Reklama

Reklama

Noční směna

  • USA Last Shift (více)
Trailer

VOD (1)

Jessica Loren (Juliana Harkavy) je bežná, radová policajtka, ktorá dostáva počas prvej nočnej služby pomerne jednoduchú úlohu. Do nasledujúceho rána má postrážiť jedno z prázdnych policajných oddelení v mestečku Sanford, ktoré je úplne odpojené od núdzovej linky "911". Keď už sa zdá, že splnenie daného rozkazu od nadriadeného bude obyčajnou rutinou, nečakane zazvoní telefón, v ktorom mladá žena v ohrození žiada o pomoc. Rozkaz pre Loren znel ale jasne a stručne: policajné oddelenie nesmie za žiadnu cenu opustiť. Ani keby ožili "steny", ktoré boli svedkami mnohých, niekedy až krutých zverstiev. Odbitím polnoci sa mladá policajtka ocitne vo väčšom nebezpečí, než by bola ochotná sama sebe pripustiť. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Jessica (Juliana Harkavy) dostane ako prvú úlohu u polície, do ktorej vstúpila, doslúžiť poslednú službu na starej policajnej stanici. Po chvíli strávenej na stanici osamote sa okolo nej začnú diať podivné veci, ale ona si myslí, že ide o žarty, ktorými ju chcú kolegovia vystrašiť. Čoskoro sa ale presvedčí, že sa o žiadne vtipy nejedná, ale že sa pre ňu začína najhoršia noc jej života, počas ktorej bude musieť čeliť hrozbám, ktoré si nedokázala predstaviť ani v najhoršej nočnej more. - Bezpochyby jedna z najlepších nekomerčných ducharín posledných rokov. V popredí vyčnieva očarujúca nádherná herečka, ktorá v podstate utiahla celý horor sama. Ďalej je tu úplne brutálny soundtrack, ktorý je pre mňa velmi zapamätatelný. Masky duchov sú pre mňa fascinujúce. V rámci priestorov si celý horor vystačil len s niekolkými miestnosťami, čo je doslova neuveritelné. Atmosféra bola miestami fakt brutálne hustá a nevedel som odkial čo vyskočí. Koniec ma tiež dostal, aj keď viem, že tento štýl záveru sa mnohým luďom v hororoch nepáči, mňa vždy zaujme. Opäť som sa presvedčil že pozeranie hororov bez akýchkolvek predošlých informácií je proste to najlepšie čo môžem robiť, hlavne kvôli takýmto prekvapeniam. Pri prezeraní filmografie hlavnej herečky som si uvedomil, že už by som mal konečne vidieť seriál The Walking Dead. Minimálne kvôli nej. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně muziky za málo peněz. Celý film se v podstatě nehneme z policejní stanice a já si myslel, že se budu nudit. Omyl. Film je napínavý snad od první minuty, žádný zbytečný kecy a jde se na věc. Hlavní hrdinka je vcelku sympatická a člověk by jí přál, aby z toho všeho vyvázla bez ztráty kytičky. Ono to totiž není vůbec jednoduchý. Lekaček a všemožného strašení je tady totiž tolik, že si vždycky říkáte, že toto je už vrchol, aby vám vzápětí vyrazil dech ještě děsivější moment. Atmosféra je dokonale hutná, takže kdo si koušete nehty, zrovna si nasaďte na začátku rukavice. Fakt jsem se regulérně bál a nemohl jsem se dočkat, až budou čtyři ráno a Jessica to nějak zvládne. Závěr je takový nejednoznačný, tak ať si ho každý vyloží po svém. Mě ale potěšil, takže úplná spokojenost a jedno z největších hororových překvapení letošního roku. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Koťátko Lorenová se řadí k policejním nováčkům. A od své první noční směny na staré a opuštěné policejní stanici, která má naopak svoji derniéru, si slibuje, že ji v pohodě přečká, aby ráno mohla podat hlášení o jejím bezproblémovém průběhu. K jejímu překvapení ale zpráva bude obsahovat zejména zvýšený výskyt přeludů, nadpřirozených úkazů a nadpřirozených sil. Ze záhrobí se na výročí své smrti vrací maniakální trojice bestiálních vrahů, která zde před rokem přišla o život. Kdyby se film honosil názvem "Prokletá policejní stanice" nebo "Policistka a přízraky", jednalo by se jistě o simplicitní názvy, nicméně poměrně výstižné. A hlavně divák by hned prokoukl, co od tohoto horůrku čekat. Píši "horůrek", protože působí docela levně, nijak velkolepě, nemá známé herce, přitom není až tak blbě a bez nápadu natočen. Má dokonce ambici nezůstat jen u jedné strašidelné scény, na diváka se jich valí pěkná porce. Jenže jen minimum těch scén má průraznost, která nesetrvá v hladinách průměru. Prostě to se mnou neseklo. Občas se objevila pěkná a povedená maska, potok krve, ale nic, z čeho bych byl posraný a psychicky rozervaný. Prostory opuštěné stanice mají příjemně zatuchlý a atmosférický rozměr, film zpočátku ani trochu nenaznačuje, že by se mělo jednat o horor. Příjemně realistický rozměr ale samozřejmě opadá s příchodem prvního dulucha. Duluši jsou tady skoro až na škodu. Občas jejich přítomnost působila trapně a pičoidně, zaznamenal jsem ale i podstatně zdařilejší scény. Celkově jsem musel uznat, že film měl několik zajímavých nápadů (přítomnost policisty, co přišel na kontrolu, sympaticky děsivé telefonáty,) a především děj táhla úplně neznámá herečka Juliana Harkavy, s níž film docela dobře ubíhal. Tím "docela dobře" je vyjádřeno, že tempo nebylo nijak vysoké, rozjezd byl pozvolný, občas přišel i nezdravý "zíving" a určitá nepřehlednost i zmatenost v dějové linii. Závěr neoslnil, byl divný a ne zcela k pochopení. Kdo jej pochopil, gratuluji. Píchat hlavní představitelku by byl asi nejsmělejší přelud, ale ten přítomnost nevykazoval. Režisér Anthony DiBlasi hororům hoví. Rád jsem se obeznámil s jeho tvorbou. Se svými krvelačnými duchy na mě ale přesto nevyzrál. 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Debustrol v jedné písni o policajtech zpívají: "Noční šichta bejvá občas nuda." To pro tuhle policajtku ale vůbec neplatí. Ta se fakt nenudí. Last Shift je spíše záležitost nervů, než strachu. Ale působivá záležitost. Jen škoda té přemíry samoúčelných lekaček. Od jistého okamžiku jsem se bál, jak to dovedou ke konci, ale musím uznat, že z toho v závěru vybruslili hodně ucházejícím způsobem. Přidejte k tomu velmi sympatickou hlavní hrdinku, pozitivní střídmost a vyjde slušný kousek. 3.5* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedůsledný elektrikář, zlomyslní stěhováci, příliš aktivní zaměstnanci fotoshopů a telefonních ústředen či vlasatá uklízečka, co po večerech na policejní stanici opláchne podlahu a utře prach na regálech, ti všichni se alespoň snažili, ale co proboha ten zelenáč v uniformě, co by nepoznal paranormální aktivitu, ani kdyby se mu představila? DiBlasi při svém spookie cvičení postupoval v duchu „Co všechno jste už viděli v duchařských filmech, vám já nabídnu znova“, na budování nějaké atmosféry příliš nelpěl a lekačky se povětšinou míjely účinkem. Jedna hvězda je za sexy pramínek přes spánek Juliany Harkavy, druhá je pro „Biohazard“ Joea , že mě nenechal už déle čekat a dojel, jak slíbil.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Příjmení rodiny Paymonů je odvozeno od jména démona Paimona. Podle středověkého grimoáru Göetia se jedná o jednoho z pekelných králů, který je poslušný Luciferovi, a pod svým velením má dvě stovky démonských legií. (NiWi)

Reklama

Reklama