Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema
Jim Button and Luke the Engine Driver
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Německo, 2018, 110 min
blondboss
Nemecká produkcia vytvorila zaujímavé fantasy, ktoré má v sebe ozaj divoko vymyslený rozprávkový svet s jednoduchou, ale účinnou zápletkou, a v neposlednom rade aj slušné kulisy. Vizuálne to bolo tiež unikátne. Bol by som ešte viac spokojný, keby tu neabsentovala akási krajšia atmosféra a jednotlivé postavy by boli trošku sympatickejšie. Takto to bolo len niečo pekné, čo neurazilo, ale neodznelo to vo mne a o pár minút mi to doslova vyšumelo z hlavy. 60 %(21.4.2020)
BOURQUE
Rozprávka pre malých alebo veľkých? Ani sám neviem. Ale to áno, že v tom bol väčší potenciál. Príbeh vizuálne vypadá slušne, ale občas obsahuje strašne nelogické a nepremyslené scény (len som krútil hlavou). Z hereckej stránky prijateľný, postavy sa vám rýchlo dostanú do srdce. Osobné hodnotenie: 66% (**) (18.2.2019)
Ric007
O žádnou tuctovou fantasy, jak už sám název napovídá, se nejedná, ale pitominu z dětské knížky, která nijak neurazí a triky jsou na průměrné úrovni (něco jako Plavba Jitřního poutníka). Připomíná to slátaninu z Pratchettovského světa smíchanou s dobrodružstvím Pipy Dlouhé Punčochy. Do kina bych na to asi nešel, ale jako relax v televizi na nedělní večer v pohodě.(29.11.2018)
Kri-kri
Jelikož jsem před mnoha lety sledoval na Fox Kids animovanou seriálovou verzi, pro srovnání jsem se rozhodl shlédnout i tento hraný film. Na jedno skouknutí to ušlo, i když vícekrát vidět nemusím. Zejména začátek je příliš vleklý a mnoho scén v první třetině bych klidně vypustil. Než se konečně začne něco dít a Jim a Lukas se vydají na záchrannou misi princezny Li Si, uběhne víc jak třetina filmu. Dále mi zde vadí, že ministr Pi Pa Po neměl příliš prostoru a nějak se opomnělo, že to on zosnoval princeznin únos. Zkrátka filmové zpracování se podle mě moc nepovedlo, animovaný seriál z roku 2000 mi přišel zdařilejší a poutavější. 35%(7.6.2019)
elimS
50% - komentář 20ti slovy: Docela hezká fantasy pohádka, když je vám míň jak 10. Kouzelné světy, zvláštní postavy, dobrodružství, tajemno a draci. Bohužel příběhově plytké. +++ SPOILER 20ti slovy: Chlapec, chlap a lokomotiva, která nepotřebuje koleje, jedou poznávat svět a odskočí si zachránit princeznu ze spárů draků...kterou zachrání...že ano.(5.11.2020)