaujať. Neopozerané tváre? Súhlasím. Herecké výkony? Len priemer. Hudba? Ani dobrá ani zlá. Scenár? Aj by ušiel ale zasa... barličky. Stroje medzi sebou rozprávajú akousi hatlaninou a divák, ani režisér, ani scenárista, ani nikto nevie o čom do tyče. Načo, že? Ééj, skôr 2 ako 3 ale možno sa neskôr tohto nápadu chytí a prerobí to na niečo lepšie niekto iný. Tak za 3 nech nechlascem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama