Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Na Erasmu jsem něbyl, ale mám pocit, že tohle je dost realistický pohled, jak to chodí. Ano, je to všední, a právě v tom je nejvyšší síla filmu; spolu s dobrou partou herců (mj. Kelly Reilly). Takže mu promineme, že je někdy trochu natahovaný a má sem tam hlušší místa. V podání Američanů by z toho byla patrně slátanina. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 4 | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Erasmus aneb co všechno se skrývá po tímto slovem. Mnohým se jistě vybaví Erasmus Rotterdamský, ale s tím to v tomto snímku má společného pramálo. Zde slovo Erasmus vystupuje jako synonymum pro studentský život plný zábavy, alkoholu, bezstarostného života, milostných afér atd. Zjednodušeně řečeno se dá říct, že o ničem jiném ten film není. Náš na první pohled nevyzrálý Xavier nás provede i tou nejzapadlejší uličkou Barcelony a zjistíme, že pod křehkým obalem se skrývá pěkný rebel. Nicméně po celou dobu si udržuje status inteligentního studentíka. (Pracovně to tedy nazvěme elegantní rebélie.) Když zhodnotím vlastní snímek, je to stejné jako s Xavierem. Napovrch snímek vypadal křehce (snad i nějaká oddychová komedie s Audrey Tautou, pomyslel jsem si), ale výsledný efekt byl takový, že to nebylo ani moc oddychové ani moc komedie. Stejně jako nitro hlavního hrdiny jsem bloudil a hledal jsem, pro co se rozhodnout. Uměle reálné záběry ze španělské metropole mi svou vizáží připomínaly spíše nějaký seriál. Když se pokusím o nějaký závěr, tak mi tento snímek nic moc nedal a nebylo zde nic, co by mě nějak zaujalo. Nechalo mě to zcela chladným. (Nemohu si "nešťournout" do dabingu, který přispěl k celkové zmatenosti v té mnohonárodnostní společnosti.) ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

No ja vám neviem. Nič som na tom také bohovské nevidel. Hlavná postava mi šla na nervy, zábavných momentov je málo (až na učenie správneho chytania žien), závidieť tiež nemám čo - zažil som oveľa zábavnejšie momenty na intrákoch (priváte) a celé sa to ťahalo príliš pomaly. Vážne, nenazval by som to komédiou (celé to bolo veľmi rezervované). Nebavil som sa. Pohoda síce z filmu sršala, ale len ku koncu. To nestačí. Nemilosrdné 2*....Toto je veľmi slabý študentský život! 45% ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

První polovina mi byla protivná, zrychlené záběry na začátku tam neseděly a ani hlavní postava mi nebyla bůhvíjak sympatická, vše zachraňovala Audrey, která skvěle zahrála opuštěnou Pařížanku. Druhá půlka zachránila filmu 4 hvězdičky, charaktery se příjemně vybarvily, snímek začal mít konečně nějaký smysl a opět jsem si uvědomil, jak rád jsem stále studentem. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Francouzsky mladicek Xavier se vydava do Barcelony studovat spanelstinu, protoze zmineny jazyk je nutnosti v jeho budoucim zamestnani. Odlet neni jednoduchy, protoze se musi rozloucit, jak s pritelkyni, tak i se svoji maminkou. Nasledny rocni pobyt se studenty z ruznych koutu Evropy se neobejde bez tradicnich starosti a radosti dospivajicich lidi, ktere jsou nazaplatitelnymi zkusenostmi do budoucna. Vim, co Erasmus obnasi, ale pro me byl film nezajimavy a scenaristicky odflaknuty. Slo to natocit daleko lepe, ale i hure. 60% ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama