Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před patnácti lety bylo zavražděno deset žen. Pachatel nebyl nikdy dopaden, ale nyní se objevil Lee Doo Suk se svou knihou "Já jsem vrah", ve které se k těmto vraždám přiznává. Z knihy se stává bestseller. Ale detektiv Choi Hyung Gu, který před dvěma roky vraha málem dopadl a na kterého mu zbyla dokonce památka v podobě jizvy na tváři, nevěří, že Doo Suk je pravý vrah. (andiek05)

(více)

Recenze (64)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Chytře napsaný snímek, kterej v poslední 20 minutách svojí jedinečnost scénáře lehce uzemnil, nechci úplně rozvádět kvůli spoilerům. Občasně komediální dialogy mi tam taky úplně nesedly. Jedna postava, která mě svojí vizáží zaujala najednou zmizela ze scénáře. Ale jinak je to fakt pecka! Kterou všem můžu doporučit, nepředvídatelný průběh s velmi vychytralými zvraty! U kterých si jenom řeknete "jako fakt?" a potom se na vás vybalí další a už to z vašeho pohledu končí jenom větou "to si ze mě děláš prdel, ne???". Celá ta motanice okolo novinářů se mi neskutečně líbila, taktéž scéna ve studiu, které měla celou zápletku rozuzlit.  Bohužel po zhlédnutí I Saw The Devil a The Chaser nemůžu dát plné hodnocení, leč oba dva zmíněné jsou režii a scénářem okolo podobného tématu o stupeň lepší. Hodně silné čtyři si ale zaslouží. ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Je to fakt divnej film. Celou dobu jsem přemýšlel, kdyby si ten námět vzal někdo jako park wook chen, tak by z toho vzniklo veledílo snad ještě lepší než old boy, ale v tomhle provedení fakt nevím, co si mám myslet. Kdyby to byl víc thriller a drama, vždyť ty části s únosem a oběťma byly skoro komedie, šílená honička jako z kobry jedenáct. To co podtrhuje thriller je realita, to je to čeho se děsíme, co nás napíná. Je-li to natočeno realně tak to tak i cítíme. Prvotní honička tak skutečně natočená byla a byla super, ale to další... Vlastně až na konci pochopíte o čem to teda vlastně celý je. Přitom ten námět je tak geniální. Skrývá to v sobě další malé nápady, které by vystačili na vlastní celovečerák např. jak může mít v civilizované společnosti přiznaný vrah svůj fanklub, to je tak silný motiv. A celá ta věc s promlčecí lhůtou je geniální, ale ztvárnění je podivné a subreálné. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že když už se v těch bambusových hlavách vylíhne opravdu originální a kulantní námět s výbornou pointou, musí to opět alespoň trochu zprasit poťouchlým, ťamanským čurákováním a debilní, antifyzikální akcí alá Džekí Čen. Nebo se možná pletu a ti rýžožrouti jsou opravdu natolik viskózní, že se dokáží v pohodě přisát na kapotu stopadesátkou jedoucího Hyundaye, dělat na něm půl hodiny piruety a ještě sem tam přeskakovat z ítřicítky na ípětačtyřicítku, aby moc nepodřeli lak? No nic, v nejbližší době si zkusím skáknout z fotrovy Oktávie na bráchovu Kiu a o výsledcích testu vás budu informovat, poběží li na chirurgii internet. Nicméně, Ďábla jsem sice znovu neviděl, až na ty opičí poťouchlosti, které z thrilleru o masounovi dělají tak trochu Božskou relikvii, je to opravdu excelentně natočeno a ústřední idea s vyústěním je rozhodně lepší, než špatně uvařený pes. Tudíž se jedná o historicky třetí korejsky film, který se nebojím s přimhouřenýma, šikmýma očima s klidným svědomím očtyřkovat a ten lidoop, co mi to doporučil, si u mě alespoň trochu spravil kredit za Izo.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sliboval jsem si od filmu docela dost našlapanou thrillerovou podívanou, jenž by za těmi nejlepšími filmovými fláky z Jižní Korey ve výsledku ani nemusela zaostávat. Jo, skutek utek. První polovina tedy za mě žalostně průměrná, nudná, místy až tragicky špatná. Hlavní vyšetřovatel mě v těch nejvypjatějších scénách vůbec nepřesvědčoval, antagonista také neměl moc co hrát. Po připočtení té ztřeštěné skupinky pozůstalých všech obětí, jenž hlavního vraha chtěli sejmout a pomstit tak své blízké, k tomu všemu ostatnímu spíš film spadal do kategorie parodie. Už jen první záběr té ženy s kuší, co prostřelila šípem hada....Nevím, kde se autoři inspirovali či jestli s tím přišel na světlo někdo z týmu, ale působilo to dost komicky. Druhá půlka a hlavně závěrečná třetina trochu film zachránily, když se objevil na place další podezřelý, který tvrdil, že za ty promlčené sériové vraždy je odpovědný on sám. Bez té nadupané koncovky by to byl průser jak vrata. Za mě dávám 50 % ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená záležitost, z které může být člověk v první půlhodině srna, ale jakmile se dostane k jádru pudla, tak zapomene vnímat čas. A jak se začne blížit konec, tak zapomene i čí je. Dokonalý obrat v ději, který jsem opravdu nečekala a realistické finále. Jediné, co mě nebavilo byly honičky. Ne že by mi vadily ony jako takové, ale na můj vkus byly až příliš dlouhé a hlavně ta první přitažená za vlasy a až moc odporující fyzikálním zákonům. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama