Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 2

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (562)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Kto vie koľko dostala zaplatené Olwen Catherine Kelly za jedno pohnutie palcom. Každopádne The Autopsy of Jane Doe predstavuje kvalitný námet s dobrou atmosférou, ale nedotiahnutou pointou a chabou strašidelnosťou, ktorá k tomuto žánru neodmysliteľne patrí. Ono hlavne z môjho pohľadu filmu chýbalo nejaké rozumnejšie explanation, ktoré by mu dávalo taký logickejší záver. Vďaka tomu by všetko do seba krásne zapadlo a divák by si mohol povedať, že aha, tak takto to bolo celé myslené! Veľmi chytré od tvorcov! Ale nie, nič podobného sa bohužiaľ nedostavilo. Popri všetkom tom skúmaní tela a pátraní po temnej záhade som akosi očakával výdatnejšie rozuzlenie. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že úplně nejsem příznivcem hororového žánru byť bych jím rád byl. Ale asi mám smůlu, těch solidnějších kousků jsem viděl jen pár a zbytek byl spíše srandovní... Tahle věc naštěstí patří k té lepší polovině byť ani ona se nedokázala zbavit zajetých klišé. Oceňuji originální námět s pitvou mladé dívky. Již jen to bude asi pro některé horor sám. Jenže samozřejmě ve filmu jde o něco jiného a tak když v noci policie přiveze neznámou do márnice pod ruce patologa Briana Coxe s tím, že je bezradná a výsledek pitvy musí znát hned ráno, začíná se nám ve filmu odehrávat zajímavá noc. Ono už jen to prostředí s lednicemi, kovovým stolkem s kanálkem na krev, bzučení zářivek... Nic pro neotrlé. Do toho se venku spolčí všechny živly a na okres se řítí smršť. A co čert nechce otce se synem dobře spadlý starý platan uvězní dole ve sklepě na pitevně otce se synem právě ve chvíli, kdy se jim pod skalpely začne objovavat něco moc nepěkného a podivného... Za mně tedy celkem spokojenost, ty náhody a všelijaké výpadky proudu mne sice lehce štvaly, naštěstí tam nikde neběhal bubák v prostěradle a nedal bu bubúúúú... Tři květy durmanu. * * * ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý námět a od počátku intenzivní atmosféra dává vzniknout celkem originálnímu a lehce hororovému napínáku, ale bohužel děj se v poslední třetině ubere směrem, který připomíná spíš nevyžádaný připínák rovnou mezi půlky. Čím víc film ustupuje z realističnosti směrem k fantasy, tím stupidněji působí a tím nelogičtěji se v něm postavy chovají. Jinak fajn. 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nastala chyba spíše na mé straně, protože po shlédnutí zdejšího hodnocení jsem se neskutečně těšil na parádní horor. Atmosféra je vytvářena přímo ukázkově a divák hodně dlouho netuší která vlastně bije. Po odhalení skutečností kdo za tím vším stojí bohužel snímek ztrací na kvalitě a prostředí pitevny je dosti malé a rychle se okoukává. Škoda. Film měl tak našlápnuto! 65% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

První "forenzní" polovina ve stylu "hovory u pitevního stolu aneb orgány vyprávějte" je hodně svěží a napínavá, druhá začne tahat za povědomější žánrové struny a tasí z rubáše otřepané lekačky. Výměny názorů mezi otcem a synem zachvátí občas rigor mortis a závěrečné odhalení není zrovna z kategorie "co neslyšíte o každém Halloweenu", ale poměrně zručná režie a dobrá atmosféra to vítězně pronesou dveřmi spalovací pece. André Øvredal nezklamal, prostě další křupavá historka, tentokrát pokropená formaldehydem a vedená v řízném sagitálním duchu. Mimochodem, je to film, který v jednom probudí nekrofila. Tak trochu. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (17)

  • Keď je Emma (Ophelia Lovibond) v chodbe pred márnicou, má na sebe čierne silónky, ale keď vojde do márnice, už ich na sebe nemá. (Pat.Ko)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama