Reklama

Reklama

Les sebevrahů

(TV film)
  • Česko Smrtící Halloween (více)
Trailer

Americká vysokoškolačka Maiko, která studuje v Japonsku, riskuje vlastní život ve snaze zachránit duši své mrtvé matky, jež se rozhodla dobrovolně odejít z tohoto světa v nechvalně proslulém "Lese sebevrahů". Hluboko v pustém lese na úpatí hory Fuji se za potemnělého zimního odpoledne rozléhá neklidný šepot. Tady, uprostřed bludiště z kořenů, si osamělá žena sáhne na život. Její tělo splyne s větvemi a duše s houštinou. O několik let později se dívka Maiko vydává v doprovodu svých přátel ze školy do Lesa sebevrahů. Maiko zde touží na Halloween vykonat démonický rituál, který má podle místních pověr osvobodit duši její matky ze spárů lesa. Zatímco si mladí návštěvníci s kamerou klestí cestu mezi stíny, začnou se dít podivné věci - zuřivý šepot a zlověstné pohledy duchů pro ně mají být varováním, že tu nejsou vítáni. Uprostřed záplavy stromů povstane oceán ztracených duší, které hustými větvemi obemknou Maiko i její přátele v těsném sevření. Cesta k životu je náhle zahrazena těmi, kteří nemají co ztratit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Prostředí a atmosféra výborná. Bohužel kužel je to asi tak všechno, co za něco stálo v tomhle kanadskojaponským lese. Příšernej kást, Maiko je víc američanka než japonka a pár žlutejch v rozervaných kimonech, běhající po lese sem a tam. Dvě z milosti. 25% P.s.: z toho mohl bejt takovej prima bubu film....šáde... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ne tak hrozné, jak to vypadalo na začátku. Navzdory tomu, že je to jen televizní film a že obsazení a herecké výkony jsou naprosto tragické (o příšerném českém dabingu nemluvě), to má podle mě slušné speciální efekty i atmosféru. A to předeším díky lokacím - les v tomto filmu skutečně JE strašidelný, na rozdíl od neškodně vypadajícího srbského (!) lesíka ve verzi z r. 2016. Postavy se tam sice chovají jak idioti (kdo normální by lezl do takového lesa a nedbal jakýchkoli varování?) a v jistém smyslu je to "jen" klasická teenagerská vyvražďovačka, ozvláštněná akorát tím lesem a pár bubáky, ale z nějakého důvodu se mi to vcelku líbilo a byl jsem zvědavý, jak to dopadne - a musím říct, že ten konec mě vyloženě potěšil! ()

Reklama

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Ne, ne , ne. Tohle se opravdu nepovedlo. U lesních vyvražďovaček mi vážně stačí málo, aby se mi líbili. Ale tady toho bylo až moc. Postavy mě po většinu filmu rozčilovali a byla to především chyba scénáře. Už mě docela přestávaj bavit ty naivní postavy, které jsou těsně před smrtí a místo toho, aby se tedy snažili zmizet, zůstávají v centru dění, protože musí osvobodit ducha. Je to hloupé. Hodně dlouho jsem uvažoval nad hodnocením, ale dám hvězdu za to, že jsem neusnul. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chcete-li vidět retardéry v lese, udělejte si výlet pod Fuji a možná budete mít štěstí. Nedoporučuji však využívat služeb místních průvodců, jsou totiž docela shnilí. Pro mě však vcelku milé překvapení z obvyklé televizní stoky kanálu Syfy, atmosféra temného lesa zdařilá, triky fajn, retardéři snesitelní, úmrtí častá a dlouhovlasé bubáky mám pořád docela v oblibě. Dal bych tři, ale vzhledem k E efektu Kaitlyn Leeb přihodím jednu nestydatou navíc. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto je spletenec viacerých hororových subžánrov a ani sa nesnaží byť iný,niečim výnimočný ale radšej ide po vychodenéj cestičke podobných filmov.Po scenáristickej stránke to bolo čisto posraté a spracovanie fádne zo zlými hercami a to je škoda z tohoto príbehu sa mohlo vytrieskať viac a nestalo sa tak. Cim dlhšie som pozeral tento film tým viac som mal k tomuto filmu odpor.Lebo tých klišových situácii koľko bolo v tomto filme to sa často nevidí.Malo to pár temných atmosferických chvíľok ale tých bolo veľmi poriedko. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Přestože se děj filmu odehrává kdesi v Japonsku, celý film se natáčel v kanadském Vancouveru. (Johnny.ARN)
  • V Japonsku skutečně existuje les sebevrahů. Japonsky se nazývá Aokigahara a nachází se na úpatí hory Fudži. Rozloha lesa je asi 14 čtverečních kilometrů. Jakmile do lesa vstoupíte, je v něm naprosté ticho – žádné zvuky zpěvu ptáků nebo zvuky zvířat. Počet sebevražd, které se zde odehrály, každoročně stoupal a japonská vláda umístila po obvodu lesa cedule v japonštině a angličtině, které nabádaly, aby se sem lidé nevydávali. Existovalo vládní oddělení, jehož jediným úkolem bylo pravidelně chodit do lesa a odstraňovat co nejvíce těl. (Johnny.ARN)
  • Ke konci filmu policista posadí Maiko (Kaitlyn Leeb) do hlídkového vozu, jehož motor běží a z výfuku se kouří. Když však nasedá do auta, aby odjel, je před odjezdem slyšet zvuk startování motoru. Není důvod startovat motor, když už běží. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama