Reklama

Reklama

Lo strano vizio della Signora Wardh

  • Španělsko La perversa señora Ward (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julie se se svým manželem Neilem vrací z New Yorku do Vídně. Zrovna v tu dobu řádí ve Vídni sériový vrah, který si za oběti vybírá mladé ženy. Na jedné párty Julie potkává svého dřívějšího sadistického milence Jeana a dostává podezření, že právě on by mohl mít s tajemnými vraždami něco společného. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zdejší nadšení z tohoto kousku je oprávněné. Excelentní giallo ze stáje Martina, jenž má na kontě například výborné Torso a Case of the Scorpion´s Tail. Martino tu opět rozehrál excelentní hru kočky s myší, že tápající divák se doslova stébla chytá, aby stejně nakonec utonul ve skrytých indiciích a falešných stopách. Parádní závěr vás obšťastní hned několika překvapivými zvraty, které vás zkrátka dostanou. The Strange Vice of Mrs. Wardh jinak skvěle odsýpá, nechybí spád, pěkná hudba, nahá těla a blýskavá čepel vrahovy ostré břitvy. Martino dobře věděl, co od něj fanoušek chce. ()

kaylin

všechny recenze uživatele

Italské giallo mi snímkem „Lo strano vizio della Signora Wardh“ opět ukázalo svou krásnou tvář a já jsem se znovu ujistil, že tohle je jednoznačně žánr, který mi sedí, žánr, který si dokážu užít, protože je to něco, co mě dokáže udržet napjatého, žánr, který mě zajímá. Udržet divákovu pozornost dokonce není jednoduché, ale tady jsem opravdu jen s očekáváním sledoval, jaká bude pointa. Určitě není špatná. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám mysteriozní perla! V žánru giallo vznikly snad ne desítky, ale možná stovky filmů. Je fajn, když člověk stále nachází ty parádní! Vrah v černém, s koženými rukavicemi a břitvou podřezává sličné dívky až krev stříká. Sice je neporcuje tak vydatně jako Fulciho Rozparovač, ale chybějící brutální řezničina je vyvážená skvělou atmosférou s několika vskutku horrorovými scénami - schůzka před západem slunce v parku je filmem sama o sobě. Ovšem drsných scén není divák zcela ušetřen - milování mezi střepy, milování v dešti, kdy se střídá sadismus s poetickými záběry přírody zkrápěné deštěm, či práce s břitvou hned v úvodu snímku jsou jen některými z nich. Velký důraz je kladen na ženské šaty, zejména velmi přitažlivá E.Fenechová střídá skvostné modely v barvách černé, bílé, modré a červené, několikrát se pak obejví v celé své svůdné nahotě. Nahoty je zde vůbec hodně a většina žen je opravdu krásných. Některé se svlékají ledabyle, jiné přijdou na večírek v papírových šatech, které na sobě navzájem roztrhají. Vynikající kamera podkreslená výbornou hudbou, napětí, stíny, kapající voda a vrah, kterého nebude tak snadné odhalit, byť se zpočátku zdá, že řešení je snadné. Brutální snímek, kde poetické scény střídá s/m, kde se dělají chyby, za které se tvrdě platí... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Fantazie a velké překvapení!!! Jak to jen ten Martino dělá, že člověka nenechá téměř vydechnout a vždy ho udržuje v napětí, podobně jako v jiných dílech duchovní otec žánru Bava nebo později Argento. Toto giallo se všemi typickými prvky žánru, mimochodem jeho prvotina, je opravdu fascinující, efektní mistrovské dílo, jedno z nejlepších jak ve svém žánru, tak třeba i v thrilleru. Vzrušující, nádherně do přitažlivých lokalit umístěné, erotické, stylové, napínavé, vizuálně čisté, melodicky melancholické Orlandiho famózní hudební skóre, pomalé snivé záběry do minulosti, originální úhly kamery, zajímavé charaktery (Fenech, Hilton ale hlavně Ivan Rassimov coby zlověstný sexuálně zvrhlý exmilovník Julie, Jean), tajemné vraždy černě oděného zabijáka a hlavně výborná pointa. Všechno tu šlape a vzájemně splývá v dokonalou harmonii. Martino vás ke konci skutečně donutí přemýšlet, jen tak nepřipravený se k tomuto filmu přijít nevyplácí. Vskutku grandiózní finále, kdy si myslíte těsně před jednou sekvencí, že je už konec, ale to se skutečně podobně jako já jen mýlíte.. Edwige Fenech byla neskutečně krásná herečka, její obrazová přítomnost byla jedinečná, toto byl její první úspěšný film, první giallo a snad i její první erotické scény na plátně. Spolu s Georgem Hiltonem jim to skutečně moc slušelo, řekl bych, že toto byl vskutku reprezentativní italský pár 70. let...:-) O kapánek lepší než jeho "Case of The Scorpions Tail", který měl rovněž velmi vypracovanou pointu. Komentář zde jako dvanáctý v pořadí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tých negatív je celkom dosť... Minimálne zlé herecké výkony (takmer všetkých a hlavne u manžela Julie je to vyslovene iritujúce); dialógy a tupé vysvetlovanie (nielen) v závere, takmer pokorujúce hranicu demencie; subjektívne aj taliančina na ktorú som alergický; a značne samoúčelná nahota, ktorá je v réžií Martina zároveň pozitívom, keďže jej estetické hodnoty z nej robia viac než len soft porno, aj keď to tak miestami nevyzerá (hovorím miestami, pretože čo tomu Martino pridáva, o to ho herci vzápätí oberajú). Niektoré z týchto negatív mi vadili viac, niektoré menej, nakoniec ale aj tak dávam slabšie štyri hviezdy, pretože je to skrátka výborne natočené. A nudiť sa pri tom nedá ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v rakouské Vídni. (Epistemolog)

Reklama

Reklama