Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

cross 

všechny recenze uživatele

Skvělý film – vtipný, milý a hlavně pravdivý.... Na programu Erasmus jsem sice byl jen na návštěvě, ale své dny života v cizím městě jsem si taky užil dosyta a můžu s rukou na srdci potvrdit, že s hlavním hrdinou jsem se dokonale ztotožnil... Nečekejte zábavu ve stylu Prciček, ale spíše mírně úsměvný pohled do života lidí kteří poznali jaké je to opravdu žít...Ve dvojici s filmem The Last Kiss dokonalý předobraz skutečných ze života vycházejících scénářů! Bravo... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nejsem první a rozhodně ani poslední, kdo po zhlédnutí "Erasma a spol." dostal chuť vyrazit "na zkušenou" do zahraničí...Však aby ne, když z filmu číší uvolněnost, pohoda a zábava. Je evidentní, že Cédric Klapisch měl z čeho čerpat, a tak "Erasmus a spol." působí naprosto přirozeným dojmem a situace a historky v něm zachycené rozhodně nejsou strojené. Díky směsce spolubydlích z různých koutů Evropy na povrch krásně vyplouvá rozdílnost mezi jednotlivými národy a přitom se mezi nimi člověk cítí doma. Tohle všechno je navíc protkáno spoustou vtipných momentů, čerpajících především z oné odlišnosti. Osobně mě nejvíc dostal William, bratr jedné obyvatelky bytu z Anglie...A neuvěřitelný záchvat smíchu jsem dostal ze scény, ve které doktor sestaví mozek ze zbytků od snídaně a vysvětluje Xavierovi jeho anatomii a funkce - jen škoda, že jsem se v sále smál sám :). ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl takový film, který by natolik porozuměl současné generaci vysokoškolských studentů, jakým je právě Erasmus a spol. Co však naplat, když takový film v konečném důsledku nemá toho moc, co nabídnout. Chybí tomu strhující nebo bránici trhající okamžik, který by mě vytrhl s poklidného klimbání nad životními osudy Cedrica Klapsiche. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že největším lákadlem byla má oblíbená Barcelona a v tomto směru mě film svým zobrazením různých městských zákoutí uspokojil dokonale, jen škoda těch pár hluchých míst, které mi zabraňují ohodnotit jinak vcelku pohodové studentské zážitky mladého Xaviera vyšším počtem hvězd. Takový mírný nadprůměr. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Erasmus a spol. bych označila za komedii na "úrovni". Je příjemný, nenucený a Evropský. A ten, kdo si pod pojmem komedie představí něco na styl "Kluci to taky chtěj" či americké "Prcičky" a těší se pohledem na nechutnosti různého ražení, ať se na výměnný studijný program Erasmus raději nedívá. Nejspíš by nebyl plně uspokojen skvělým dějem, přirozenými výkony a lehkým humorem. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama