Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (518)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vynikající přímočará žánrovka, která zkušeně pracuje s osvědčenými filmařskými postupy. Na tomhle filmu je krásně vidět, že není vždy třeba se pokoušet o originalitu, zvláště u podobných čistě žánrových snímků. Chápu, že někomu může vadit spousta digitálního balastu, nicméně na obranu je třeba říct, že ačkoliv je ho opravdu hodně, nikdy není v popředí scény a nestává se tedy výraznou součástí děje. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Poněvadž to tady každý vychvaluje tak zapáleně, až mu nadšením vytékají tělní tekutiny i z otvorů, ze kterých by běžně tvarovanému člověku v žádném případě vytékat neměly, a to ani po pobodání loveckým nožem, tak zde musím uvědoměle utrousit špetku té kritiky. Předně bych se chtěl pozastavit nad syndromem premortální žvanivosti, kterým trpí každý správný padouch v okruhu jednoho filmu. Ten se totiž bohužel nevyhnul ani našemu, do posledního strupu pečlivě prohnilému, děsivému banditovi, z jehož očí prýští nenávist o síle dvou a půl satanů, a který by vás byl schopen zabít i knedlíkem, kdyby ho měl po ruce. Tyto situace jsou vždy precizně modelové a v podstatě se jen kopírují; náš hrdina leží zraněný na zemi, byť jeho tělo během filmu spolykalo víc kulek, než průměrná šlapka během standardní směny ve Stodolní, ale to nevadí, protože běžný divák si napětím prokousává rty a nehty se sveřepě dobývá do opěradla semišového gauče. Když v tom k němu přistoupí hlavní záporák. Ten, ač po celou dobu filmu střílel postavy do hlav rychlostí Breivika, nyní stojí před hrdinou a za žádnou cenu si neodpustí tradiční monolog typu "...chci ovládnout celý svět, protože Frýdek-Místek je mi moc malej a ani ty mi v tom nezabráníš...", nebo "...ano, to já jsem ti zabil matku v tu noc, kdy sis u stánku dával načos s kečupem...", případně "...vyprstil jsi mi psa ty zmrde a to se nedělá...", asi proto, aby si hlavní hrdina mohl dvě sekundy před smrtí překvapeně říct "ty píčo, dobrej tah vole!". A zatímco si divák z nervozity začíná propocenými dlaněmi resuscitovat hrudník, z dáli se zjeví druhořadá postava, jež zmizela v polovině zápletky, aby se mohla zčistajasna vynořit na konci filmu a v poslední pikosekundě zachránit situaci, sejmout záporáka a šukat s hlavním hrdinou až na věky věků. A všichni jsou hepy jak kráva. Tak téměř identické to bylo i v tomto filmu, což je škoda, že se takové klišoidní momenty prodraly i do filmu, kde je střílení dětí do spánku běžnější než čištění zubů. Ale jinak to bylo relativně koukatelné. Závěrem nutno podotknout, že jsem si film málem ani nepustil a to z důvodu přítomnosti Evy Green, poněvadž mě poslední dobou začíná solidně srát, neb je namrdaná v každém druhém filmu a já začínám mít strach si v šest na Nově pustit Ulici, aby tam ta jebka na mě nevyskočila. Ovšem ještě víc, než ona, mě iritují všichni ti stydkými pysky neposkvrnění frustráti, co nad ní dlachní ocasy rychlostí čtyř ejakulací za masturbaci a neustále ji vyzdvihují do nebes sexuálních ikon. Hovno. Měli byste přeleštit svícen nad něčím kompaktnějším. A pak i šulina. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dánské špagety a táhnou! The Salvation potvrzuje pravidlo, že krása se skrývá v jednoduchosti. Zarputilí milovníci hutných příběhů a hlubokých myšlenek patrně ohrnou své nosy, zamumlají něco o primitivismu a plytkosti a potáhnou o dům dál. My ostatní se necháme opájet touhle nesmírně sexy filmovou striptérkou, která má všechno na svým místě. Možná není z nejchytřejších a její největší životní touhou je kabelka od Gucciho, ale to co předvádí na pódiu vás přivádí do varu. A pozvete-li ji na skleničku, máte velkou šanci poznat, že tyhle holky mají v jistých situacích neomezenou fantazii, kterou se nebojí realizovat... A přesně takovej je i tenhle film, jeho přímočarost a bezelstnost je naprosto okouzlující. Čtyři hvězdy, plnou pozornost bych přece jen věnoval skutečné striptérce. Navíc Eva Green se nesvlékla a já se jí tak celou dobu bál. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen jede svůj poctivej styl bez emocí a šoupe si to s kolty napěchovanými střelným prachem do divokého západu. Ono samo o sobě je zvláštní už jenom to, že Dánové točí western. Nicméně musím říct, že v rámci evropsky hvězdného obsazení to nedopadlo zase tak zle. Příběhově ale nemá vůbec co nabídnout, takže jediné, co opravdu zaujme, je snad prostředí a nebo způsob, jak je film natočen. K westernům se mi dostává těžce, takže aktuálně tři hvězdičky. Je ale dost možný, že až se k němu někdy v budoucnu došourám, zvýším ještě o jednu. Viděno na základě Challenge Tour 2015. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Od začiatku do konca som to sledovala s pocitom, že mi je úplne jedno ako to skončí, kto prežije, či neprežije. Úplne priemerný westernový príbeh a veľmi slabá muzika. Jeffrey celkom presvedčivý, čo som teda nečakala, Mikael potešil a Mads bol ako vždy výborný, a to isté platí aj o tej jeho zelenej košeli. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení začalo v 22. dubna 2013 v Johanesburgu v JAR. (morgos)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama