Reklama

Reklama

Obsahy(1)

28-ročná Megan (Keira Knightley) má zamestnanie, ktoré nie je primerané jej vysokoškolskému vzdelaniu, a prechádza urputnou krízou poškolského veku. Je vhodená do života dospelých, bez kariéry, motivácie či plánov o svojej budúcnosti, a tak pohodlne zostáva v úzadí, zatiaľ čo jej priatelia dosahujú rôzne míľniky a oslavujú nové a nové úspechy. Keď ju jej stredoškolská láska Anthony (Mark Webber) požiada o ruku, Megan spanikári, no naskytne sa jej nečakaná príležitosť na útek. Na týždeň sa skryje v dome jej novej kamarátky, šestnásťročnej Anniky (Chloë Grace Moretz), a jej životom unaveného slobodného otca Craiga (Sam Rockwell)... (figliar)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (131)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Trailer příliš nenavnadil, ale filmy s Keirou jsou pro mne zkrátka milou povinností. A když si od věci příliš neslibujete, leckdy vás příjemně překvapí. Jako v tomto příběhu o hledání sebe sama a svého místa v životě... S Keiřinou postavou jsem se opravdu ztotožnila; vím, jaké to je, když si připadáte jako násilně hozeni do světa dospělých a přitom vůbec nemáte ponětí, co dělat. A všichni kolem vás jsou úplně někde jinde. Předpokládám, že kdo se nedokázal do hlavní postavy vcítit, u toho film příliš nepochodil. Ale přesně to vystihovalo spoustu mých myšlenek, postojů a emocí. Mimo to je to neskutečně příjemná jednohubka s nenásilným příběhem, sympatickými herci a pohodovou atmosférou. Keira jako vždy úžasná, jen si občas říkám, kdo jí proboha dělá stylistu. Její oblečení a líčení bylo dost 1990 :) Mimochodem, vážně mě nebaví číst u každého jejího filmu o jejím afektovaném úsměvu. Zkuste si třeba pustit nějaké rozhovory s ní, vy idioti. Každý má nějakou mimiku. (Ale souhlasím, že americký akcent jí nesluší.) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nato, k čemu film na konec vedl, se mi to celé zdálo trochu zdlouhavé, kdy vlastně ani nedošlo k faktickému rozhřešení toho, co Keiřina postava řešila celou dobu, ale vztahově je to zajímavé a slyšet Keiru bez přízvuku je také celkem nové. Přízvuk jí sluší mnohem víc. Chloë opět s minimem hereckého prostoru, ale tak časově měla jinak místa celkem dost. Rockwell se mi zase jednou hodně líbil. ()

Reklama

Perverz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pohodička, není to přeslazené, a dobře se na to čumí, malinko slabší rozjezd, ale to už tak u filmů prostě bývá. Obsazení v poho, jako Keira je mi ukradená, ale ve filmech se mi na ni dívá dobře, je to dobrá herečka, Sam Rockwell, to je prostě týpek, a Chloe, to je srdcovka. Celé téhle trojci to klape. Žádný velký hit, ale jednoduchý film, což je fajn, prostě život, láska, vztahy, pořád něco, takové nekonečné téma, a tenhle film to pojal tak, že se na to to dá dívat. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pubertální já přežívající v těle třicítky, strach ze ztráty svobody a nutnosti se rozhodovat sama a nést za to následky, hledat to své místo a toho svého… slečny, my víme své. Vy, pánové, berte tento film jako dokument. A vězte, že jestli se budete na své vyvolené tvářit stejně hadovitě jako Anthony v letištní scéně, žádná si vás nevezme, na to můžete vsadit zásnubák. ()

Lou_DLy 

všechny recenze uživatele

ani nevím, co mě vlastně nakonec přimělo si film pustit, asi jedině ten Sam Rockwell, o to silnější zásah přišel. člověk k tomu musí mít nějaký osobní reálie, aby se mohl identifikovat s hlavní hrdinkou, ale to se přesně stalo mně, chvílema mě to až dojímalo, a i takový různý minimoudra mi přišly strašně pravdivý. a ten Sam zafungoval. dojem 5* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama