Reklama

Reklama

Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema

  • Německo Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jim je docela obyčejný kluk s tak trochu neobyčejným příběhem. Jako malý se ocitl v Jasmánii, malém ostrovním království. Jeho nejlepším kamarádem je strojvůdce Lukáš, hrdý majitel parní lokomotivy Emy. Tahle nerozlučná trojice jednoho dne poslechne volání dálek a vydávají se do světa. Jejich cesta je zavede do Mandaly. Tam se dozví, že císařova dcera Li Si byla unesena. Nešťastný panovník je požádá o pomoc při její záchraně. Stopy ztracené princezny je vedou přes moře a hory až do bájného dračího města Žalmánie. Netuší, že jejich dobrodružné pátrání zdaleka nekončí. Čeká je mnoho zkoušek, nebezpečných překážek a tajuplných hádanek. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (17)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre malých alebo veľkých? Ani sám neviem. Ale to áno, že v tom bol väčší potenciál. Príbeh vizuálne vypadá slušne, ale občas obsahuje strašne nelogické a nepremyslené scény (len som krútil hlavou). Z hereckej stránky prijateľný, postavy sa vám rýchlo dostanú do srdce. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

elimS 

všechny recenze uživatele

50% - komentář 20ti slovy: Docela hezká fantasy pohádka, když je vám míň jak 10. Kouzelné světy, zvláštní postavy, dobrodružství, tajemno a draci. Bohužel příběhově plytké. +++ SPOILER 20ti slovy: Chlapec, chlap a lokomotiva, která nepotřebuje koleje, jedou poznávat svět a odskočí si zachránit princeznu ze spárů draků...kterou zachrání...že ano. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem před mnoha lety sledoval na Fox Kids animovanou seriálovou verzi, pro srovnání jsem se rozhodl shlédnout i tento hraný film. Na jedno skouknutí to ušlo, i když vícekrát vidět nemusím. Zejména začátek je příliš vleklý a mnoho scén v první třetině bych klidně vypustil. Než se konečně začne něco dít a Jim a Lukas se vydají na záchrannou misi princezny Li Si, uběhne víc jak třetina filmu. Dále mi zde vadí, že ministr Pi Pa Po neměl příliš prostoru a nějak se opomnělo, že to on zosnoval princeznin únos. Zkrátka filmové zpracování se podle mě moc nepovedlo, animovaný seriál z roku 2000 mi přišel zdařilejší a poutavější. 35% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Príbehovo za tri hviezdy, ale za veľkú mieru originality, za krásne technické spracovanie, za nádhernú výpravu, za vtipné scénky a za milé drobnosti, ktoré sa páčili nielen mojej čerstvo deväťročnej dcérke ale aj mne, dávam za štyri hviezdy a škoda, že pokračovanie staré už dva roky doteraz nevyšlo v dabingu. Budem na to čakať, lebo by som si to rád pozrel. Sympatický kasting bol už len čerešničkou na torte. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nemecká produkcia vytvorila zaujímavé fantasy, ktoré má v sebe ozaj divoko vymyslený rozprávkový svet s jednoduchou, ale účinnou zápletkou, a v neposlednom rade aj slušné kulisy. Vizuálne to bolo tiež unikátne. Bol by som ešte viac spokojný, keby tu neabsentovala akási krajšia atmosféra a jednotlivé postavy by boli trošku sympatickejšie. Takto to bolo len niečo pekné, čo neurazilo, ale neodznelo to vo mne a o pár minút mi to doslova vyšumelo z hlavy. 60 % ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo od 17. října 2016 do 7. února 2017 v Berlíně a Mnichově (Německo) a Kapském Městě (Jižní Afrika). (ČSFD)
  • Film je natočen dle populární předlohy „Jim Knopf“, kterou napsal německý spisovatel Michael Ende. Ten je rovněž autorem knihy „Nekonečný příběh“, jejíž filmové zpracování se mu kdysi tak moc nelíbilo, že se dokonce neúspěšně soudil s autory filmu. (vnimatkrasu)
  • Námět filmu bude jistě dobře povědomý fanouškům někdejší dětské televizní stanice Fox Kids, která vysílala animovaný seriál Jim Knopf (od r. 2000). (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama