Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (98)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Casper je sice chmaták, kterého by rádi viděli na šibenici všichni ti, kdo mají s bytaři osobní zkušenost, ale v jádru je to hodný kluk, který se stará o matku, malou sestru a neschopného bratra. Takže sympaťák, kterého navíc ještě odírají Arabáči, se kterými má "smlouvu". Když jí vypoví a dá se do holporut s pasáky z Balkánu, začnou zlaté časy, ale musulmani se nehodají svého zlatého hocha vzdát a tak se Casper ocitne mezi dvěma mlýnskými kameny a z tohodle souboje může těžko vyjít jako vítěz. Brutálně syrová krimi z kodaňského podsvětí se silným sociálním podtextem, zběsilým střihem a civilním a tudíž i důvěryhodnými herci. To srovnání s Pusherem není od věci a v jistých momentech Nordvest Pushera překonává. Noer už svým předešlým filmem R dával tušit, že se na Severu zrodil nový talent a tady to jenom potvrdil. Jen tak dál. 85% ()

boni 

všechny recenze uživatele

Syrově a drsně zachycené kodaňské předměstí. Skandinávie bývala oázou bezpečí, ale se značným přísunem imigrantů tam bují v nebývalé míře kriminalita. Mladí dánové postihnutí sociálním stigmatem se postupně dávají na dráhu zločinu, protože to je jediné východisko z podprůměrnosti. Peníze zbaví cejchu méněcennosti i toho největšího vyvrhela. A v důsledku většinou platí: "Kdo čím zachází, tím také schází". Akorát teda když si tohle člověk uvědomí, tak už je pozdě na nápravu... a tak budou stále umírat mladí lidé, kteří jen toužili vypadnout do lepšího světa a místo toho spadli do nejhlubšího pekla. Dánská kinematografie opět potvrdila svoji vysokou kvalitu a je velká škoda, že nám naše nejznámější komerční televize furt cpou jen díla made in USA, když Evropa toho má pořad tolik co nabídnout. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Krutá exkurzia do sveta Kodaňského podsvetia a organizovaného zločinu. Podobne ako v prípade snímku R (2010) aj tu sa Michael Noer drží drsnej, naturálnej formy, ktorá je vďaka kamere ešte umocnená pocitom bezprostrednej reality. Po emočnej stránke táto drámička ku koncu pekne graduje. Trocha zamrzí, že narozdiel od filmu R, sa tu takýto koniec dal čakať už veľmi skoro. Chýbal mi tu nejaký prekvapivý moment alebo šokujúca, nečakaná scénka. Ale aj tak celkom spokojnosť.70/100 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

3.film od tohodle dánskýho rejži a i na potřetí dávám 4 hvězdy, což je krásně vyrovnaná bilance. Značí to o tom, že jsou to všecko parádní filmy, kterým ovšem k mé naprosté spokojenosti kousíček chybí... Tohle je pohled do nitra jednoho borce, kterej byl jednou dolo a jednou nahoře a jednou mrtvej (teda si, páč to tam nebylo na konci vidět) :o). A když byl nahoře, tak byl šŤastnej, měl "kámoše", prachy, koksu plnej rypák. No, ale to by asi nebyl dánskej film, aby to tam nepodělali jarabáci, sakra tihle kujóni už se dávaj i do severskejch filmů, což značí, že jich tam asi je kotel... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jak já tyhle reálie nemám ráda! Domy ošklivé, všude samá cihla, keře holé, počasí pod psa, matka dvou skoro dospělých synů a malé holčičky je tak trochu šmudla, která má byt zaneřáděný ptákovinama že máte dojem že sklad veteše je vlastně útulná klícka, a o kousek dál vesele krade gang arabášů, pro které občas starší synek provede nějakou najmutou zlodějničku, po jejímž odevzdání ho stejně arabáši ošidí a mladší brácha na to kouká, to je bída, ten život.Jenže o kousek dál, ve velkém domě, tam je jiný level, tam je banda z Kavkazu, šéf není ořezávatko, vousy má, skobovitý nos také, střílí jako profík z Čečny a Glock je jeho věrný přítel a parta jeho gorilek nejsou zrovna žádná neviňátka. A je tu dilema pro koho makat? Do normální práce se nám evidentně nechce, tak se vetřeme tím lepším, když se uvedeme, na jejich párty se hérák snáší jako sníh, ruličku si vyrobíme. Jo, vlastně jsem chtěla říct, že o tohle fakt syrové drama se sociálním průšvihem severu, kde imigranti začínají vládnout a blonďatého domorodce aby jeden pohledal , tak o to jsem fakt nestála, ale když jsem to jednou dala, tak za skvělou režii a perfektní herecké výkony ty čtyři hvězdičky dát musím, jinak bych se nemohla na sebe ani podívat. Ach jo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno