Reklama

Reklama

Dočasný domov

(festivalový název)
  • USA Short Term 12 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Grace je mladá vedoucí diagnostického ústavu, která celý svůj život zasvětila pomoci problémovým dětem. Když se ale dozví, že se má její život od základů změnit, je i ona dohnána svou nepříjemnou minulostí. Složitou situaci ještě zhorší nová obyvatelka ústavu Jayden - nadaná dívka, ke které Grace cítí silné pouto. (dresi)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (123)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi emocionální příběh s dobře zahranými postavami, na druhou starnu občas až příliš ploché. Chvilkami strhující, jindy zas nepříjemně pesimistické a reálné, což není relevantní výhrada k filmu, jenže bohužel to tak cítím a tato skutečnost mě spalovala až do závěrečné fáze, který ale dojem přecijenom trošku vylepšila. Přesto jsem se však nemohl zbavit pocitu, že je film i přes 97min stopáž nějak příliš dlouhý. PS : děsně mě štval Rami Malek totálně nesympatický člověk a celkem zbytečná postava...60% ()

larelay 

všechny recenze uživatele

mnohe komentare vyjadruju presne to, co mam na srdci a na jazyku, tak nebudem plytvat slovami, iba poviem, ze toto je absolutna dokonalost. Mala som chut sa schulit do klbka a vyplakat si oci. Alebo sa rozbehnut a urobit v zivote konecne nieco zmysluplne. Napriklad niekomu zmenit zivot. V dobrom. To prve som urobila, to druhe ma verim, ako vystudovaneho socialneho pracovnika, este len caka. Raz to dokazem. ()

Reklama

maren33 

všechny recenze uživatele

Silná a emotivní nezávislárna s překrásnou, citlivě intimní kamerou. V příběhu s velmi sympatickým obsazením, věrohodně reflektující pocity problémových dětí z jednoho ústavu. Ve výsledku braná s nadhledem a jistým humorem v rozporu s každodenními psychickými i fyzickými nátlaky zúčastněných. Objektivně trochu idealistický, ale strašně příjemný snímek. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a dostal jsem mnoho. O filmu jsem si nic nezjišťoval, jen jsem se koukl na hodnocení a to mě přesvědčilo, abych tomuto filmu dal šanci. Short Term 12 je neobyčejný film o obyčejných lidech, kteří mají dost problémů, ale to co film odděluje od podobných filmů je to, že má velké srdce. A díky tomu mu odpustíte i to, že je ke konci předvídatelný a trochu zbytečně pokazí celou tu auru reality. Destin Cretton odvedl dobrou práci a jeho režie působí nenuceně a velmi opravdově. Hodně taky pomáhá, že všichni herci nejsou moc známí, takže nás jejich příběh o to více zajímá. Velmi se mi líbilo několik scén a rád bych vyzdvihl povídání o chobotničce, rapovou píseň nebo narozeniny. Hodně silný snímek, který si Vaši pozornost zaslouží. Víc, takových to snímků. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe ma niečo zase decentne dojalo. A bez citového vydierania. Ten film je natoľko inteligentný a skutočný, že nejaký detinský pátos je preňho príliš nedospelý. Toto bolí, toto sú ozajstné emócie a tento malý masterpiece, to s nimi vie lepšie ako väčšina mainstreamovej produkcie dohromady. Neskutočne krásny film. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Snímek je vítěz diváků na filmovém festivalu SXSW za rok 2013 v kategorii celovečerní hraný film. (filmsim)
  • Brie Larson řekla při castingu režisérovi Crettonovi, že se po přečtení scénáře přihlásila do dobrovolnického programu pro pomoc znevýhodněným dětem, aby se do role pořádně vžila. Ten byl jejím rozhodnutím nadšen a až mnohem později se dozvěděl, že Larson skutečnost trochu přibarvila, protože byla všemi organizacemi, kam přihlášku poslala, odmítnuta. (novoten)

Reklama

Reklama