Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Babovřesky jsou jako Zdeněk Troška samotný. Tedy jde mu především o vtip, který je vynucený za každou cenu, aby pobavil diváka, ale co je nucené není už tak dobré. Také dodejte k tomu všemu, že jednička je téměř totožná s pokračováním, a věci které jsou nově implementovány do dvojky už byly použity v jiných filmech, takže vzniká klišé co nudí. Herecké výkony jsou slabé a jediné co by se dalo trochu vyzdvihnout je ten příběh, tedy spíše události co se ve snímku odehrávají. .... HODNOCENÍ: 20% (1*) ()

FilMiki 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na tom, protože jsem film promítala, to na úvod, abych si nezkazila na csfd profil;)) - ovšem na to, že jsem čekala něco, co nepůjde ani přetrpět, jsem byla "mile překvapená". Jasně, je to kokotina jak Brno, ale přetrpět se to dalo. V kinech se občas najdou o hodně větší s....y, než bylo toto. Přesto trojku raději odpromítám vzdáleně;) ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že dvojka byla podobně jako jednička vtipná až až, hlavně začátek s bábou svištící si to po okresce bylo parádní. Děj je tu ale o mnoho jednodušší a nějakou větší zápletku nečekejte, v tomhle případě byla jednička mnohem lepší. Účel pobavit to splnilo a návštěvu kina rozhodně nelituji, i když si zrovna přímo vedle mě nemusel sednout starší děda, když bylo všude okolo volno... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi celkom pacila vdaka sympatickej ustrednej dvojici a ich celkom funkcnej romantickej linii. Lenze v dvojke maju Vondrackova s Dolanskym prakticky len kratke cameo. Ustredna linia tohto dielu ma vôbec nezaujimala. Najhorsie je, ze mi pripadalo, ze v tomto diely ani nie su nejake pokusy o vtipy. Cely cas sa tam len neustale keca a nic z toho. Jedna velka nuda. 2/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vejdi a neuškoď. Ano, je to místy neúnavně hloupé, ale občas se člověk uchechtne. Chápu, že většina hodnotitelů ani neviděla. Já se zase nemůžu dívat na Troškovy pohádky vyjma Jasněnky, ale proto je hned neposílám do odpadu. Po roce 1989 u nás vznikl celý seznam mnohem hloupějších filmů, zejména v posledních letech. Tohle alespoň funguje jako dobrá kulisa při domácí práci. Jen se nemůžu stále zbavit dojmu, že místo Jany Synkové vidím tetu Kateřinu... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)
  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama