Reklama

Reklama

Jahari ore no seišun rabukome wa mačigatteiru.

(seriál)
  • Japonsko Yahari ore no seishun Love Come wa machigatteiru. (více)
Trailer 3

Série(3) / Epizody(41)

  • Season 1 (2013) - 14 epizod

  • Zoku (2015) - 14 epizod

  • Kan (2020) - 13 epizod

Rezervovaný Hikigaya Hachiman má veľmi pesimistický pohľad na život. Nemá kamarátov, ani priateľku a mladosť berie ako nevyhnutné zlo. Jeho učiteľka, ktorú urazí, ho nejedenkrát za trest prinúti pridať sa do klubu, v ktorom je len jedno dievča, a to najkrajšie dievča celej školy Yukinoshita Yukino. Po chvíli Hikigaya zistí, že sú si vlastne celkom podobní. Zmení sa jeho pohľad na život potom, čo spozná aj iných ľudí? (Chinese Ashio)

(více)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (4)

Jahari ore no seišun rabukome wa mačigatteiru. (2013) 

Trochu mě tu děsí ta romantika, ale dejme tomu, že tam je s určitým slabým nádechem přítomna. Tohle je hlavně o vtipu, psychologii a filosofii. Co se týče vtipu, tak většina věcí se týká cynismu, takže ne každý si přijde tomuhle seriálu na chuť (narozdíl od jiných anime, to tu naštěstí není stavěno na klasických klišé nebo ecchi prvku). Případně se o hodně vtipných scén postará onen BL prvek. Další věcí je určitý souboj mezi psychologií a filosofií, proto se tohle anime celkem těžce sleduje. Člověk si musí lámat celkem slušně hlavu tím, kde končí filosofie a kde začíná psychologie. Navíc je zde vidět, že počáteční těžký kriticismus se postupem času mění díky jednotlivým událostem a zesilňujícím "poutem" v lehkou kritiku. Nejvíce se mi tu hlavně líbil onen prvek, kdy občas, abychom dosáhli požadovaného výsledku, musíme zvolit ne úplně dobré prostředky. A tím se dostávám k jednotlivým postavám, kdy každá z nich je unikátní a má svůj specifický účel. Když vezmu tohle anime obecně, tak si udržuje intelektuální úroveň a proto je oproti drtivé většině podobných anime vyspělejší. Animace je opravdu povedená a hudba, i když není výrazná, tak je celkem příhodná atmosféře. ()

Zoku (2015) (S02) 

Pokračování si drží svého ducha z předchozí série, jenže tentokrát už se více zaměřuje na ten rozpor mezi intelektuální a emociální stránkou, kdy obě stránky není lehké zachovat najednou. Začíná zde právě vynikat ona romantická stránka, která v předchozí části nebyla moc obsáhnutá a s tím spojené komplikace, kdy všichni pociťují tu velmi těžkou atmosféru ve vzduchu, ale bojí se jí rozseknout. Je zde určitý vývoj, kdy hlavní hrdina (a ne jen on) začíná trochu poochřadávat a už má těžké si udržet svůj předchozí odstup. Co se týče vtipné stránky věci, tak cynismus už tu není v tak velké míře, ale sem tam se člověk zasměje nad vtipnýma situacema, kdy především mě bavila postava Irohy. Každopádně doufám, že bude ještě natočeno pokračování, které je svým způsobem nakousnuto v posledním díle. Co se týče animace, tak je vidět, že se o hodně zlepšila a hudba už je celkem přítomná, hezky podtrhující danou atmosféru. ()

Kan (2020) (S03) 

Tenhle počin byl vždy svým stylem unikátní a zábavný v trochu jiném přístupu k vyprávění toho jednoho a samého stále omýlaného žánru. Na konci předchozí série jsme se dočkali docela zajímavého bodu, který vypovídal o tom, že už se pomalu schyluje k něčemu zásadnímu, kdy i po zbytek této série tomu tak bylo a dočkali jsme se závěru tohoto anime. I v této poslední části je velice komplikované si přelouskat všechny ty intelektuální věty na emociání ekvivalent. Jako obvykle se člověk pobaví nad typickým humorem pro toto anime a začne napnutě sledovat, jak veškeré ty komplikované vztahy se nakonec rozklíčují. Slovo "komplikované" bych asi viděl jako ústřední myšlenku, kdy jednotlivé postavy musí dojít ke svému vlastnímu stanovisku v tomto nejednoduchém úkolu. Ne nadarmo se ale říká, že k cíli nevede jen jedna cesta nebo že cesta je sama o sobě cílem. Po animační a hudební stránce si to udržuje svojí obvyklou úžasnou úroveň. ()

Reklama

Reklama