Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Lovci a oběti je inspirován skutečnými příběhy a životními situacemi, ve kterých se můžete už zítra ocitnout i Vy nebo někdo Vám blízký. Co máte dělat, když se ocitnete v nekonečné spirále dluhů? Jak se zbavit exekutorů nám hlavní hrdina Jakub (Martin Kraus) ukáže. Ale jak si poradit s partičkou gangsterů toho nejhrubšího zrna v čele s Jakubem Mohamedem Alim, před kterou žádný prachy neschováte? Nebo jak vyřešit podraz drsného lichváře Josefa Vrány a jeho asistentky Evy Decastelo s jejich pekelnými úroky, který naskakujou, jak puchejře v malejch botách? S tím Jakubovi pomůže mafián s ostrými lokty a neskutečně dlouhými prsty - jeho „Anděl strážný" Tomáš Hanák se svým právníkem Markem Vašutem a synem Pájou – Jaromírem Noskem, kterým kryje záda úplatný policista Zdeněk Mahdal se svým kolegou Milošem Vávrou. Tak to je hřiště, na kterém hraje Jakub hru jménem život ve stylu SEX, MONEY AND ROCKńROLL. Tedy až do chvíle než udělá pod nátlakem vymahačů krok vedle – za hranu zákona. V tu chvíli začíná jeho běh o život. Jakubovy problémy se dotknou i jeho rodičů Karla Heřmánka st. a Veroniky Freimanové. Pomocnou ruku se mu snaží podat jeho kamarádi Martin Písařík, Karel Heřmánek ml., zpěvačka EKI, raper JAY DIESEL, ale i psychiatr Zdeněk Podhůrský. A protože životní zoufalec Jakub je opravdu magnetem na problémy, sáhne si na dno i na poli lásky, a to s Nikol Kouklovou a Evou Marešovou. Tenhle film prostě jednou provždy změní Váš pohled na život! Jste připraveni vidět svět takový, jaký je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (67)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do dluhové spirály se člověk dostane ani neví jak a jakmile skončí u lichvářů a vymahačů, je vymalováno. Pokud vše zůstává v téhle rovině, je to oukej a lovci i oběti si zaslouží punc věrohodnosti. Jakmile nastupuje na scénu Hanákova postava, film začne působit poněkud vachrlatě. Chápu, že jejím prostřednictvím chtěli tvůrci dát nahlédnout za kulisy podsvětí, policie a politiky, ale je to nejisté a rozpačité. Nicméně celkově mě film bavil a současné hodnocení rozhodně neodpovídá realitě. 70% ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po shlednutém traileru a popisu, který jsem o tomto filmu četl jsem čekal něco mnohem horšího. Lovci a oběti jsou celkem nevyrovnaným filmem, chvíli jde o svižný akčňák a chvíli o nudnou romantiku, která mi přišlo, že tam je jen aby film něčím zaplácli, když jim už došli nápady. Kdyby vynechali některé skutecně zbytečné a nudné scény a zkrátili tím stopáž udělali by jistě líp. Celý film je natočen hodně televizně a občas mi připadal jako nějaké amatérské domácí video. Herci hrají poměně slušně, i když mi hlavní hrdina nijak k srdci nepřirostl. Nejvíce film těží z jeho tématu, které je na české filmové poměry vcelku nevídané a místy i zajímavé. Scénář toto téma ale bohužel dost sráží a i když je příběh údajně podle skutečnosti, tak mi dost často připadal přitažený za vlasy a ne zrovna nějak inteligentní. Nicméně se na Lovce a oběti koukat dalo a to i přes zbytečně dlouhou stopáž, ne moc povedený scénář a amatérský look, který celý film provází. 55% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film, kde sa toho v prvej pol hodine udeje toľko, čo v iných filmoch ani za dve hodiny nie. Temné postavy, atmosféra, zákulisný biznis. Miestami som až krútil hlavou, ako je toto vôbec možné a znepokojene som sledoval duševný prerod Krausa. A čo ma potešilo, malo to okrem skvelého deja ak skvelé autá. Bolo by menej, ale na české pomery vyduchcený film, tak nadhodnotím. 4 z 5 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Největší síla filmu je v námětu. Myslím si, že by nebylo od věci tenhle film pustit mladejm, co se vznášej někde na škole v oblacích a malujou si život na růžovo. Možná to do budoucnosti zachrání nejeden zkaženej život, protože maturita z naivity je někdy fakt pekelně drsná. Horší už to je se zpracováním. Nemůže se servírovat drsnej, realistickej film a dát do něj zpomalovací cool akční scény, to k sobě fakt nepasuje. Ty bitky jsou pak k hovnu a to je dělali skuteční fighteři co by ze mě udělali pět karbanátků. Takže o to víc mě mrzí, že akce byla pojeta naprosto odlišně od celkového pojetí filmu. Vůbec mě obraz až tak neseděl, možná střih. Taky mě zamrzel casting, tady nevím do jaký míry ovlivňoval tvůrce producent, ale prostě face z bulvárů byť nemají až tak zásadní roli mě budou srát vždycky, máme tu přece skutečný HERCE i na malý role !! Hlavní roli má Martin Kraus, kterýmu se říká český Belmondo, jako milovník pravýho Belmonda při téhle přezdívce vysloveně trnu. Nicméně Martin je sympaťák a působí pohodově, proti jeho výkonu nemám větších námitek. Nejsilnější byl ve scéně volání do porodnice. (to si asi Martine moc nehrál co :) ? Gratuluju tatínku ), ale třeba ve společných scénách s Tomem Hanákem ještě tahal za kratší konec. I když zase postava, kterou tam hraje Tomáš Hanák, nevěřím že v realu taková existuje. Nic no, Macus je debutant, takže určitě vezmu v potaz některý zbytečnosti typu "výslech na policii", kde se mohlo střihat a přimhouřím obě oči, dám tři s tím, že ten film má co říct, že má svý silný momenty a že je to taková nadšená poctivka. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jakub má tak trošku smůlu. A nebo hodně smůlu. A nebo je jen prostě blbej - záleží na úhlu pohledu. Tak či onak se ocitá v situaci, kdy dluží všem a všude, jeden dluh vytlouká druhým, a za krkem mu sedí nejen banky a finanční ústavy, ale také banda různých lichvářů, mafiánů a dalších existencí. Ale Jakub má tak trošku i štěstí. Na kamarády (hlavně na svého nejlepšího kamaráda z dětství) a jeho otce, který se v podobných situacích umí orientovat, a je ochoten Jakubovi pomoci... Na rozdíl od většiny komentujících se mi tento film docela líbil - samozřejmě, člověk se musí trochu nadnést nad situaci (že je někdo tak blbej, a že většinu fíglů neprohlídne) a naopak že čirou náhodou otec jeho kámoše je multimilionář s potřebnými styky. Na druhé straně mi ale přišlo, že jako vstyčený prst (a teď nemyslím prostředníček) všem, kteří uvažují o nějaké té malé půjčičce, by to mohlo fungovat. Bavil mne docela i "akční" styl filmu, a až na poslední jednu dvě scény (které jsem tak nějak nepobral) mi to ani nepřišlo tak hloupé.. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (5)

  • V červnu 2013 byl natočen původně hudební film s grafickými prvky, přičemž se jedna jeho dějová linka okrajově dotkla citlivého tématu - zadlužení mladého muzikanta Jakuba (Martin Kraus). Po zkušebních projekcích filmu v listopadu 2013 se producent filmu na základě drtivého zájmu diváků právě o téma dluhů rozhodl právě toto téma rozpracovat do hloubky tak, jak ještě v žádném českém filmu dosud nebylo. Z původního filmu tak bylo použito pouhých 20 % současné stopáže a 80 % filmu bylo natočeno v květnu a červnu 2014 podle nového scénáře. Na finální verzi dialogů se podíleli i herci Tomáš Hanák, Jaromír Nosek, Martin Kraus a Jakub Mohamed Ali. (Zdroj: Nero Production)
  • Závěrečná scéna je ukončena nadsázkou, kterou může mnoho diváků napoprvé pochopit naprosto opačně, než je ve skutečnosti myšlena – což byl i záměr. (Zdroj: Nero Production)
  • Scéna z nelegálních zápasů byla připravena za spolupráce s kluby, které pořádají bojové večery Night of Warriors a účastnili se ho skuteční zápasníci MMA, K1, Muay-thai. Aby bylo natáčení naprosto reálné bojovali bez jakýchkoliv chráničů, boxerských rukavic apod. Do natáčení se tak vžili, že při natáčení další bojové scény, která se již netočila v ringu, ale na parkovišti, producent předem rozhodl, že se bojová scéna pojede maximálně na 2 záběry, aby se předešlo vážnějším zraněním. (Zdroj: Nero Production)

Reklama

Reklama