Reklama

Reklama

Čarodějnice ze Zugarramurdi

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna z nejbláznivějších komedií, jaké si dokážete představit. Spojuje v sobě typický španělský humor, morbiditu, satiru na klišé o španělském machismu i ironický náhled na separatistické tendence některých oblastí. Děj se točí kolem peripetií skupiny přátel, kteří se rozhodnou pro poněkud neobvyklé přepadení. José je rozvedený a stará se ve střídavé péči o syna Sergia. Den loupeže připadá právě na jejich společný den. Tony pracoval jako PR pro diskotéku s poněkud podezřelým názvem Sperma, ale nyní je už nezaměstnaný. Taxikář Manuel trpí řadou neuróz a obdivuje slavného novináře Ikera Jiméneze. Po loupeži se rozhodnou utéct do Francie, aby Sergio mohl navštívit Disneyland. Nicméně jeho matka tento výlet považuje za únos a ani policie nezůstane nečinná. Zloději se ale shodou okolností musí zastavit v navarrské vesnici Zugarramurdi, kde byla v 16. století odhalena údajná komunita 40 čarodějnic. A řada z nich v očekávání příchodu matky všech čarodějnic provozuje černou magii až do současnosti... (La Película)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (95)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Jestli nějakej žánr obzvlášť nemusim, tak je to právě ten comedy-horror. Neřeknu parodie ve stylu Scary Movie, ale v tomhle případě ten režisér neví, co přesně tim chce říct, tak to namixuje. A nejenže to má s hororem úplně minimum, navíc mi to nepřijde ani vtipný. Dialogů tam bylo tolik, že člověk ani nestíhá vstřebat o co tam šlo. Obdivuju člověka, co tvořil titulky. A ta druhá část s čarodějnicema mě absolutně nebavila. Měli se snažit držet toho začátku, kdy to fungovalo, ale to by rovnou mohli změnit název filmu. Můžu souhlasit jen s pár znalcema tady, španělská tvorba je nápaditá, ale jejich humoru asi nerozumim. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide o španielsku produkciu tak celkom sklamanie. Motív čarodejníc s prídavkom humoru môže byť síce zaujímavý, avšak v tomto prípade išlo zväčša len o nudu. Humor sa mi zdal akýsi plochý a mdlý, a to či zo strany čarodejníc alebo zo strany banditov. Po hororovej stránke sa tu ani nie je o čom baviť, snáď okrem urezaného ucha a vytrhnutého zuba tu nebolo nič, čo by aspoň zďaleka zaváňalo hororovým prvkom. Sem-tam síce niečo zafungovalo, ale bolo toho málo. Na konci s príchodom veľkej čarodejnice sa veci trocha zlepšili a bolo viac zábavy a absurdných situácií, celkový dojem to však už moc nezlepšilo. V tomto prípade si horor a komédia akosi nepotykali. 55/100 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUŽI Z NÁS MAJÍ STRACH, PROTOŽE MY ZNÁME PRAVDU. BŮH JE ŽENA A ONI SE S TÍM NEMOHOU SMÍŘIT...“ /// Nejdřív je to půlhodinová ukecaná po-loupežná prdel. Pak hororová hospoda. Pak barák, ve kterým jsou ženský jako pavouci (tkají sítě všude kolem, pavučiny jsou pohodlné, líbí se ti v nich a najednou, bum a bodnou ti jed…prostě ČARODĚJNICE!) a nakonec zbytečně přesmažená šílenost. Taky zamrzí, že na to, co se tady vodehrává, je to zbytečně dlouhý. Zákonitě tomu musí dojít ftipný nápady, který nemůže ujetá pompéznost nahradit. Ale jako pomsta ženskejm - dobrý! (nic, nic drahá… kravina to byla…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) To, že zásnubní prsteny jsou plný planejch slibů, ztracenejch iluzí, pohrdání, nenávisti, nezdarů, selhání, neštěstí a lží, mně nemusí nikdo vysvětlovat! 2.) Hledám pro starou film k MDŽ. 3.) Thx za titule ,,Hladass“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Šílená jízda od začátku do konce a k tomu dobrý humor a slušný hlášky třeba "Ještě že babička je blázen nebude si nic pamatovat" "Holka v tým věku by měla brát drogy". Zloději to byli skvělý ,ale moc jim to nešlo. Scéna na tureckým záchodu skvělá. Konec je sice trochu přehnaný, ale nechá se to a jako celek to bylo velice povedený. Já se skvěle bavil, Španělé to umí rozjet. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dvojník Charlieho Daye a mladej pán Lister zjišťují, kde udělali soudruzi ze španělské inkvizice chybu.. Výstřední směs obrazotvornosti a estúpido momentů, při které moc není kde se smát, ani bát a celé to působí, jako by se potkala Soukupova Svatba upíru s Addamsovou rodinou a prošla trávícím traktem té ceckaté gargantua matky. Jako turistické lákadlo na navarrskou vesničku a přilehlé jeskyně s okultní historií to však poslouží dobře. Nebo si můžete představovat, jak berete Carolinu Bang na Petrovy kameny.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama