Reklama

Reklama

Sowon

Trailer 2

V příběhu, v jehož jádru tkví pravda o chladné skutečnosti mnoha lidí, se jen po malých dětských krůčcích pohybuje sotva osmiletá Se-won (Re Lee). Ta se na svět kolem sebe dívá i přes tíživou ekonomickou situaci rodičů, zatížených dvojím zaměstnáním a nevyzpytatelnou ekonomickou krizí, očima nadšené dívenky, očekávající za každým rohem klauna s červeným nosem či jiné radostné povyražení. Svět kolem ní hýří pestrými barvami a poletujícími úsměvy. Její mysl krouží vysoko v oblacích, když v tom se její naděje mění v živoucí peklo, když je jednoho deštivého rána, přesně takového, jaké si každý z nás dokáže při pohledu za okenní tabuli sám představit, oslovena neznámým vrávorajícím mužem. Její dětská důvěřivost ji přivádí na scestí, z něhož vede cesta jen k utrpení a nepolevující bolesti, provázející ji po celý zbytek života. Se-won je neznámým mužem na blízkém opuštěném staveništi krutě zbita a sexuálně zneužita. Díky mobilnímu telefonu je dívenka schopna dovolat se policii. Na záchranu podlomeného psychického zdraví, doprovázející ji jako bludný stín, je však již pozdě. Sexuálně zneužité dívence je po sérii operačních zákroků sděleno množství a výše fyziologických problémů, orientujících se na fatálně poškozené oblasti vývodu tlustého střeva, s nimiž se bude muset potýkat až do konce svého života. A zatímco se dívenka nachází v péči lékařů, policie zatýká podezřelého. (Conspi)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (118)

kareen 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že mi ta závěrečná scéna u soudu nepřišla už moc přehnaná, ale tyhle vyšponované emoce, to je prostě filmová Korea a vypadá to, že si na to už přeci jen začínám pomalu zvykat. Na druhou stranu se s tím korejští tvůrci nepářou a dokáží uchopit problémy i z té reálné a někdy pořádně drsné strany. Některé momenty, hlavně z nemocnice, nebyly zrovna příjemné na koukání, a musím uznat, že ta malá herečka to zahrála parádně. Ale nejlepší byl ten citlivě pojatý vztah mezi ní a jejím obětavým tátou, to mě dojalo, jako už dlouho nic. Tak proto tentokrát za pět. A děkuji Malarkeymu za tip. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

A sakra. Já si ten obsah tady nepřečetla celý. Ráda se nechávám překvapit. A že tady to překvapení tedy bylo hodně nemilé. Ale... ale byl to Lee Joon-ik a ten prostě umí. On ten příběh vypráví tak civilně, že víc už by to snad nešlo, ale kurňa život je někdy tak patetickej, že jsem během sledování vylila dvojku s vínem a ještě posmrkala dva kapesníky. Já bych tak ráda napsala, že to bylo nádherný, kdyby... to šílené kdyby. A ta beznaděj ze soudního jednání. Jeden by řekl, že to snad okopírovali od nás. A toho úchyla? Tak toho bych pověsila za koule do průvanu a ještě k němu postavila pořádně nadrženýho 4% obra! Ať si chlapec taky užije. Ufff, hned je mi líp. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* nejsem cynik, ale nedokážu dát tomuto dramatu z místní TOPKY silnější známku. i když zpracování a obsah je kvalitní a smysluplný. Budu se muset znovu opakovat a jihokorejské herectví je pro mě nepřesvědčivé a kromě role holčičky mě ostatní "dráždily". Na druhou stranu jsem se bál, že půjde čistě o depresivní snímek, ale přesto se tu a tam objevují stopy optimismu, což mi vyhovovalo. Přesto mé 4 hvězdičky a zdejší umístění jsou snad dostatečné, aby nalákaly další diváky. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] - motto na závěr: spravedlnost není slepá, jen lidé co vymýšlejí a schvalují zákony ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

O tom, že rákosníci jsou schopní natočit kdejakou brutalitu, nemůže být pochyb. Sowon jsem si pustil, aniž bych cokoli věděl dopředu a celou dobu jsem měl sevřené hrdlo, což se s přibývajícími minutami moc nelepšilo, spíš naopak. U konce jsem se dokonce vyloženě nasral a to ne proto, že by bylo něco špatně s filmem... No, nutno vidět. 90% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Joon Ik Lee natocil genialny film o tom, jak isty pedofil znasilnil dievca a ono sa z toho bude do konca zivota spamatavat. Joon Ik lee ma rezisersky talent, to vidim hned z kazdej filmarskej sceny, kulisy su nadherne, dialogy genialne, namkane. Nechybaju ani sudne sceny, ktore tu ale vhodne pasuju. Nadhera, korejska kinematografia ma zacina zaujimat, s najvyssim hodnotenim nevaham . 100 % ()

Galerie (46)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal spoustu cen od kritiků, na druhou stranu však vyvolal i diskuzi o tom, jestli je vhodné takto využít skutečnou lidskou tragédii. (ČSFD)
  • Filmovým námětem je skutečný případ znásilnění osmileté dívky, který se odehrál v Jižní Koreji v prosinci roku 2008. Rozuzlení případu si vyžádalo značný nesouhlas a pohoršení veřejnosti, neboť usvědčený sériový násilník tehdy obdržel rozsudek ve výši dvanáctiletého pobytu za mřížemi. Dětské herečce Re Lee bylo v době natáčení snímku sedm let, tedy o rok méně než skutečné dívce v době spáchání násilného činu. (Conspi)

Reklama

Reklama