Reklama

Reklama

Blue Ruin

(festivalový název)
Trailer

Dwight je tulák stranící se společnosti, který žije u pláže, jídlo hledá v popelnicích a spí ve starém, zrezivělém autě. Jeho bezvýznamná existence je narušena zprávou, že jeden muž z jeho minulosti byl propuštěn z vězení. Dwightův smysl života se přes noc náhle změní a za účelem pomsty se vrací do rodného města ve Virginii. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Super potenciál utopený v priemernom spracovaní. To vždy zamrzí. Aj keď spočiatku to vyzeralo ako bežná radová dráma o pomste. Akurát, že potom to nabralo úplne nový rozmer a pomsta napokon mala byť pomstená ďalšou pomstou, atď atď atď. Až sa nakoniec už nebude mať kto mstiť. Ale napriek všetkému bol Dwight podľa mňa veľmi sympatický. Veď vlastne sa len inšpiroval starým známym "oko za oko, zub za zub". Miestami to malo vynikajúcu thrillerovu atmosféru, len škoda, že to nebolo až tak konzistentné ako by si človek v takomto príbehu prial. Ale určite, minimálne na 3* je to hodné! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Blue Ruin mě dostal stejně mocně, jako režisérův pozdější Green Room (který jsem ovšem viděl jako první, a proto oba filmy komentuju jaksi "obráceně"). Ale tentokrát žádná nadsázka, žádný černý humor, žádná "zábavnost", zato pochmurné a tíživé drama v Shakepearovském stylu. Reálie všedního jižanského venkova a typově naprosto obyčejní, tedy uvěřitelní herci, dohromady tvoří hodně působivou kombinaci. Sice ne úplně všechny scény mi ve filmu stoprocentně sedly, něco bych jistě natočil (nebo nechal zahrát) jinak, ale kdo jsem já, že jo... 90%, silný divácký zážitek. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Formou i tempem bych tento film přirovnat k Wheatlyho Památkářům, no hodnotím o hvězdu hůře, protože i když pominu neucelenost příběhu, sledování konání tlamoidního hlavního hrdiny mě bavilo mnohem méně. Snímek si umí vybudovat takovou neznámem obestřenou atmosféru, akce je pečlivě rozeseta do celé stopáže, s gore efekty si tvůrci také dali práci, jenže jak má být pomsta sladká, když nedostanete pořádně zahořknout. Forma fajn, obsah nic moc. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už potřetí mě dokázal Jeremy Saulnier přesvědčit, že točit filmy umí, bohužel on je přesně ten typ režiséra, který nedokáže využít naplno potenciálu, který se mu nabízí a proto bude vždy zřejmě jen průměrným tvůrcem. Tentokrát nám mohl nabídnout brutální a krvavou pomstu plnou násilí a brutality (což o to, pár scén tu skutečně je a velmi dobrých), ovšem celé je to obaleno do nudné omáčky okolo – spousta hluchých a nezáživných pasáží a to je hlavní kámen úrazu. Navíc tentokrát jsem nebyl zrovna moc oslněný hereckými výkony a ani výběr herců a hereček. I oni se dost podepsali na celkové průměrnosti tohoto akčního thrilleru/dramatu, který měl rozhodně navíc… ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Hodne oldschoolový kúsok a nepríjemne fyzický revenge thriller, kde si s hlavným hrdinom užijete pár krušných momentov. Saulnier vsádza všetky karty na minimalizmus a realizmus, ktorý sa postupne mení vo vyhrotenú absurditu. Absurditu, ktorá vonkoncom nie je smiešna, len krutá. Hlavný hrdina je zbabelá šedá myška, zahnaná do kúta, ktorá si prejde borgmanovskou premenou zovňajšku, aby vypustil hrádzu nezmyselného násilia medzi dvomi rodinami. Pomalé tempo, pozvoľné rozvíjanie sprvu trochu tajomnej zápletky, hustá atmosféra a slušná porcia krvavých steakov na večeru. Krásna práca s jednoduchou kamerou a minimalistická hudobná zložka robia svoje. Maconovi Blairovi by som zožral asi všetko, aj keby sa na konci zdvihol a za sprievodu Paradise City odchádzal v tom bielom Lincolne do západu slnka. 80% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama