Reklama

Reklama

Danielův svět

  • angličtina Daniel's World
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Daniel je mladý muž, student a spisovatel. Daniel je pedofil. Je zamilovaný a vlastní orientaci netají, a to ani před rodiči milovaného chlapce. Daniel nikdy žádnému dítěti neublížil. Stejně jako Jirka Fx100d, Tomáš Efix, Petr Kasz, MR_Xguard, Elrond a další jeho známí z řad českých pedofilů. Jakou podobu má ten nejniternější cit v podání Daniela a jeho přátel? Filmový portrét české pedofilní komunity a životních radostí i strastí jejích členů. Příběh zakázané lásky a neustálého boje za smíření se sebou samým i za možnost přijetí uvnitř společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

2,5*. Vážim si najmä to, že tento dokument vznikol a že poskytuje pohľad na problém aj z iného uhlu pohľadu. Ale ako film je to naozaj nezvládnuté, nudné, nepovedalo mi to takmer nič nové a asi každý pedofil zobrazený vo filme, okrem Daniela, mi prišiel ako naozaj nechutná karikatúra. Keby bol celý film aspoň tak silný ako scéna konfrontácie so zakladateľom Pražského Pride-u, mohlo by ísť o výnimočný dokument. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Tento dokument jsem ohodnotila *** pro odvahu tvůrců, autorky, která toto téma otevřela, a Daniela, který šel s kůží na trh a jeho coming out je jistě zajímavý. Mám však velký problém se způsobem zpracování, nevyrovnaností a umělým natahováním této zpovědi. Daniela a jemu podobných lidí je mi líto, těžko si takovouto sexuální orientaci vůbec představit. Ale z pohledu rodiče mi přijde např. scéna debatování u dětského hřiště velmi nechutná. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pohled do životů několika mála českých pedofilů. Ve své podstatě dokument nemá moc čím překvapit či šokovat. Vzhledem k tomu, že to má Dan v hlavě lehoulince špatně propojené a vzrušují jej výhradně chlapci pod 10 let, tak s tím pochopitelně zaniká šance na lásku, založení rodiny, ba dokonce, nechce-li porušit zákon, tak i na sex. Tím pádem evidentně nemá nejmenší naději prožít "normální" život. Co si potom s takovým životem počít? O tom je právě tento dokument. Dle statistik se velké procento lidiček z povrchu zemského sama odstraní. Zbytek se s tím pokusí nějak smířit. Ono se zřejmě ani nic jiného dělat nedá. Docela s takto chybně orientovanými lidmi soucítím. Ze všech podobných sexuálních odchylek od normálu je tahle jistě jedna z nejhorších, ba dokonce úplně nejhorší. Když je člověk třeba zoofil, tak si jistě dovede zvířátko dle vlastních preferencí pořídit. Ale pořídit si takového 10 letého chlapečka? To už tak snadné určitě není. Takže milému Danovi nezbývá než celý svůj život prožít ve fantaziích, popřípadě chatováním a povídáním s podobnými devianty, což jistě stojí za hovno. Já osobně jsem člověk tolerantní a pedofily si rozhodně odsuzovat netroufám. Stejně jako kohokoli jiného. Přátelit bych se s nimi netoužil, ale nevidím důvod, proč je také nenechat volně dýchat. Vždyť heterák také neobskočí každou slečnu, kterou potká. Stejně tak vás ve chvíli nepozornosti jistě neobšťastní každá buzna. Tenhle celý kolotoč je mnohem více o lidech samotných, než o jejich orientacích. Osobně moc nemám pochopení pro lidský strach ze všeho, co je neobvyklé a vybočuje z normálu. Téma dokumentu samozřejmě chválím. Člověk si rád poslechne povídání o věcech, o kterých se povídat takřka nesmí. Ale dost bylo filosofování, jsme tu na filmové databázi, takže si dovolím hodnotit i tuto stránku. Forma dokumentu mě absolutně neoslovila. Koukat něco málo přes hodinku, jak vám jeden, pro mě osobně poměrně nesympatický, človíček povídá o svém prázdném životě není nic moc. Dále mi moc nevoní dokumenty, kde zcela chybí konfrontace názorů, i když v tomto konkrétním případě mě příliš nenapadá, jak a kam to do dokumentu zakomponovat. Celkově je to prostě hrozně vágní a obyčejné. Dokument tedy udržela nad propastí pouze odvaha zúčastněných a ožehavé téma. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dneska utvrdil v tom, že je můj učitel literatury pedofil. Velmi si cením toho, že s tím jako člověk vyšel ven, za což si zasluhuje mou podporu a můj respekt. Jen málo lidí s podobnými problémy o tom vůbec někomu řekne, natož o tom natočí dokumentární film. Dobrá práce, pane Kubec, jen dál ukazujte světu, že i mezi pedofily jsou dobří lidé, kteří mají své problémy. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ve své jedné světlé a sebereflektivní chvilce mi Daniel promluvil přímo z duše „Tohle mé věčné kňourání už mě začíná pěkně srát.“ V podstatě by to byl vlastně zajímavý dokument o skupině lidí kteří jsou kapku v prekérním životním postavení, ale co je to platné, když se tady zpovídá takový protivný emař? Z celé věci jsem měl dojem, že jde o nějákou módní subkulturu, která se strašně uměle udržuje v depkách. Taková banda mladých kterým vlastně vyhovuje, že mají nemainstreamové “hobby“a jsou natolik jinací, že je to vlastně cool. Daniel se nám hrozně snaží vysvětlovat jak je to vážné, jak to berou seriózně a se vší zodpovědností, že nejde o sex ale city, ale pak jsou tam scény kde se tihle nevyzrálí a zmatení adolescenti na svém srazu baví mezi sebou, jak debilně vtipkujou o svých “kutících“(už jen to je výraz zralý na kop z otočky) a divákovi je stejně tak trapně jako ho přestává zajímat budoucnost těchto existencí. To jako v celé komunitě neškodných pedofilů není nikdo komu není nad 30, nějaký pedoguru který by z téhle bandy uch vyselektoval pozéry a zbytek pak třeba nasměroval jak se s celou věcí poprat trošku důstojně? Zůstala mi jen spousta nezodpovězených otázek a slušný despekt vůči Danielovi a jeho parťákům. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Úvodní příprava filmu trvala asi rok a zhruba v její polovině potkala režisérka Daniela, byl to asi dvacátý člověk, s nímž se sešla. (Zdroj: deník PRÁVO) (hippyman)
  • Film byl na festivalu Berlinale vybrán do sekce Panorama. (lunruj)

Reklama

Reklama