Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když policejní detektiv z Baton Rouge, Bud Carter (Dafoe), zatkne nájemného vraha Jesse Weilanda (Dillon), přesvědčí ho, aby se stal informátorem a donášel na nejmocnější zločinecký gang celého jihu. Podsvětí ale odhalí Weilandovu pravou totožnost a nařídí Carterovu smrt. Oba musí spojit své síly, aby gang rozprášili a dostali za mříže nejvyššího šéfa (Berenger), který má vše na svědomí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas se to stane, že herci představí naprosto luxusní herecké výkony ve filmu tak obyčejném jako je párek v rohlíku od stánkaře, který mění rohlíky dvakrát do týdne. A je to škoda, protože Willem Dafoe, Tom Berenger a Matt Dillon se tady těmi americkými vidláky vysloveně staly a byla radost na ně koukat. Bohužel ani ti nezachránili nudu, průměrnost a obyčejnost všeho ostatního. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Země bez zákona? Ale to není pravda.......... Příběh z Jižní Louisiany ve kterém si zahrál Willem Dafoe detektiva Buda Cartera. Příběh je velmi zajímavý, hudba dobrá a herecké obsazení je povedené. Jenže přesto to není ono. Příběh vás nedokáže vtáhnout do obsahu a mnohdy jsem zjistil, že film moc nevnímám a, jak se tak říká: koukám "kde co kolem létá". Nejhorší je Český dabing - je příšerný. Ale znám lék - přepnout na původní jazyk a pustit si naše titulky. CITÁT - Co tak čumíš, uzenáči!!!...... ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Já vím, o mrtvých by se mělo jen v dobrém, jenže režisérovi se podařilo natočit tak tuctové osmdesátkové krimi-akční céčko, že nebýt několika známých tváří, neštěkl by po Bad Country jediný pes. A to je ještě tuctovost z mé strany kompliment, takto otřesně napsané dialogy, kvůli tomu naprosto nesympatické a odosobněné postavy, neexistující gradaci a levné a nepovedené využití atraktivního a stále více trendy prostředí amerického jihu by totiž člověk i mezi Seagalovkami pohledal. Chudý rozpočet se nakonec nejvíc podepisuje na akci, protože ani ta přes slušný počet ve filmu vystřelených kulek nedokáže této tragédii dodat jakýkoli náboj. Osobní poznámka: Willem Dafoe v roli drsoně se po Grandhotelu Budapešť už asi nikdy nebude dát brát vážně. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Bad Country je zejména to, že je zcela nezajímavě natočená. Většinu doby se tak ve filmu dějí nezajímavé věci o kterých se až později, z reakcí zúčastněných, dozvíme, že byly zajímavé/důležité. Nevím, zda je na vině scénář nebo režie, či jakýkoliv jiný faktor, ale jedná se skutečně o velmi nudné béčko, jehož existenci nedovedu obhájit asi ničím. Pokud máte chuť na podobný žánr, existuje spousta lepších variant. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda za Dafoea, druhá za Dillona. Nech sa Brinker (buď mu zem ľahká) akokoľvek snaží, pretláča do každého záberu čo najviac známych filmových i televíznych hercov, lepí na nich smiešne fúzy, 80.-tkové handry, alebo aspoň klobúky, ktoré boli z módy už začiatkom 20. storočia, autentická atmosféra dobovej Louisiany z toho okrem močiarnych záberov príliš nedýcha. "Štýl" a oldschool look je falošnejší než Mečiarov spev (a že sa miestami snaží neúspešne evokovať výborný Justified a záplavu podobných filmov a seriálov tiež nepomáha), a keď príde na akciu, začnú sa prejavovať všetky nedostatky kameramana a strihača, výsledkom čoho je dôsledná antidynamika pripomínajúca lacné béčkové televízne záležitosti z 90. rokov a filmy Stevena Seagala. A najmysterióznejšia vec na celom filme je jeho priradenie k mysterióznemu žánru. Škoda, mohlo to byť celkom dobré. 40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama