Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Recenze (84)

Dymatize 

všechny recenze uživatele

Spíše fanouškovská záležitost, ale může rozšířit obzory i lidem, kteří o tomto sportu příliš nevědí. Mě to ovšem nijak neoslovilo. Ani jejich podání proč všichni vrcholoví kulturisti berou chemii - steroidy. Pro mě se z toho vytratilo to kouzlo minulých let, teď je to jen o honbě za sponzoringem a být co největší i za cenu té chemie. Svaly už nevypadají tak pěkně na oko proto, protože se chodí přes přírodní maximum. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Generation bobulatch. Nejlepší bobuláči roku 2012, jejich sny, předsevzetí a základní životní filosofie. Často dost rozdílné přístupy. Jenže žampiónem může být jenom jeden. Dokument se nebojí otevřít také téma anabolik, což je dobře, protože každému příčetnému divákovi je jasné, že to, co vidí, není výsledek komba BCAA + creatine monohydrate. Zajímavé je odhodlání většiny účastníků. To, jak do toho jdou naplno, dávají do toho všechno. Inspirativní. (Druhé zhlédnutí, první 11. 7. 2015) ()

AmonGoeth 

všechny recenze uživatele

Generation iron postrádá osobnost s takovým charisma, jako má Arnold v Pumping iron, ale i tak je to zajímavá sonda mezi dnešní velké kluky. ()

AdiegoA 

všechny recenze uživatele

Kdepak, krásné "zlaté" časy kulturistiky jsou ta tam. Z Pumping Iron čišela pohoda a dokument se opíral o Arnoldovo charisma. Generation Iron je těžce povrchní a nemá hrdinu, který by dokázal překročit stín bodybuildera a být ikonou. Kulturistika je bohužel nejen o kultuře těla, ale také o zákulisních politických machinacích. Jak bych se přál vrátit na Venice beach 30 let zpátky, kdy to všechno začínalo. ()

Expertt 

všechny recenze uživatele

Je to zkrátka pohled z jiného úhlu..není to pokračování či navázání na Pumping iron, ale jde samostatný celek. Jednoznačně mě nadchlo umělecké zpracování a smysl pro detajl..každopádně příliš mnoho informací jsme se jakožto z dokumentu nedověděli. Osobní složka každého borce je spíš méně podstatné křoví, a to i přes tolik lákající předpremiérové recenze vtahující diváka do zákulisí. Co se týče aspektů "hlavního děje", nejsem přiliš zasvěcený do vztahů mezi jednotlivými bodybuildery, věřim že tam soupeřivost je, ale spíše to na mě působilo jako uměle vytvořené filmové vazby. ()

Desdinova 

všechny recenze uživatele

Bezohľadu na to, že som vedel ako súťaž dopadne celkom som prežíval súboj Kaia a Phila. Pekne vykreslené charaktery jednotlivých bodybuilderov, nečakal som od toho tak veľa. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Ne tak nad věcí, jako excelentní Pumping Iron, ani zde nejsou příliš patrné nějaké vztahy mezi kulturisty (špičkování, rivalita, kamarádství,...). Přesto se jedná o velmi povedenou sondu do světa současné kulturistiky. Nechybí silné a emotivní momenty, všechno tohle ještě dokresluje podmanivý komentář Mickeyho Rourkea. V pár záběrech se objeví i Arnold Schwarzenegger, Lou Ferrigno nebo Mike Katz, který stále hledá své tričko, které mu někdo schoval... :) ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Podarený pohľad do života kulturistov modernej doby. Autor nám postupne predstavuje 6-7 kulturistov. Každý z nich je iný. Jeden bohatý, ďalší sedliak z Texasu, iného trénuje stará mama, ďalší je z basy, jeden má rodinu, druhý žiadnu nepoznal. Všetkých spája jediná vec a to je túžba vyhrať Mr. Olympia. Neskutočné, ako musia byť vrcholoví športovci fanatici. Ako do seba sypú kadejaké srajdy, ináč stratia sponzorov, fanúšikov a na druhej strane ich veľmi ľahko môžu odsúdiť za nedovolený doping. Normálne mi to pripadá stresujúcejšie ako post managera firmy. A dostávame sa k jadru problému dnešného vrcholového športu. Už sa vôbec nerobí pre radosť, ale iba pre prachy. Dnešný kulturisti sú produktami zvrátených chúťok, stať sa čo najväčšími a najobjemnejšími. Absolútne ustúpila estetyčnosť. Pozrite sa ako vyzeral Arnold, aký bol neskutočne vysekaný a estetický Frank Zane. To bol zlatý vek tohto športu. Dnešný kulturisti mi prídu ako geneticky modifikovaní býci. Tučné bruchá s podivnými kockami na vrchu, krky jak bujak, zle. No trochu som odbočil, ide ozaj o dobrý dokument a každý čo už zavítal do posilňovne bude obdivovať ich neskutočnú prácu. ()

Kukolar 

všechny recenze uživatele

Kto vie čo je to tvrdá drina, sebazapretie, motivácia, sebarozvoj a vášeň pre niečo, tak si pozrie tento film. Zbadáte čo sa ukrýva pod tými kopami svalov. Uvidíte, že každý z nich prežíva svoje starosti a slasti. Najviac určit zaujme Kai Greene a svojim spôsobom Jay Cutler. ()

PATWIST 

všechny recenze uživatele

Nevedel som čo mám očakávať od "pokračovania" Pumping Iron, no tušil som že ma to nezaujme pretože nesledujem aktuálnych veľkých chlapcov kulturistiky a taktiež som nepredpokladal že by čokoľvek prekonalo Železného Schwarzeneggera (Pumping Iron). No za pozretie to stojí, je tam úžásný soundtrack od známeho hudobného skladateľa Jeffa Rona, ktorý fillmu dáva dobrú atmosféru a taktiež mu pridáva na vážnosti komentovanie Mickey Rourka. Každopádne aj keď ma film nezaujal natoľko aspoň som si našiel nové skladby do môjho playlistu na posilňovanie: MTG - Never Gonna Stop a SOLARDRIVE - Some Say (featuring TC). ()

Uberlord 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce skvělé zpracování.Podstatou a významem se ovšem určitě nerovná Pumping Iron. Ale určitě je to zajimavej kousek z kulturistického prostředí, který nezasvěceným určitě hodně napoví... ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Jsem sice fanoušek kulturistiky ale i tak se pokusím pokud možno o objektivní hodnocení (i když každé hodnocení je ze své podstaty vlastně subjektivní, pokusím se o objektivitu). Z mého pohledu velmi vydařený dokumnt, který může oslovit i lidi, kteří se o kulturistiku nezajímají, i když pochybuji, že takoví lidé si k němu najdou cestu. Nicméně kvalita dokumentu je nadprůměrná, příběhy jednotlivých borců jsou poutavé a dovolují nahlédnout lidem nejen do jejich tvrdé přípravy ale i do jejich životů. Dále se mi zamlouvá, že se autoři dokumentu nevyhýbají vážným tématům, jako jsou steroidy o kterých se obvykle nikomu nechce mluvit. Nejzajímavjěším momentem dokumentu pak byl pád z koně Branche Warrena, který jen těsně před tím mluvil o svých zraněních a říkal, že v posilovně se zranil naposledy v roce 2003 a že další zranění se stala mimo posilovnu a jen o pár vteřin později se válí na zemi s poraněným hamstringem :D. Zkrátka mě to bavilo a delší stopáž by mi ani nevadila. 85% ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Docela nezajímavé. Jednak je tam přehršel účastníků a jednak jsou to jen tupé, přerostlé monstra. Většina je totiž absolutně bez nějakého charismatu. Jediný, kdo trošku na mě zapůsobil, tak byl Victor Martínez. Namachrovaný blbeček Heath to sice v roce 2012 vyhrál oprávněně, ale další ročníky jsou jen fraška. Aspoň jeden ročník to mohl vyhrát Kai. Naštěstí Phila dva roky zpátky uzemnil Flexatron. Celkově je ale honba za co největším objemem k smíchu. Kde je nějaká estetika? Mě teda fakt nezajímají ty jejich pivní báchory. Kdo se má na to dívat. I Arnold to říkal, ale že by se za osm let něco změnilo, to ne. 3+* ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Prídem domov po 5. tréningu v tento týždeň (tiež som bodybuilder) a pozriem si tento dokument. Po zhliladnutí mám chuť ísť opäť do posilňovne a makať - taký to je dokument :) Kto nevidí v bodybuildingu vášeň, nech to ani nesleduje a zbytočne nedegraduje hodnotenie. Nech tí ľudia vyzerajú akokoveľvek, nie je to len o vzhľade. Fascunuje ma tá vytrvalosť, disciplína a odhodlanie dosiahnúť cieľ ! Nad tým by sa mali ostatní zamyslieť. Hodnotenie: 85% ()

zuzza11 

všechny recenze uživatele

Impozantní.... Je super poznat, aspoň z části, povahu těchto sportovců. Tak jak jsem si udělala "obrázek" o Arnoldovi z Pumping Iron, tak teďka přišli na řadu i další významné hvězdy tohoto sportu. Film o tvrdé dřině, sebe soustředění, motivaci a lásce nejen ke sportu ale i k sobě samému. Miluju tento sport, miluju tento dokument... Doporučuji shlédnout každému, kdo si myslí, že velcí kulturisté (al.velké gorily) to mají ze sezení u televize, protože si přece střílí steroidy..... ()

Futulama 

všechny recenze uživatele

Na pumping iron to nemá ani zďaleka, tento dokument ukázal len pár nových vecí ktoré v Pumping Iron neboli. 5 hviezd si ale zaslúži bola to skvelá a zaujímavá "podívaná" ()

Reklama

Reklama