Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jsem celkem zaskočen...ne snad,že by druhé Babovřesky byly dobré,nebo snad nedej bože vtipné,ale těsně po jejich shlédnutí nemám tendenci vypláchnout si oči savem,tak jako tomu byo po shlédnutí prvního dílu.Dvojka je sice stále nevtipný sled tu více,tu méně ukřičených scének,kde nejlepšími herci je prkenná partička hokejistů,nicméně vydržet se to dá...20% ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška je rozporuplná postavička československej filmovej tvorby. Režisér, ktorý má svoj charakteristický rukopis, ktorý však mnohým filmovým kritikom nesmierne vadí, ale na druhej strane si získal pomerne výrazné sympatie bežného, jednoduchého diváka. Ja som ku jeho tvorbe hodne zhovievavý, nezatracujem jeho snímky, vždy sa snažím im dať šancu a v kľude si ich pozriem. Väčšinou však zostanem sklamaný. Tak tomu bolo i v prípade snímku "Babovřesky", ktorý pán Troška natočil v roku 2013. No nebol som len sklamaný, ale doslova som bol znechutený z tých trapností, ktoré som tam videl. Bol to odpad! No a ja blázon, som si potom pozrel aj volné pokračovanie, i keď som vedel, že "Babovřesky 2" budú taký istý odpad! ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Kdybych to nemusel promítat tak bych na to nešel ani kdyby mi to vstupné někdo zaplatil. Takhle jsem to zkusil a nakonec jsem se s tim popral lépe než s prvním dílem a proto nebudu tak kritický. Jak se, ale říká nevstoupíš 2 krát do stejné řeky. A to vykrádání Slunce, sena je vidět skoro v každé scéně. Bohužel skoro plnému kinu to vůbec nevadilo a náramně se bavilo. Asi většina fanoušku Zdeňka Trošky tu není registrováno, nebo to nechápu. :) ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Panenko skákavá! Jejdanánku! Můj ty skutku! Dvě hodiny naprostého vzduchoprázdna, tedy krom scén věnovaným církvi, které si nejspíš odskočily z nějakého propagandistického opusu Otakara Vávry. Jinak film, který neexistuje. Film, který není. Není to sled trapného humoru a nefungujících vtipů, jde o velké "nic" podávané s až exploatační důsledností. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Paní vedle mě se řehtala od prvního záběru, celé kino šustělo igelitem a na plátně defilovala jedna reklama za druhou, to už tedy začal film (PP everywhere), poté defilovali hokejisté. U nich se zastavím, neboť shodou náhod po našem vystoupení na Olympiádě v Soči ukázali někteří z nominovaných, že umí hrát ve filmu stejně špatně, jako na ledě. Na ledě jim rád dám ještě šanci, u filmu je už rozhodně vidět nechci. V hlavní roli jinak bezzubá sympatická stařenka, ale scénář plný hloupých a trapných klišé a rádobyhumoru, slušného vtipu jako šafránu. Vydržet se sledovat tento film dá, nicméně nadšením jsem nesršel. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)
  • Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama