Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ani dvojka rozhodně nezklamala, jen už to nemělo takové kouzlo, jako jednička. Zas tu ale nechyběly emoce a to hlavně ve scénách s malými křováky. Zvláště scénka s hyenou je prostě nezapomenutelná – hlavně ten její „smích“. Nicméně i tentokrát jsem se dočkal několika povedených a vtipných momentů. A hlavně s dalšími díly už to šlo hodně z kopce. Hlavně tedy co se kvality obsahu týče. Dvojka je však pořád průměrnou podívanou… ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Od pokračovania príbehu krováka XiXao som veľa neočakával. Nakoniec po kratšom rozjazde sa z toho vykľula milá komédia, v ktorej sa XiXao nevydáva zneškodniť fľašu Coca-coly, ale vydáva sa hľadať svoje dve stratené deti. Jeho cesta sa skríži s miestnym dobrovoľným strážcom parku s právničkou z New Yorku, s dvoma vojakmi a dvoma pytliakmi. Ich osudy sa stretnú, čo vyprodukuje sériu vtipných scénok naplnených milým až naivným humorom plným ľudskosti. 70% ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Víceméně kopie svého předchůce, v mých očích o chloupek lepší než první Božské šílenství díky větší porci humoru, hlavně díky komickým situacím mezi hlavní dvojicí ( reportérka a pilot ), hyeně, ted nevím co o bylo za zvíře, co se Stephenovi zakouslo do boty, dvěma zatýkajícím se vojáků a samozřejmě křovácké rodince - 80 %. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pravá křovácká šaškárna s křovákem N!xau-em, který hledá své dvě děti, jenž unesla prazvláštní věc, dělající dvě dlouhé rovné stopy. K tomu bláznivá právnička v ultralehkém letadle, která ráda skáče chlapům na hlavu, jeden zakousnutý medojed kapský a dva pytláci slonoviny. Zábava od začátku do konce a podle mě nejlepší díl celé série a vůbec nejlepší africký film. [10456. hodnocení, 183. komentář, 72%] ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stylem velmi podobné první části. Několik různých příběhů se navzájem protkává a mísí (Xixao hledá své děti, které se připletly pod ruce pašerákům slonoviny. Doktorka Taylorová a Doktor Marshall ztroskotají uprsotřed pouště, a snaží se dostat zpátky. Kubánský a místní (těžko říct který) vojáci se snaží dostat jeden druhého)... Oproti prvnímu dílu o něco horší, i když Xixao dostává víc prostoru. Scéna s naštvaným jezevcem (či co to je za potvoru) je ale ovšem nezapomenutelná :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl natočen už v roce 1985, uveden však až o 4 roky později. (KucC)
  • Černoch na bicykli so sliepkou si spieva rovnakú pesničku, akú si v prvom filme spieval iný domorodec, u ktorého Xi (N!xau) uvidel prvýkrát pušku. Jedná sa o "Down And Out Song". (ČSFD)
  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno