foto

Zdeněk Podhůrský

  • nar. 21.3.1959 (59 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento všestranný a nebývale aktivní umělec může být pro leckoho neznámý, ale jen do té chvíle než uslyšíte jeho podmanivý a nezaměnitelný hlas.

Pražský rodák, absolovent stavební průmyslovky a později i Divadelní Akademie Múzických Umění. Po DAMU přišlo několik divadelních angažmá a následovaly role v televizních inscenacích a filmech. Z těch nejznámějších např. O PRINCEZNĚ JASNĚNCE A LÉTAJÍCÍM ŠEVCI (1987, v roli Černého prince) či vojín Vločka ve filmovém zpracování Švandrlíkova románu ČERNÍ BARONI (1992). Mezi dvě zmíněné role se vklínilo období kdy Zdeněk prodával obrázky na pražském Karlově mostě. Probudil v sobě i zručnost řezbářskou a vyřezával dřevěné loutky (otec byl vynikající loutkář).

A to už se pomalu dostáváme k činnosti, ve které je Zdeněk Podhůrský českému (možná i slovenskému) filmovému fanouškovi nejznámější. A to je dabing a jeho úprava a režije. V této "roli" si užívá již od roku 1992. Není překvapením, že se mezi další aktivity brzy zařadilo i moderování, ať už komerčních akci nebo televizních pořadů (TV Nova - Pálí Vám to?). Zkrátka nezdolný muž, který stále hledá a nachází nové výzvy a rád a s chutí je přijímá.

Ve volném čase rád fotí a své výtvory i veřejně vystavuje. Podniká, píše (v roce 2005 vydal knihu poezie pro děti Všelicosy) a k nejnovějším počinům patří založení rockové kapely a muzikálové role. Nezřídka se ocitá v hledáčku bulvárních "novinářů", zejména v období vztahu se zpěvačkou Ivetou Bartošovou. A jestli chcete vyzkoušet jaké palačinky se dělají ve Zdeňkově restauraci Creperie restaurant Amadeus, zajeďte si v Praze na Žižkov.

Kamil "rawboy" Potok

Herecká filmografie

Filmy

2015 Burácení
Lovci a oběti
2013 Na rybách (studentský film)
2008 Bathory
2006 Prachy dělaj člověka
1999 Z pekla štěstí
1996 Pinocchiova dobrodružství
1995 Co Hedvika neřekla (TV film)
1994 Nexus
1992 Černí baroni
1991 Rošáda (TV film)
1989 Cesta na jihozápad
Divoká srdce
Evropa tančila valčík
Zpráva o jednom souboji (TV film)
1988 Nebojsa
1987 Já, ty, on (TV film)
Když v ráji pršelo
Ledvina (TV film)
O princezně Jasněnce a létajícím ševci
1985 Zastihla mě noc
1984 Až do konce
Kariéra
Poslední mejdan
1982 Střepy nesou někdy štěstí (TV film)
1981 Matěji, proč tě holky nechtějí?
V podstatě jsme normální

TV seriály

2018 Rodinné vztahy (TV seriál)
2017 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Policejní svět (S02E09)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Skvělé vyhlídky (S01E04)
Atentát (TV seriál)
Svědectví za mřížemi (E12)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Superman nikdy nespí (S12E30)
Bratr a sestra (S12E29)
2015 Atentát (TV seriál)
Šifra (E10)
Chobotnička (E09)
Trhej (E07)
2014 Bastardi (TV seriál)
Svatby v Benátkách (TV seriál)
Hořela nevěsta (S01E01)
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
2012 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Archiv Felixe Burgeta (E06)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
2003 Strážce duší (TV seriál)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
1989 Dlouhá míle (TV seriál)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)
L'Ivresse de la métamorphose (TV seriál)
Strom pohádek (TV seriál)
Divoké labutě (E04)
1985 Černá země (TV seriál)
1983 Vom Webstuhl zur Weltmacht (TV seriál)
1981 Tři spory (TV seriál)
Spor architekta Zítka (E01)

Dokumentární

2018 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Josefa Nedorosta (S14E18)
2000 Neznámý č.44 (TV film) - vyp.
1988 Chceš zabít?

TV pořady

2016 Cirkus Cirkus Classic (TV pořad)
2012 Mixxxer (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2008 Limuzína (TV pořad)
Uvař, co umíš! (TV pořad)
Zoom (TV pořad)
2007 Bailando - Tančím pro tebe (TV pořad)
2006 Žito (TV pořad)
2005 VIP na cestách (TV pořad)
2003 Pálí vám to?! (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Prima jízda (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Zdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Slanej déšť (hudební videoklip)
Zdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Číslo na Boha (hudební videoklip)
2007 Mene Tekel (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2012 Zdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Slanej déšť (hudební videoklip)
Zdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Číslo na Boha (hudební videoklip)
2007 Mene Tekel (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Hudební videoklipy

2012 Zdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Slanej déšť (hudební videoklip)
Zdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Číslo na Boha (hudební videoklip)
2007 Mene Tekel (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2012 Zdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Slanej déšť (hudební videoklip)
Zdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Číslo na Boha (hudební videoklip)
2007 Mene Tekel (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace