Reklama

Reklama

Děti se vracejí

Trailer

Setkání dvou přátel po letech iniciuje pohled do jejich minulosti, přesně řečeno na konec posledního roku střední školy. Oba hrdinové chodí za školu a životem prochází spíše nahodile, než plánovaně. Shodou okolností se pro oba začnou rýsovat slibné kariéry, pro jednoho na poli boxu a pro druhého v řadách jakuzy, japonské mafie. Paralelně s hrdiny film sleduje i profesní a osobní osudy jejich spolužáků. Snímek vznikl podle autobiografické knihy režiséra Takešiho Kitana, který skrze postavy rozehrává různé cesty, kterými se on sám mohl po střední škole vydat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku se to vubec nezda, ale vyklubal se z toho nadherny film o zivotnich cestach a osudech, ktery tucne zvyraznil Joe Hisaishi, jehoz hudba je naprosto bozska. Dlouho se mi nestalo, ze bych si kvuli hudbe poustel finalni titulky asi 5x za sebou. Dalsi z uzasnych kousku Takeshiho Kitana. 8/10 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Dějově jeden z povedenějších autorových snímků, skýtající dokonce i příležitost k pousmání (karikatura učitele, manažerské převleky), nicméně, opětovně převládající pocitovou absencí, bezbřehou naivitou, s jakou mladí boxeři podléhaji intrikám klubového outsidera a kolovrátkově vlezlým brnkáním na nervy zvaném filmový soundtrack způsobeno, že obdivné "wow" se opět nekoná. A co pořád Kitano má s tou yakuzou? Mám ji chápat jako neodmyslitelnou součást každodenního života současného Japonska? No nazdar :-O ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Existuje řada boxerských nebo chcete-li sportovních filmů, jejich většina stopáže se nezabývá boxem/sportem, ale ještě jsem nezažil film, který by věnoval tak velkou porci určitému sportu (boxu) a přitom o něm téměř nepojednával. Takeši Kitano po těžkém zranění chtěl uchopit svůj další (tzn. tento) film vážně, ale tím jej bohužel připravil o své kouzlo - neotisknul do něj snad nic ze svého rukopisu. Přátelství ústřední dvojice mohlo rozhodně vyniknout lépe, stejně tak boxerské části mohly být lépe zhodnoceny... Anebo mě to prostě nějak minulo. 5/10 ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Vy jste mě naučili kouřit! Vy jste ze mne udělali slabocha! Snaživý snímek vytvořený na objednávku Mezinárodního svazu skautské mládeže. Příjemný obrazový styl, hrozná hudba, naštěstí relativně málo vtipů (obávám se, že to není jen Kitanova úchylka, tahle doslovnost v humoru). Exotická pohlednice ze spořádaného Nipponu, děkuju pěkně. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Parádní Kitanovka o osudech studentů, o přátelství, kariéře a její nevyzpytatelnosti, ale i o koloběhu násilí, bezprizornosti, a šikaně. Kolega Bláža moc pěkně popsal děj i myšlenku filmu, takže já jen dodám svých pět hvězdiček za krásný zážitek a informaci, že se jedná o jeden z pouze tří filmů, kde Takeshi sám nehraje (ty dva další jsou Scény u moře, a Dolls). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Obě ústřední postavy Masaru (Ken Kaneko) a Shinji (Masanobu Andô) a jejich spolužák Hiroshi (Michisuke Kashiwaya) jsou založeny na skutečných lidech, které Takeshi Kitano znal na střední škole. (PetrPan)

Reklama

Reklama