Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zlomyslná kometa... mozečky nám prolétá. Zhrzená baletka tluče se(!) do hlavy... odlétá kometka, ráno vše napraví?" Kameraman v zácviku se marně snaží udržet kameru, zoom a asi i moč, zatímco partička osmi nesympatických užvaněných tydýtů (fakt jsem se snažil, vybrat alespoň jednu postavu, které bych mohl fandit, ale kde nic není, ani smrt nebere) vede otravné, rádobyvtipné a hlubokomyslné dialogy o ničem i o čemkoli. A aby mého neštěstí nebylo málo, začnou se ti tlučhubové množit jak coherentní králíci. Nic proti množení králíků, ani proti množení realit, to mohlo být i fajn, ovšem kdyby mi alespoň na jednom z nich alespoň trochu záleželo. Jo, to už jsem vlastně říkal. Se srdečným pozdravem "Koňskému anestetiku zdar! A aby nás Pán Bůh při zdravém rozumu zachovati ráčil..." váš dvoupatrový Omnibus. V jiných VÝHONCÍCH reality samozřejmě i tří, čtyř... až nesčetněpatrový dabldekr :-). ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosferický film plný napětí. Já tyto kousky spolu s Triangle nebo Timecrimes vážně můžu a zrovna tyto patří mezi ty, které nejsou překombinované a poskytnou rozumné vysvětlení. Zde je nám to naservírováno pod nos a vlastně to vůbec nevadí, protože to na ničem neubírá. Jak zde už spousta lidí napsalo, pro ty, kteří čekají lekačky, akci a nebo spoustu krve to ale není. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zřejmě tu nic pozitivního nevymyslím. Tento film je nadpozemská sračka. To se vám takhle jednoho večera sejde u večeře hromada ochotnických herců. Show začíná. Respektive show v žádném případě. Pouze nekonečné žvanění o naprostých hovnech. Velký zvrat filmu! Člověk v koutu duše doufá, že teď to bude zajímavější. Venku právě prolétává kometa a kdykoli zhasnou světla, tak se členové večeře náhodně promíchají se stejnými členy stejné večeře, ovšem jiného vesmíru, na což i přes pokročilé stádium debilismu asi 15 minut před koncem příjdou. V jiném vesmíru jsou to retardi úplně stejní, takže se po této stránce pro diváka nezmění k lepšímu vůbec nic a nuda nevesele pokračuje. Čekal jsem nějaké příjemné sci-fi o cestování v čase a dostal jsem pouze to cestování v čase. V absolutně debilním a silně amatérském kabátě. Zahrané skupinkou nudných a nesympatických debilů. Kameraman má na rukou zřejmě karpály, protože neudrží ani 30 sekund kameru v normální poloze. Většinu stopáže tedy vidíte například detailní záběr kousku stolu, či polovinu dveří. Z mého pohledu se jedná o naprosto nesledovatelný blábol. Absolutní odpad! ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Velmi chytře promyšlená scifárna, která sice chce ve vás vyvolat zmatení, ale jediné, co ve vás vyvolá, je pocit neustále nepříjemného mrazení, kdy chcete, aby tato bláznivá noc na xtou nikdy nekončila. Výborně promyšlené charaktery, které možná chtěly ještě krapet dát na důraz, a možná by tu neškodila o něco delší stopáž. Na konci sice vůbec netušíte, o co jako jde, ale můžu říci, že ve výsledku jde o jednu z nejpříjemnějších nezávisláren, které jsem poslední dobou viděl. A to vám stačí jen jeden jediný barák a osm lidí, kteří pobíhají z jedné reality do druhé. 75% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Výborné divadlo se dá hrát i na malé ploše. Coherence je mysteriózní sci-fi odehrávající se v jednom domě při přeletu komety atmosférou. Začnou se dít hodně divné věci a brzy jsme vtaženi do příběhu o paralelních realitách. Překvapivě hodně slušný film, který si vystačí s výbornými postavami a chytrých scénářem. Nepamatuji si, kdy naposledy jsem viděl tak dobrou minimalistickou sci-fi. Ani jsem se nenadál a byl konec. Nolanovka na vyšší úrovni. Rozpočet: 50 000 $; Box office: 140 000 $. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Postava Hugha (Hugo Armstrong) v jednu chvíli kalkuluje veškeré možné kombinace označení domů na základě hodu kostkou, počtu postav a barevných tyčinek - 6 čísel kostky pro 8 lidí, a výběr je ze 3 barev. Výsledek (6^8)*3 = 5, 038, 848 kombinací. (aniabo)
  • Napsat scénář trvalo jeden rok a všechny scény se natáčely v chronologickém pořadí. (Kailo)

Reklama

Reklama