Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (148)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vyborne a dostojne uzavretie Ip-manovej serie. V Donnie-ho podani to bol excelentne zahrany zivotopis tejto legendy Wing-Chun. Sam sa tymto zapisal do povedomia mnohych a nezmazatelne do, nielen Honk-kongskej kinematografie. Este ako chlapec som ho obdivoval v mojom prvom karate akcaku z 1989, Red Force. Snad sa mu bude nadalej darit. Adkinsova klasika a i scenar v mnohom nevybocuje zo zaziteho. Avsak viem si predstavit tazke zaciatky a rasovu neznasanlivost v americkych skolach v tej dobe. Moze byt. Odporucam. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Ip Man má sice pěkně a přehledně natočené souboje, ale snad kromě rvačky Bruce-Leeho nic, co by v předchozích dílech již nebylo zpracováno nápaditěji a lépe. Příběh je jednoduchý jako vždy a neustálé výzvy k soubojům typu "pojď, já ti ukážu, že mé bojové umění je lepší než tvé" už vyznívají spíš úsměvně. Do toho černobílé vidění světa - zlí bílí Američané vs. hodní Číňané a aby se neřeklo, tak i jeden hodný černoch. Čínská propaganda je završena ve finále, kdy americký mariňák začne prohlašovat něco o nadřazenosti Američanů (skoro v duchu nacistické ideologie) a Ip Man se nakonec rozhodne, že zůstane se synem raději v Číně, než v té ukrutně zlé Americe, kde jsou Číňané jen "ponižováni a šikanováni". No, ale zase to má pěkně vystajlovaného Bruce Leeho a pěkné Kung-Fu, u kterého není nuda, takže 60% se tomu dá dát v pohodě... ()

Reklama

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Pod 4 jít nemohu, série o IP MANOVI si drží laťku kterou ani tentokrát nepodleze, a díky Adkinsovi, o kterém víme že umí, jí drží společně s tradične fenomenálním Doniem Yenem až do epického závěru, u kterého poctivím fandům prostě musí ukápnout slza. Díky za dokonalou Kvatrologii, ke které se budu čas od času s chutí vracet. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Předchozí Ip Many mám rád, na nasraného Scotta Adkinse se taky vždycky rád podívám, ale tady Donnie Yen i s celým štábem lížou boty Čínskému režimu fakt už nesnesitelně. Kdyby si tu všichni američané nasadili na ruce rudé pásky s hákovým křížem, už by to do zbytku filmu jen ladně zapadlo. Vystříhat z toho bitky a dát je na youtube tak dobrý (ale ne skvělý), ale jako celovečerní film je to šmíra. 4/10 ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Ty souboje trochu začnou ztrácet šťávu jak to trvá moc dlouho, je to vše hodně stejné, ale tady to bylo docela ok, asi největší problém že velká část filmu je v čínštině, což mě osobně docela vadí že nerozumím ani slovo a na vše musím sledovat titulky. A přece jen Donnie Yen už je trochu starší, úplně na to nevypadá že by mohl být nejlepší ze všech. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Chris Collins, ktorý stvárnil postavu karatistu Colina Fratera, je bývalý mariňák a wing chun trénuje aj v reálnom živote. (RigorMortis)
  • Dej filmu síce prebiehal v Hong Kongu a San Franciscu, no natáčalo sa v čínskom meste Fo-šan a na viacerých miestach vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama