Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Ptáci - nikdy nebyli mí oblíbení živočichové, vždycky jsem radši obliboval chlupatější stvoření vhodné k ochočení a k pohlazení, a od té doby, co mě celýho posral z výšky racek, si od ptáků dávám zdravý odstup, dokonce je ani nejím. Ovšem tento úžasný film dokazuje, že ptáci jsou úžasní, zajímaví a inteligentní tvorové. Díky mimořádným způsobům natáčení s nimi proletíte celý svět a vidět tančit jeřáby a vzlétat bernešky opravdu stojí za to. Také se v tomto filmu skrývá významné ekologické poselství. No 4 * minimálně. ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Můžete vidět neuvěřitelné záběry částí Zeměkoule z ptačí perspektivy, které neustále vyvolávaly otázku v jaké výšce vlastně lítají. Takový záběr Grónska, Islandu a části Evropy se nezapomíná. Většinu ptáků se dalo poznat, žijí i u nás. I si divák spoustu informací zopakuje nebo se dozví. Např. to, že i když nikdy cestu nepodnikly, protože se zrovna vylíhly, jsou schopni uletět poprvé správně tisíce kilometrů. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mít tak křídla... Takřka sto minut záběrů na ptactvo bezjakéhokoli doprovodného komentáře. Přesto to Ptačí svět ani na moment nenudí. V mnoha scénách je dokonce tak nabitý emocemi, že leckterý film může jen tiše závidět. Chybí tu sice onen příjemný satirický nadhled Microcosmu, ale i tak se jedná o záležitost kterou z hlavy nedostanete. Dechberoucí záběry, které by obstály i bez hlavních objektů - totiž ptáků. Unikátní technika snímání vás zcela pohltí a budete se cítit, že jste tam nahoře jako jeden z členů hejna. Spolu s mnoha druhy procestujete svět křížem krážem a to vše za fenomenálního hudebního doprovodu, který nechá znít teskné tóny při záběrech na osamělého orla a neváhá rozeznít mohutné chorály při vzletu mnohatisícihlavého hejna... Ač to může u "pouhého" dokumentu překvapit, tak nevidět toto na co nejlepší sestavě s perfektním prostorovým zvukem je neodpustitelný hřích. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Svet podzemných chodbičiek a trávy v Mikrokozme sa zmenil v pláne nádhernej prírody po celom svete. Len škoda, že sú všetky zábery vo filme tak krátke a tie najlepšie z nich si nemôžeme vychutnať tak, ako v pomalšej, plynulejšej a hypnotickejšej Barake. Každopádne to treba vidieť na veľkom plátne a kvôli pádu ľadovca minimálne v Dolby Digital! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Staré kino Charlies, film vybratý kvôli rande....to sú tie pekné spomienky na Putovanie vtákov. Bohužiaľ mi zaradenie takýchto dokumentov do programu kín a ich celovečerná dĺžka pripadajú trochu ako menší podvod na diváka, pretože na dokumenty o zvieratách sme zvyknutí z televízie a ich polhodinová dĺžka je tak akurát. To je ale iba otázka vkusu. Ja som sa aj napriek krásnym záberom trochu nudil. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Nejplašší ptáci byli natáčeni pomocí nehlučných maskovaných robotů. (EMMY)
  • Natáčelo se ve 40 zemích světa. Na filmu se podílelo 14 kameramanů, 7 asistentů režie, 11 asistentů kamery a 350 dalších pracovníků. (EMMY)
  • Celou noc museli filmaři nechat zapnuté motory letadel, aby si na ně nenarozená ptáčata nenásilně zvykla a považovala je za zvuky těla své matky. (EMMY)

Reklama

Reklama